用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I)
樓主: xo仔
go

元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I) [複製鏈接]

Re: 元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I)

ayesha :
嚴老師是咪剛剛生咗個BB哪個啊?
ayesha 寫道:
soong,

嚴老師做過我個女班主任, 佢一 d 都唔 "嚴" ga, 好 nice  ~

[quote]
soong 寫道:
吉蒂:
係呀~都知幾多人想轉上午﹐你都係嘛?嘻嘻~見到你徵信(轉上午)喎!  我諗轉到的機會好微架喇:-|
我女C班呀﹐兩位班主任的姓都係深字﹐一姓嚴﹐一姓練;唔知封信係咪佢地負責寫呢?d 字好靚﹐係鐵畫銀勾毛筆feel o個種﹐ 睇落幾"嚴(謹)"咁~ ^^"

有無讀開的家長可以形容俾我地d 新家長知﹐佢地係點o既呢?  
[/quote]

思思:

我個女又話要表演wo,真是比佢激死

XO,

在TM千色見到70cm的umbrella,blue coulour,防UV,$199沒特價.

我就買咗60cm,全自動,特價$69 za,原價$149,好抵

點解會得24個學生既???
jasma 寫道:
軒轅媽:

2官讀A班是咪小班(24個)啊?如果是就正阿,因為3年都是24個同學仔ga,仲是2個teach

我都係呀,應該會比阿B表演,因有人帶佢去採排,好呀,到時有盤呀。

另外,你地話雨傘有70cm,60cm,係咩黎架!!   
jasma 寫道:
思思:

思思:

甘妳買咗ticket未啊?我明天去買.

雨傘的70cmor60cm,是指打開后的直經,通常japan的雨傘都有寫.

jasma,

咩表演 ?? 學校 ? 合唱團 ??

jasma 寫道:
思思:

琴日亞女畢業典禮,  好感動呀 ~ 真係有 d 眼濕濕 ~ 話咁快就讀左 3 年 ~

學校又頒左個長期服務獎比個嬸嬸, 原來佢今年退休, 佢係真光做左 24 年啦, 勁呀 ~    

ayesha,

係呀,真係幾快呀,我個B又話 K2,準備開始搵小學lar.  

畢業典禮係邊度舉行呀?

嘩!24年真係唔簡單喎。
ayesha 寫道:

琴日亞女畢業典禮,  好感動呀 ~ 真係有 d 眼濕濕 ~ 話咁快就讀左 3 年 ~

學校又頒左個長期服務獎比個嬸嬸, 原來佢今年退休, 佢係真光做左 24 年啦, 勁呀 ~    

jasma,

我唔係好想去睇,不過有人帶我阿B去採排ger.

你呢?

jasma, XO仔,

日本雨傘好用咩?係咪雙骨架??

ayesha,

我印象中,係YL合唱團遲D去馬拉,在香港先演一場。定于18/7(一)晚上在TM大會堂,$30,$40.預備班、初班、嘉湖班都要表演呀。通告有寫。
原本我唔諗住參加,但有屋企人佢去,咪參加lor.

如有錯漏,請糾正。

ayesha:

個嬸嬸是咪瘦瘦面尖尖ga?做左 24 年,好長情啊!

真光的嬸嬸真是好勁,一個人

吉蒂﹐
其實轉唔轉到上午都唔係好緊要﹐反正囡囡佢都夜睡開:-x ..... 經歷過"唔收"個刺激之後﹐有得讀都好開心   ﹐不過跟住又擔心唔知追唔追得上﹐又驚個女搗蛋成日麻煩老師 令人地暗地裡後悔收左自己個女就唔係咁好啦    
我都覺得讀下午班﹐d 小朋友大d 應該無咁易眼睏﹐哈哈~希望啦~
係呢﹐你朋友知道讀邊班未呀?

思思,
我個女冇返合唱團個幾月la, 因為要返學校綵排畢業典禮. 佢要到 7月中先有時間再返合唱團, 錢就交左 la, 但就唔得閒返, 肉赤死我    

ayesha,
嚴老師好nice就好咯﹐希望佢同練老師都唔會唔嫌我女煩啦!哈哈!  咁8下﹐先嚴老師係咪即係jasma所講剛生完BB?

happy_mother,
唔知C班係咪至24人個班呢?   第時你仔仔如果講起我女﹐幾得話我知播~嘻嘻~

思思,
係 TM 大會堂呀~ 仲 4 校一齊行畢業典禮 tim (元朗真光 / 天水圍真光 / 朗 ping 真光 / 周宋主愛 )

jasma,

應該係呀 ~ 最老果個 ~~    

[quote]
jasma 寫道:
ayesha:

個嬸嬸是咪瘦瘦面尖尖ga?做左 24 年,好長情啊!

真光的嬸嬸真是好勁,一個人

ayesha,

我都好明白,錢又比左,堂又上唔到。

我地都好耐無見你la.
ayesha 寫道:
思思,
我個女冇返合唱團個幾月la, 因為要返學校綵排畢業典禮. 佢要到 7月中先有時間再返合唱團, 錢就交左 la, 但就唔得閒返, 肉赤死我    

思思:
事實上﹐d人知囡囡入左下午班都話:「咁咪o岩囉﹐橫掂你地不嬲都咁夜睡...」   我以前成日都話自己係夜貓子﹐但生完BB 之後﹐已經好努力習慣早睡返d ﹐而家入左下午.....唔駛諗改得幾早ru﹐分分鐘仲再夜d先睡:cry:
‹ 上一主題|下一主題