用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 8個月大的BB有否嬰兒學習班可以返?
樓主: maggiezhong72
go

8個月大的BB有否嬰兒學習班可以返? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 8個月大的BB有否嬰兒學習班可以返?

上個SUNDAY帶(囡囡)遙遙去左小霹靂試堂(普通話), 因為英文班full左,我覺得幾好,乾淨,佢d玩具都收埋入櫃,用o個樣先拎出黎,小朋友就唔會分心,咁一開始老師介紹自己,同遙遙握手,不過遙遙呆左望住老師冇反應,跟住老師同我握手,之後再同遙遙握,遙遙就識伸手出黎握手喇~
跟住就開音樂唱下歌仔,拍拍手,企係度唱下,跳下同轉圈咁,
之後就拎左d閃卡出黎,即有d 紅點點,由一點咁快閃到十點比佢睇(一路用普通話由一讀到十),跟住慢慢每張讀比佢聽比佢睇同每張都摸下拍下,跟住收埋,再拎d中文字出黎同樣咁做~
之後就拎左d大波波(大個足球小小),比佢坐上去un un 下, 左搖右搖,同爬上去,向前後"look", 比佢學危機意識,會用手咁住個地~

跟住有d彩色樣似燈泡型可以吸住個地既野,先吸住個地再比佢扯反出黎,等佢練力同埋學習拎野,(訓練唔知大定小肌肉),跟住玩一粒蛋(樂器),入面有d沙,比佢搖下同唱歌咁,再玩响板,又係唱歌~
跟住拎左2個波波一路唱一路傅波波(學習要同人分亨,唔可以自己攬住),不過遙遙傳傳下發脾四,唔玩=.=
跟住睇d影片有好也多人,不過唔知有咩好~
跟住再拎返d閃卡出黎重覆比佢地睇,睇完就拎左2張出黎,4同5兩張點,問遙遙邊張係5,佢又拎岩左,可以係咁岩?之後拎中文就唔肯玩lu=.=
再問佢就發脾氣,因為眼訓同肚睋,不過都落堂~

每玩完一樣野就要小朋友自己比返老師,平時遙遙唔會比人,但個日又比bor~
整體都幾好,我都幾滿意~

同埋我最鍾意佢可以daddy同mummy一齊上堂

地址:銅鑼灣禮頓道33-35號第一商業大廈8/f
tel:2155 3900

course name: 啟動潛能開發班 (4m ~ 48m)
每堂60mins
有英文或普通話授課
fees: $1200 / 8 sessions
          $2040 / 16 sessions
          $2880 / 24 sessions
          $150 / 試堂 ( 如果試左ok, 報名讀時係可以扣返$150)

calcal,
p'se pm the information for me ,thx!

sli,

would you also pm the information to me. Tks.
‹ 上一主題|下一主題