用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下) ...
樓主: iloveyoub4
go

小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下) [複製鏈接]

Re: 小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下)

嗚...嗚...嗚... 阿囝得基本果15分 - 衰左啦, 唯有寄望大抽獎啦~~~

尋晚發夢, 見到奇蹟喔,收左.......點知原來真係發夢...   
依家心情有d失落      

德田李兆強  15分
[img align=left]http://i26.photobucket.com/albums/c109/greenfkf/05.gif[/img]

TOTALLY AGREE!!!      

good-day 寫道:
真係唔明父母是舊生可以有分, 已經係n年前的事, 跟現在子女就讀該校毫無關係, 不知原因何在, 香港的教育制度一塌糊塗   

[quote]
Alen 寫道:
死人政府, 攪d咩計分制, 去死啦

P.S. 得果15分, 預左冇
[/quote]

咪係, 仲行世襲制度, d公屋/學位制度就係咁唔公平
:tongue:  :tongue:
真係唔明父母是舊生可以有分, 已經係n年前的事, 跟現在子女就讀該校毫無關係, 不知原因何在, 香港的教育制度一塌糊塗   

[quote]
Alen 寫道:

P.S. 得果15分, 預左冇
[/quote]
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;117/st/20010806/n/Nok+Tung/dt/12/k/ae0c/age.png[/img]

我個女得 15 分, 入唔到大埔寶湖舊墟......

另之前報左 2 間直資都唔收.............

都係等6 月份大抽獎.........

最煩係排位.........

8:30am去到已post了結果。

預左唔得, 但又希望奇蹟出現, 見到名單冇名, 好灰~~

而家重攪埋d學卷制, 等d人走出街示威抗議, 攪到家長學校四圍轉..... 最後重話唔係因此轉軚.
真唔知我哋重要被玩幾耐   

[quote]
Alen 寫道:
咪係, 仲行世襲制度, d公屋/學位制度就係咁唔公平
:tongue:  :tongue:
[quote]

bjjm 寫道:
雖然之前都有心理準備,但係在名單上見唔到自己個仔個名那一刻,都係好Down,不過依家已經冇野~~~

me too
報荃灣官立小學 - 15分

green_green

我o米又係德田李兆強 15分-----衰左

報到  !! 衰o左, 一早已經知, 因為報名時個收表o既 staff 已經講o左20分都要抽, 何況我呢d得基本15分, 唯有寄望大抽獎, 唔得會再叩門     衰o左唔緊要, 最慘有排等    

8:30am去到已post了結果。

預左唔得, 但又希望奇蹟出現, 見到名單冇名, 好灰~~
又要等下次啦???希望第一志願????
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

完全同意.....香港的教育制度一塌糊塗......小一派位!! 由上年煩到e家......現在又要等六月, 搞到個個家長無覺好瞓.....

--------------------------------------------------------

引文:
--------------------------------------------------------

Alen 寫道:
SUNNY媽

今日去學校睇結果,見到一對父母,佢地個小朋友有20分,諗住好大機會啦,點知都衰左,個爸爸就即刻鬧個教育制度了。
其實我都覺得有家姐阿哥讀緊必收係o岩既,但同一宗教和父母係畢業生的人,為乜可以有優先呢

我個大仔15分報紅磡馬頭涌,衰左,今朝去睇時,好緊張,而家松晒,不過又要等..........
2/12去宣道碰運氣

yinmandy 寫道:
真係........唉........又要等.......先最衰
唔得早D知丫麻........仲要等到出年6月.....乜鬼野政府嚟嫁
                           哈哈.....舒服曬

2/12去宣道碰運氣    唔明

mc 寫道:

真不明白政府為何不早早抽獎,早些知道結果,不要讓家長要在明年6月才知道結果…等的感覺畢竟十分難受,怪不得香港這麼多人忠上抑鬱症,因為除了要擔心生活問題,還要擔心子女的升學問題,功課問題,哎…!     

其實應該取消派位, 我都唔知派位有咩好處,點解我地子女既命運要由電腦決定呢?應該好似幼稚園咁,想讀就去面試,咁樣對學校又公平,家長亦公平,資質好既當然應該讀好既學校啦,同一水平既又可以因應程度黎教授,咁樣就唔會有些"高不成低不就"既學生,唔湯唔水

同感 !  
SUNNY媽 寫道:
完全同意.....香港的教育制度一塌糊塗......小一派位!! 由上年煩到e家......現在又要等六月, 搞到個個家長無覺好瞓.....

引文:

Alen 寫道:

mc 寫道:
人真的很矛盾,本來已預15分是沒有指望,但是仍然心存盼望,結果…哎…心情真的很低落!

真不明白政府為何不早早抽獎,早些知道結果,不要讓家長要在明年6月才知道結果…等的感覺畢竟十分難受,怪不得香港這麼多人忠上抑鬱症,因為除了要擔心生活問題,還要擔心子女的升學問題,功課問題,哎…!     

hugub 寫道:
2/12去宣道碰運氣    唔明

私校面試

原來同我一齊入表的同學媽咪....有2個15分收左
我仲down
‹ 上一主題|下一主題