用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正幼兒班開始接受申請啦!
樓主: oomman0306
go

培正幼兒班開始接受申請啦! [複製鏈接]

回覆:培正幼兒班開始接受申請啦!

舊年我有份報,六千几人,已經冇學卷!
識得三個入咗,一個一月b冇關係(PN時常被老師投訴), 一個四月b(世代都係培正生),一個八月b冇關係,所以咩人都有機會的,平常心!

引用:噢,我仲入左錢TIM+

原帖由 maggiecyf 於 13-10-08 發表
噢,我仲入左錢TIM
我都入左錢

回覆:loverbear 的帖子

2013-14 年度,共有 240 個 K1 位

回覆:mhcbaby 的帖子

不一定要有關係才能入的。我們全無關係,7 月女,2013-14 年度,第一輪 a.m. offer。平常心面對,大家加油,並祝好運^^

oh i have bank-in the application fee already !!

回復 immitensi 的帖子

me too, i just can click on your link to get the information.
thanks for posting the link

I cannot see any notice now .....

依家又有番LA, 大家可以去望下~

字眼有D 吾同, 不過所要既資料一樣

回復 kittyland06 的帖子

上年我15mins走得, 但聽朋友講, 如早上交表, 要差不多排1 hr

引用:我岩岩打過去培正問,+佢地話佢地未出notice

原帖由 immitensi 於 13-10-08 發表
我岩岩打過去培正問, 佢地話佢地未出notice for application wor, 因為我直接由培正個網入, 係click吾到呢 ...
咁神奇?我係佢地綱download wor

引用:不一定要有關係才能入的。我們全無關係,7+

原帖由 bingbingo 於 13-10-08 發表
不一定要有關係才能入的。我們全無關係,7 月女,2013-14 年度,第一輪 a.m. offer。平常心面對,大家加油 ...
可否分享下點令小朋友自己入去in唔會喊呢?謝謝!

引用:Quote:原帖由+bingbingo+於+13-10-08+發表

原帖由 藍藍媽 於 13-10-08 發表
可否分享下點令小朋友自己入去in唔會喊呢?謝謝!
也許因為當時阿囡已讀 N 班及去少許興趣班,慣了自己入課室「玩」,我們每次一到學校(或校巴站)即走,只在臨走前加句:「一陣會返嚟接番妳,玩得開心 D 呀!」,而阿囡亦自己會入課室,甚少黏著我們。在面試前,我們從來都不會提及「面試」、「要答問題」、「唔好曳」等字眼,免得給她壓力。 不過相信最重要是紀律: 如自己收拾玩具、不爭玩具和有禮貌,這些要自幼不停教,急不來,也惡補不了,我們仍在學習中。不過,面試成功或許與上述全部無關,只是幸運罷了。

maomaofifi    發表於 13-10-9 10:05

2011年10月31日或之出生都可報 甘咪有勁多超大B可以再戰,甘確實對對2011年BB吾公平了

我老公話見到幾個人都入緊錢去培正,相信好多人報

回覆:tekkulas 的帖子

也不是。我仔係10年12月,上年係無得報,今年才有得報

引用:2011年10月31日或之出生都可報+甘咪有勁多

原帖由 tekkulas 於 13-10-08 發表
2011年10月31日或之出生都可報 甘咪有勁多超大B可以再戰,甘確實對對2011年BB吾公平了:thinking ...
係呀!因為上年細b,今年都會再試一次

引用:也不是。我仔係10年12月,上年係無得報,今

原帖由 dreamshan 於 13-10-08 發表
也不是。我仔係10年12月,上年係無得報,今年才有得報
2010年12月B報都好正常,你是上年超細B!甘我個女2010年2月又走去報,分分鐘2009年都走嘛去爭下,我真係吾知今年會有幾多份申請了

其實今年張通告寫得唔清楚,以前幾年為例,佢地有set月份限期的,估計為2010年11月1日至2011年10月31日止
當然要打去學校問清楚
‹ 上一主題|下一主題