用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港靈糧堂有結果啦...............
樓主: kent哥
go

香港靈糧堂有結果啦............... [複製鏈接]

Re: 香港靈糧堂有結果啦...............

ahpei
       呂郭碧鳳英文堂少,之前參觀學校時,老師好似講過k1
       一星期有一至两堂英文堂

我女女現讀靈糧k2, 因要轉校(讀全日),  所以有一套女生校服(90%New) 半價$400出讓......

1. 夏季背心裙 (原價$105)
2. 冬季背心裙 (原價$138)
3. 風衣 (紅色)(原價$140)
4. 橺棉外套 (原價$165)
5. 夏季運動服 (原價$110)
6. 冬季運動服 (原價$150)

有興趣pm 我.
下面係其中兩套校服既相片.
我不需要再找這世間虛假的美麗, 唯有認識祢才是最寶貴! 人活著為了甚麼? 為了敬拜祢一個, 唯有祢能夠滿足我

Hi 鍾鍾
          可唔可以講吓轉左邊間呀,咁你對 靈糧堂 有咩意見呀?
      可唔可以 分享吓 :

係咪唔同日期IN,唔同時間有result呢?我囡囡26/11 IN,我地今日仲未收到信,上網又叫我地1/12先有result.
收到信的是不是都和我同一日呢?是IN Causeway Bay正校的! :-|

我嗰女都係11月26日in,12月25日收信,pm class :-|

BabaBlackSheep,

多謝資料提供, 英文堂多少唔係我選校重點, 其實我想囝囝番全日同埋學校著重德育果方面, LLC都好合符我選校條件, 但可惜收p.m. class, 怕第日小學難適應  ~

ahpei

咪係囖 :cry: 我都諗緊讀吾讀

BaBaBlackSheep,

你囝囝/囡囡又係收左pm class ? 仲有無報考其他幼稚園 ?

ahpei

ahpei,

Maybe 你寫信求轉上午班信啦!

收左我個仔讀k2 (am),要12月2-3日去註冊,我都唔知讀唔讀好,因為佢而家讀緊維多利亞k1,而我想試考埋聖約瑟睇下點先,如果俾你地選擇你地會點選?

Edison媽咪,
If your son finishes K1 at Victoria, and then transfer to LLC, then i think he will find the K2 syllabus at LLC too simple.  
I know some parents transfer to True Light, Sacred Heart, ST. stephen's girls K2 after studying K1 at Victoria.  They end up going back to Victoria to continue K2 because the English standard at Victoria is much better and/or their kids are not happy at the new school.

ahpei
      我仲報咗聖瑪加利大 ,12月3日IN   

me too ?   

Edison媽咪 寫道:
收左我個仔讀k2 (am),要12月2-3日去註冊,我都唔知讀唔讀好,因為佢而家讀緊維多利亞k1,而我想試考埋聖約瑟睇下點先,如果俾你地選擇你地會點選?

For me, I would prefer to stay in Victoria for K2 as I agreed what BoBoCute say.

vanessamom ,

如果Victoria同聖約瑟你會選邊間?

I also want to know, I will apply for St Joseph next year for my son. If OK, may change from Victoria.

8-)

rec'd letter yesterday, but declined.   

Edison媽咪,

乜聖約瑟咁特別,無K1

進進媽媽 ,
因為我有個親戚以前係教書既,佢話俾我知聖約瑟係一間唔錯既學校,佢叫我轉去架,因為通常派位都去聖約瑟and 華仁,咁我覺得寧願早2年俾佢讀,等佢習慣下咋!其實我都十五十六都唔知點選好?因為我又怕小一佢唔知會派邊間?

Hi fanny

Do cry, I will give up my pm seat for LLC. So you have a chance!
8-)
‹ 上一主題|下一主題