用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 95網既家長入黎報下料吖~
樓主: elaineho73
go

95網既家長入黎報下料吖~ [複製鏈接]

Re: 95網既家長入黎報下料

小美人 寫道:
[quote]
mabel0809 寫道:

mabel0809, 想問問你對馮晴有咩評價....我明年先報想問下先...因為我星期六/日都見有老師跟小朋友在球場玩..感覺很好!

其實四年前我幫大仔選馮睛 ,都是聽口碑的.因為個仔細個時控制情緒比較差,我預計一定要經常見家長,所以不敢幫佢選區外學校,而剛巧鄰居是老師,她在北角嘉肋撒小學任教,她對我講馮睛林校長在行內很出名,進取和勸力;加上公司的同事亦叫我放心選保良局的學校,而我則喜歡馮睛低調,因我大仔不是資優,而是難教,需要特別照顧,而我覺得馮睛在補底方面做得幾好!   可以上佢地網址睇下:
http://www.plkfcmps.edu.hk/
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

elaineho73

我個仔d同學報親黃永樹的全部都唔得
你第二輪係咪都報返去呀??

elaineho 73:

您好!我係Jason媽咪呀!請問您有沒有收到信通知wws不收呀?我至今仍未收到。

elainho,

我報港澳信義會小學, 但唔收(15分),

terryma

各位,
請問統一派位時,
是否甲,乙兩部份都填自行派位這間?
統一公佈時, 是否去註冊先,再去叩門?

terryma

Shirley55,

Which 2 schools you apply?

terryma

日本仔mama,

我個囡D同學報親邊間都唔得~
本區PLKWWS, PLKFC, LKW~
區外Lam Tin 循道衛理~
第二輪區內、區外都會報WWS~

Augustina 寫道:
elaineho 73:

您好!我係Jason媽咪呀!請問您有沒有收到信通知wws不收呀?我至今仍未收到。

我都收唔到呀~

Terry280905 寫道:
各位,
請問統一派位時,
是否甲,乙兩部份都填自行派位這間?
統一公佈時, 是否去註冊先,再去叩門?

terryma

你可以填自行分派學位O個間或者其他都可以~
甲部可以選三間不限區域限制既學校~
乙部要選區內學校~
統一公佈時, 是否去註冊先,再去叩門?(呢樣我都想知~)

elaineho73 寫道:
日本仔mama,

我個囡D同學報親邊間都唔得~
本區PLKWWS, PLKFC, LKW~
區外Lam Tin 循道衛理~
第二輪區內、區外都會報WWS~

請問是讀那間幼稚園
可否告知

quenten 寫道:
請問是讀那間幼稚園
可否告知

保良局易澤峰幼稚園~
我都有問過D同學仔好多都係今次派唔到位~
不過都有好多報左陸慶滔小學(直資)~
你個小朋友讀邊間幼稚園?

Elaineho73 & Quenten,

wws 好嗎? plk school will change to 直資 in the near future ?
我不知由第二志願開始選哪間好些, any suggestion?

terryma

Elaineho73,

我仔哪間(基督教), 3 students to plkfc, 1 to 宣基, 8 to hkmlcps,2 to 王余家潔, I known.

I will not apply direct Sub, why not to enjoy 9年
foc edu.?

terryma

Terry280905 寫道:
Elaineho73 & Quenten,

wws 好嗎? plk school will change to 直資 in the near future ?
我不知由第二志願開始選哪間好些, any suggestion?

terryma

我都有擔心過你講過既問題~
但係我去過WWS既開放日~
WWS既校長講過呢5年都唔會轉直資~
第二志願開始我都仲諗緊~

Terry280905,

你個仔既係讀邊間?

elaineho73 寫道:
[quote]
quenten 寫道:
請問是讀那間幼稚園
可否告知

保良局易澤峰幼稚園~
我都有問過D同學仔好多都係今次派唔到位~
不過都有好多報左陸慶滔小學(直資)~
你個小朋友讀邊間幼稚園?[/quote]

我個仔讀方王..
我都知易澤峰好多小朋友入左陸慶濤
聽聞10個入左9個,剩下那個都在後補名單

elaineho73,

are you in office, now?

why you can online for long time?

my son's school is 基督教播道會.

you handle full set of partly of accounts?

terryma

quenten 寫道:
我個仔讀方王..
我都知易澤峰好多小朋友入左陸慶濤
聽聞10個入左9個,剩下那個都在後補名單

你個仔有冇入到?
‹ 上一主題|下一主題