用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME
樓主: 燁燁媽
go

仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME [複製鏈接]

Re: 仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME

今日剛剛睇完視像糸統,比

llong10
Is the fix time to see 視像糸統?
HI ! 我叫MATTSON 仔,

佢哋而家剩喺收上午,全日班第一批巳滿咗啦,我都係交上午班咋。  學校剩喺收滿分個D,我個friend遲個我booboo面試,不過封取錄信是備取生,2月先通知有無位,終於去咗培正面試,但喺又唔喺好鍾意,都係想讀又一村。

[quote]
llong10 寫道:
燁燁媽:冇錯!要加把勁喇!又要考寫字,又要英文認字,仲有雙數.單數.... 唔知排唔排名次

llong,

我都唔知喎, 原來有獎羅.

學期尾頒獎禮,我都想知有幾多獎項?     

siubooboo
我mattson仔可能同你booboo做同學仔. 因我都係上午班   

siubooboo,
點解會咁得意嘅,人哋通常上午班好搶手,個個收下午都要轉上午,係咪呢間有咩特別問題呀?

HOLONGMAMA:
       面試嗰日,聽D舊生家長講,下午班每班有三位班主任,未計日日有外藉教師上英文添,家長話鍾意依度既先生、校風和校舍好有感情,所以細仔、細女返嚟讀。
   不過嗰日舊生家長真喺佔大部份,可能係咁收生有D保留。

siubooboo 你講出我的心聲,又一村是我覺得最自豪的選擇,老師真的好唔同,好專業、又是可以值得信任的一種另類感覺。

potatoo:視像系統的時間由學校定,派通告通知. 燁燁媽&sa_628:係咪排名次我都係聽講的,又唔好意思問老師 不過上年接放學,見到很多同學拿

聽日學校旅行喇!太家記得帶多件衫,今日打電話問老師,如果怕凍可以著down同厚褲    希望個到唔會太大風啦~

我個女k1時考第二,攞咗一個返嚟,成個運動員個d獎杯,好攪笑 [quote]
llong10 寫道:
potatoo:視像系統的時間由學校定,派通告通知. 燁燁媽&sa_628:係咪排名次我都係聽講的,又唔好意思問老師 不過上年接放學,見到很多同學拿

各位,
我仔仔俾又一村收咗06年k1上午班,但我對呢間學校所知唔係好多,唔知d程度會否好淺?派位好唔好?
interview嗰日見d老師好nice好有愛心,校舍好大好乾淨,我仔玩到唔捨得走。

HOLONGMAMA,
小一派位係跟你所報的地址,所以唔係好關間學校事!不過佢地有個表貼左係校務處前面,有寫上年小一派左去邊的學校。﹝我記憶中喇沙,Maryknoll都有,其他大概有油天、英華、馬頭涌官立....etc.﹞
程度方面我仲未知深OR淺,我都研究中!依家唯有等出年3月家長會時詳細問下的老師先決定,不過我都會有90%以上會比囝囝入讀,因為鐘意果度個環境同我老師的態度,我可以肯定係我囝囝可以係呢間學校裡面有一個愉快的幼稚園生活!

請問今年上下午班及全日班 (k1)之數量,
03-04年度好似只有 1 班下午班,
早幾年好似有小學部,為何取消呢 ?
若果有直升小學,那就完美呢 ?

[quote]
boey 寫道:
我個女k1時考第二,攞咗一個返嚟,成個運動員個d獎杯,好攪笑 [quote]
llong10 寫道:

hi all

I'm a new comer in bany kingdom. my daughter also will study in 又一村 next year at a.m class. I want to check any activity in school? Thanks.

p.s. as i don't know how to type in chinese,so that i typed in english, fyi, i will learn later :)

教育出版
來說普通話 cd及vcd 2 款 一 套,
(k1上, k1下, k2上, k2下)
original at HK$44.00, selling at HK$15.00 per set.
4 set at HK$60.00

教育出版
來說普通話書
(k1上, k1下, k2上, k2下)
original at HK$35.00, selling at HK$10.00
HK$40.00 for 4pcs.

k1就普通話有學又幾好喎
好想阿仔快D返學
‹ 上一主題|下一主題