用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鑽石山靈糧堂有結果喇...
樓主: fat
go

鑽石山靈糧堂有結果喇... [複製鏈接]

Re: 鑽石山靈糧堂有結果喇...

foster,

希望你轉到上午班啦! 根德園-好多人都好恨入架喎!

我就好想4哥讀靈糧堂呀! 因為1) 係基督教學校 2) 去過咁多間學校, 從佢地校舍布置, 覺得佢地最有心機, 老師都好nice, 感覺好好, 不過而家都未決定實一定讀llc嘅!  

my son is also confirmed.  我都好鍾意個校舍,設計得好有心思,但真係冇室外的地方,吾知道大家知不知靈糧堂的功課深吾深??學費大約??$$呢 ???

十分認同你既意見     
fat 寫道:
97015018,

一些個人意見分享
我在選幼稚園方面,並無考慮到小學的問題,很多家長都擔心函接小學會有困難,但我個人就覺得培養小朋友的學習興趣、啟發他們創意、思考能力才最重要,只要他愛閱讀,我便不擔心他的語文能力,而且在學習過程中,不只是單靠學校、老師,我們父母是他們的大後盾!

我問左今年的收費, 係咁多間靈糧堂最貴的一間。
2006-07收費參考
學費: 2503x10期
茶點:140x10期
雜費:個職員告訴我話千多元, 叫我當1500蚊一期, 收兩期

九龍城靈糧堂都收左我的囡囡, 不知如何選擇好, 大家可否分享多些你們對鑽石山靈糧堂的認識, 我只有朋友的子女讀九龍城, 報多間只是買個保險, 現希望多些鑽石山的資料參考, 謝謝。

加左學費,咁係咪過左學券制上限,冇得受惠?
我家有三寶

各位媽媽,知吾知鑽石山靈糧堂學科分配如何呢?有冇英文科及普通話,我只是知道它們很注重音樂訓練及有主題教學等!!k1不用學寫字.分享一下!!

fat:

您好!想問一問,點解您會選擇(浸幼)多一點呢??
‹ 上一主題|下一主題