用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想安排仔女去英國讀書, 可怎預備
樓主: Samba
go

想安排仔女去英國讀書, 可怎預備 [複製鏈接]

引用:政府點退錢?不是英磅,是港幣,日日價有分別

原帖由 bigfoothk 於 13-07-30 發表
政府點退錢?不是英磅,是港幣,日日價有分別的,點交單是最好??
會直傳入職戶口。
我平時會留意英磅,見佢跌就入貨,好似之前見11.6就入定用黎交學費,如果見D英磅升咪入 form claim 錢,不過唔好期望個差價會賺好多。

bigfoothk    發表於 13-7-30 13:41
Ding

引用:箍牙是本地定英國??私家定政府?

原帖由 bigfoothk 於 13-07-30 發表
箍牙是本地定英國??私家定政府?
如果你係公務員,子女又未夠18嵗就梗係去番政府啦,免費嘛!除非等唔切先去私家

Ding

回復 Ding 的帖子

請問可否PM AGENT資料給我?

bigfoothk  公務員多介紹果間  發表於 13-8-1 17:40

回復 Ding 的帖子

tks.  let me start to take a look.

回覆:JoannMok 的帖子

我自己東,南,西,北既學校都讀過,南面至好住,交通又方面,又暖d,風土人情都吾同。

chanti 發表於 13-8-1 23:59
我自己東,南,西,北既學校都讀過,南面至好住,交通又方面,又暖d,風土人情都吾同。

...
你講得好岩,不過近兩年南部天氣在冬天都冷左 d, 以前好少下雪,近兩年都嚴寒左,我未過來住人之前,仔仔話好好住架,比較斯文 d.:loveliness:

回復 hkparagirl 的帖子

can you give me example or events?  how good they are?  in what way..... etc

回覆:想安排仔女去英國讀書, 可怎預備

我先生係公務員,最近都想安排囡去英國讀書,佢今年中一,本身想佢讀完中三先走,但係又覺得佢讀得麻麻地,睇返之前大家既post, 如果打算讀完中一走,而家搵會唔會太遲,好多好學校都full? 同埋想問問已經送左仔女去英國既家長,可唔可以分享下而家學費開支,減左津貼後交幾錢一個月?讀私校定津校?boarding or home stay? 唔好意思,太多問題,希望和位相助

版主

Wing(婷婷媽咪) 發表於 13-9-10 01:23
我先生係公務員,最近都想安排囡去英國讀書,佢今年中一,本身想佢讀完中三先走,但係又覺得佢讀得麻麻地, ...
boarding好D,始終學校管理。

home stay quality好參差

回覆:想安排仔女去英國讀書, 可怎預備

想請教大家,如想去英國讀書,是否中3去最好呢?我個係女,唔想咁快驚佢未定性

bigfoothk 發表於 13-7-30 13:48
箍牙是本地定英國??私家定政府?

do you mind pm your agent to me...? I am also a civil servant.. thanks !
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

‹ 上一主題|下一主題