用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖若瑟英文小學 (Kowloon Bay) 好嗎 ?
樓主: hkcwchan
go

聖若瑟英文小學 (Kowloon Bay) 好嗎 ? [複製鏈接]

Re: 聖若瑟英文小學 (Kowloon Bay) 好嗎 ?

我仔仔是公公婆婆照顧的,他非常反叛,似熟就會放肆,知道什麼人可以「烚」,所以我一家人都無佢乎。在學校他成績和操行都中規中矩,是被老師忽略的一群,所以我亦希望老師能幫我一把,執嚴d,等佢自律,不然佢會越來越放肆(其實比起開學初期,佢做野麻夫了很多)……
其實老師很忙的,我的要求佢地未必會做到,但我希望學校能「堅持」學校的校規,獎罰分明,不要令學生存有heel倖的心態,做錯可以唔洗罰。
對不起,我可能要求太高了,太長氣了

Re: 聖若瑟英文小學 (Kowloon Bay) 好嗎 ?

完全明白了 :) 細個唔教, 再大 d 就弊弊弊!  d 細路自己教之餘, 都要同老師一齊合作至掂.
論長氣, 可能我度氣仲長過你, 每天 "鵝"完仔之後, 其實都好後悔, 我個好同事叫我千祈咪學左之前個老板d衰嘢, 自己唔覺唔覺, 攪到討人厭, 所以我每天都檢討下有冇過火. "禁"住自己. 請上天饒恕我呢隻"天鵝".

仔仔話我的是長氣,爸爸是「trum氣」,無法啦!我地都係要繼續做長氣人,唯有希望在阿仔心目中是隻可愛的「天鵝」啦
‹ 上一主題|下一主題