用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已經收到創價信
樓主: ballball411
go

已經收到創價信 [複製鏈接]

Re: 已經收到創價信

hi all, 我仲未收到信呀
我個小朋友响26號interview架, 不過我想問下各位你地等左幾耐至到你個小朋友入課室interview呀?

請問有冇媽咪係25號interview而取錄左?

我地係25號am 面試的
Candy_Leung 寫道:
請問有冇媽咪係25號interview而取錄左?

Shirleyyu,

thanks,     
因為我還未收到信,所以好心急!! :wink:

我係25號下午interview, 30/11收信下午班.

醒目開學勳章

All Mama,

未收到信既媽咪,你們可以打電話返學校問架!!
我上年都係打電話返學校問,所有第一時間先知仔仔唔係取錄名單

我光光打去問, miss話最遲下星期通知.

我25號interview, 1:45 pm. 30/11 收到信

"最遲下星期通知" -- 係未指waiting及reject?

係未所有acceptance已收通知。

katiecheung 寫道:
我光光打去問, miss話最遲下星期通知.

Dear Oscar媽,

請問可否email封求位信比我呀?因為今日都未收到信,想快d寄封信去學校做個記錄先,其實囡囡面試都不錯,唔收做正取生,應該都可以做後備啩!如果係拒絕的話,寄信有無用呢?

My e-mail : [email protected]

Dear all mama,

剛剛打去學校問,她們說因為有千幾人報名,所以d信會分批寄出,叫我8�12仲收唔到信先打去問,我問是否會先寄出取錄信,她也沒有正面回答,只再說是分批寄出,是否代表還有希望呢?

希望明天好運收到取錄信啦!亦祝大家未收到信的家長好運啦!     

chingchingb.ma,

你仲未收信嗎? 我收了, 佢收我囡囡讀下午班.

lulucns,chingchingb.ma

你地都有in 創價呀! 我個小朋友果日唔舒服所以冇去到啦! 你地既小朋友真係好叻呀!我見有好多學校都收咗你地既小朋友呀! 你地會幫小朋友簡邊間呢?

我都未收到呀!!!
好緊張又好擔心唔收呀!!!
希望聽日收到la!
\\(^o^)//

bigbighei,

你又冇去呀? 不過我個囡其實in咁多間都係在病緊, 佢仲剛剛入完醫院check, 不過就冇事.

其實我個囡唔係好叻咋, 不過佢有個好處就係唔驚陌生人咁囉.

另外你除了st.cat. 仲有冇幫小朋友報其他的幼稚園呀?

bigbighei 寫道:

你地都有in 創價呀! 我個小朋友果日唔舒服所以冇去到啦! 你地既小朋友真係好叻呀!我見有好多學校都收咗你地既小朋友呀! 你地會幫小朋友簡邊間呢?

由上午轉下午班好容易, 因大部份人都想讀上午班.

Congratulations, lulucns.  你會否比你囡囡讀?

你幾時收信?我未收信呀!果日我囡囡狀態唔好,因等左45minutes先interview,等到好眼訓。我諗都係..........

lulucns 寫道:

你仲未收信嗎? 我收了, 佢收我囡囡讀下午班.

現在講, 我諗實比多媽媽話, 因好多人仍未收到信.

我諗我唔會比囡囡讀了, 因佢只收佢下午班, 我最唔想囡囡讀下午班的, 加上根德都收了, 我諗都只會用st.cat/協恩同根德再考慮, 加上我老公唔喜歡這校舍冇outdoor, 所以會放棄.

咁若收你囡囡, 你都會比佢讀嗎?

bigbighei,

唔好咁講啦!   

創價係未你心儀學校,if not,冇去到唔緊要啦。If yes,你可以解釋你o既情況,再安排interview。

bigbighei 寫道:

lulucns,

同你諗法都一樣。

係bor, good luck to your girl with 協恩's interview tomorrow!!

lulucns 寫道:

現在講, 我諗實比多媽媽話, 因好多人仍未收到信.

我諗我唔會比囡囡讀了, 因佢只收佢下午班, 我最唔想囡囡讀下午班的, 加上根德都收了, 我諗都只會用st.cat/協恩同根德再考慮, 加上我老公唔喜歡這校舍冇outdoor, 所以會放棄.

咁若收你囡囡, 你都會比佢讀嗎?

你是否都係明天見協恩? if yes,

good luck to your girl with 協恩's interview tomorrow too!!

‹ 上一主題|下一主題