用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 考慮放棄開心學校, k2轉傳統幼稚園, 心中不捨!! ...
樓主: BBCHANCHAN
go

考慮放棄開心學校, k2轉傳統幼稚園, 心中不捨!! [複製鏈接]

irene_the_pooh 發表於 13-11-19 13:27
每個媽媽大肚時都希望個B健康開心就心滿意足,但而家聽唔少返兩間幼稚園、課外活動星期一排到星期七、出入 ...

想當時我陀仔仔十二週時至醫院照唐氏度頸皮, 醫院即刻call URGENTcase, 又唔敢抽羊水, 成日以淚洗面, 期求bb正常健康快樂已滿足, 好好彩而家好正常, 而家考pn, 收左waiting信超down, 老公至提醒我bb好精靈活潑啦, 點解唔滿足呢? 原來我係呢個香港教育制度裡面都不知不覺迷失左!

sunnymama2 發表於 13-11-19 15:15
想當時我陀仔仔十二週時至醫院照唐氏度頸皮, 醫院即刻call URGENTcase, 又唔敢抽羊水, 成日以淚洗面, 期求 ...
其實好難,好多時比人講多兩講就會驚!怕自己小朋友比其他人輸蝕!
有時(其實係好多時)我小朋友激到我好嬲,嬲到唔想見到佢,但睇到D有病嘅小朋友嘅報導時,我就會覺得只要小朋友健康喺我身邊係最重要!

今期X週刊有講美國血癌扮batman嗰個小朋友,個筆者最後講其實好多小朋友連第一個春/秋天都冇經歷過。
有時睇到呢D,就會提醒自己乜係最重要!

Sorry, 我實在講遠左添!

引用:Quote:原帖由+irene_the_pooh+於+13-11-19+

原帖由 picture 於 13-11-19 發表
最慘係話個小朋友鍾意上咁多。:;pppp:
究竟係咪真鍾意呢

‹ 上一主題|下一主題