用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四(06-07年)精靈一族, 請進入..
樓主: siulisa
go

小四(06-07年)精靈一族, 請進入.. [複製鏈接]

Re: 小三升小四(06-07年)精靈一族..請進入

james&simon
你可以抽時間同朋友去旅行,真令人羨慕呀!可否分享補習班 (預習P.4課程)同埋黃埔軍校Trip的資料?

醒目開學勳章

Hi!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

Matthew&AshleyMom,
大仔係咪開始反叛?我大女有少少嘞
該用戶已被刪除

James&Simon,
原來有補習老師幫手...小四課程深唔深呀?
我女學校下星期才派書,未知內容.

醒目開學勳章

[quote]
chanwnmama 寫道:
Matthew&AshleyMom,
大仔係咪開始反叛?我大女有少少
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

亞仔聽日正式返學[size=x-large]

chanwnmama
吾係考分班試, 係根據考試成績編班, 但就要八月底先知編去邊班

chanwnmama 寫道:
siulisa,你囝囝要考分班試?是哪一區學校?

James&Simon
漏低對仔自已去玩咁正

chanwnmama
妳囡囡好叻咼, 小三已學5級

Matthew&AshleyMom
大家咁話了 [quote]
Matthew&AshleyMom 寫道:

Hi!

raccoon_dog  & joanneka

我個仔都係今日考英文和數學, 昨日考中文
佢無話比我聽有 3 份 paper.

我個仔祗係話好淺..都唔知係米

mandy

joanneka 寫道:
Good morning  

angelnch2001
係唔係全港小三小六的學生都要考評估試?
阿女今日考英文TSA, 佢話昨日考中文有三份paper呀!

siulisa

哈哈...我真係唔會放過佢呀.
佢 e+ 樣樣都抱住玩玩下
佢 daddy 立令唔可以放棄學琴
如果佢放棄就其他無得傾.

我想佢學羽毛球, 因為得閒我都可以教下佢
但最 basic 最嘔血果 d 我想比人教
唉..可惜亞仔話想學乒乓球.

等我林下計仔先  

mandy

chanwnmama

好勁呀 ~~ 5 級...通常 d 女係易教 d
但 D 仔呢....
唉 ~~~ 就嘔曬血

Mandy
siulisa 寫道:
chanwnmama
妳囡囡好叻咼, 小三已學5級

係無住係馬鞍山既媽咪呀

如果有, 不如大家 group together 搵個老師
同 D 小朋友補下英文 & 數學解題

咁樣 share 一來平 D, 2來 可能 D 小朋友會開心 D

Mandy

早晨   

想問下各位安排左暑期活動 / 興趣班比小朋友未?
我個女間學校每年都會同區內一間非牟利機構合辨
暑期課程,費用好平,阿女都參加過兩年,但今年
唔參加喇,因為佢唔想放暑假都好似返學咁要早起,
呢個女真係 .....

依家報左屋企附近青年空間幾個興趣班及一個全科
先修班,連埋細女返暑期班既費用,條計好甘呢 ....

另想問下有冇住TKO既家長??

InMaMa

Good morning  

InMaMa

我住觀塘, 都好近tko  

每日都安排左唔同的暑期活動比亞女, 每日大約兩小時, 一來可以學下野, 二來唔駛佢甘悶.  

mansonwai:

如果你想和其他小朋友group埋一起補習,咁你要同個老師講明係每人幾的個鐘。

因為我個囡最近補完,佢係和同學仔一起補習,補咗2個鐘,我諗住係每人比一個鐘錢,但原來唔係,係每人要比2個鐘。   
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題