用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網官/津校放位
樓主: hcc0710ykh
go

48網官/津校放位 [複製鏈接]

引用:我放德兆選左油顯,今日平兆再call,我都放

原帖由 sonanna 於 16-07-09 發表
我放德兆選左油顯,今日平兆再call,我都放了!
你小朋友好叻呀,叩咁多間都有offer, 請問係讀邊間幼稚園㗎?

引用:我放德兆選左油顯,今日平兆再call,我都放

原帖由 sonanna 於 16-07-09 發表
我放德兆選左油顯,今日平兆再call,我都放了!
因為油顯比較近家吖?

回覆 Evachau 的帖子

你就好啦,我一間OFFER都冇,成日諗究竟個仔係唔係真係差過人地果D咁多,運氣已經冇,重要IN完都冇消息!

引用:回覆+Evachau+的帖子 你就好啦,我一間OFF

原帖由 hcc0710ykh 於 16-07-11 發表

你就好啦,我一間OFFER都冇,成日諗究竟個仔係唔係真係差過人地果D咁多,運氣已經冇 ...
我係問那位jm點解放兩間一線而㨂二線的,是否因為後者近屋企多啲吖?

回覆:Evachau 的帖子

今日 放陳呂

回覆 kelly6688 的帖子

希望多啲人放位,亦恭喜你地入到心儀學校

佢咪答左囉

回覆 babycat1111 的帖子

約11點㡬Call,當時我在油基買校服

你問我嗎?其實我去油基參觀時,我已經很鐘意油基的環境,我鍾意佢教學中庸一點,谷與鬆之間平衡D,派位都唔差,係一間好好既學校,一線學校有一缐學校的一套,我較喜歡中庸一些

回覆:48網官/津校放位

聽到大家搵到心儀,我17/18 「鄧」你地高興

引用:回覆+Evachau+的帖子 你問我嗎?其實我去

原帖由 sonanna 於 16-07-11 發表

你問我嗎?其實我去油基參觀時,我已經很鐘意油基的環境,我鍾意佢教學中庸一點,谷 ...
謝謝分享!呢三間offer都是叩門的嗎?請問油基幾時會有open day吖?

是叩門的,派得差得第6志願,open day? 上年既事喎,自行前有簡介會,你不是1617小一家長嗎?

引用:回覆+Evachau+的帖子 是叩門的,派得差得

原帖由 sonanna 於 16-07-11 發表

是叩門的,派得差得第6志願,open day? 上年既事喎,自行前有簡介會,你不是1617小 ...
大囝明年才報小學,所以現在趁有時間想了解同區小學多些,可以分享一下叩門心得嗎?謝謝

太少人放位,睇嚟去到8月先會再有轉機!

回覆:hcc0710ykh 的帖子

放天主教柏德

我家有三寶

回覆 fostermak 的帖子

讀私校嗎?聽聞柏德都唔錯

唉⋯⋯111對叩門都冇幫助,超心淡!間間都WAITING,但嚟到7月中,心儀既學校都冇CALL,音樂椅轉極都未到,真係要收拾心情,呢個幾月心情沉重,每日都行屍走肉,望住電話多過望其他野!運氣冇,但估唔到小朋友面試後排名竟然咁後,而家開始要重新振作,希望整理一下教育,幫小朋友,等佢無論去邊間小學都可以發展得好,未來既6 年係關鍵,大家一齊努力!

可以講你叩左邊幾間?我當時入表不只入一綫的學校,二線同近家的都有入,萬一小朋友狀態不佳,一綫唔收都可以有二綫的call,畢竟人地有更好的都會放二綫。l 心想只要一間比我派到的好,我都去!

回覆 sonanna 的帖子

我叩到二線,而家等一線,叩左8間,得一間二線通知,6月已收!尋日有另一間二線收,但一線就一間都冇!有時候諗我比其他人幸運,因為一早脫寶,但又會諗明明附近已經有學校,點解要去到咁遠返學,每日睇住D學生返學,真係心酸!sorry, 矛盾好多,但唔到我唔諗,相信過來人一定明白!

回覆 hcc0710ykh 的帖子

我完全明白,我樓下3間一線學校派唔到,叩2間無回覆,現在只好朝朝7點上校車去讀間2線
‹ 上一主題|下一主題