用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對以下幼稚園有咩評價
樓主: AA1209
go

對以下幼稚園有咩評價 [複製鏈接]

回覆:對以下幼稚園有咩評價

St cat is a very good and happy school.

回覆 abcmilk 的帖子

請問培道功課多唔多啊???程度算深嗎????
聽說讀左培幼後小學上返傳統律校跟唔到進度.是否真的嗎????

引用:路過見到咁多喜歡培道嘅家長,開心啊!我小

原帖由 祝你快樂 於 15-10-11 發表
路過見到咁多喜歡培道嘅家長,開心啊!我小朋友今年都係培道k1, 考前一直都係我最心儀學校,入讀後感覺更愛 ...
想問報名時好似無需要填上定下晝班。
咁係咪interview時會問定佢地安排?

面試又有咩要注意呢

回覆 yaulokyan 的帖子

上年K1時無咩功課做, 不用寫字。今年升左K2, 功課量比K1多左好多,每日要寫一版字(中, 英或數),星期五有3樣功課 (中英數各一)。聽聞話今年學校加多左功課量,以函接小一課程,我覺得可以接受。

我朋友個仔喺神召第一小學暨幼稚園讀,佢都話校長同老師都好好,學校又多活動,仲有蒙特梭利學,好似好好咁

祝你快樂 發表於 15-10-11 19:43
同埋我又唔覺得校舍舊喎,係洗手間方面要改善,其他都無問題,校舍仲幾大,基督教中心有面試、而德寶、創價 ...
完全同意,重德育有愛既學校愈黎愈少,一生受用,比任何野更重要哩點
‹ 上一主題|下一主題