用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2007年8月開學宏福幻兒園既媽咪一齊入來傾下 ...
樓主: 626mama
go

2007年8月開學宏福幻兒園既媽咪一齊入來傾下 [複製鏈接]

Re: 2007年8月開學宏福幻兒園既媽咪一齊入來傾下

天藍 ,

多謝。!
佢之前話家長日會係某日的上午,
而家時間好好多喇。
我睇下大家丈夫去唔去,
才決定叫唔叫佢一起去。

天藍,
長發果邊行過去如果熱天就真係甘甘地喇..  仲要晨咁早.. 俾我都揀搭車.. 哈哈..  乜咁都係一個站架咋..  平時我見青衣d站好近架嘛..

我囡囡十一月一號先返學呀..  佢讀中英文部上午班.  果日家長日問埋佢阿囡會讀邊班先..  咁就知會唔會同你地同班喇..

我果日應該會同老公帶埋囡囡去, 之後去青衣城行下先..   

626mama,
我都祝你囝囝生日快樂, 快高長大, 聽聽話話
咁快又兩歲喇..   點慶祝呀?  我都未諗到點同囡囡慶祝生日

pcdogxx,

多謝
都冇點慶祝嫁?買個生日蛋糕食下。
之前想去葵芳 YO PARK 攪生日會,
點知冇左,唔攪LU,攪生日會就得婆婆佢地,
又唔就62,99費事煩,如果契媽佢地問,
都會叫佢去去婆婆家多。

各位媽咪,你

hongmimi,

歡迎加入     
8月13日開學。

pcdogxx,Elain&Aiolia,hongmimi,

好有趣,
鄰居同朋友都係度見面認識。
仲大家小朋友一齊讀一間學校。

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-23 13:57 編輯 ]

pcdogxx
我地見過架喇...很久之前向m記交收坐厠,個陣時我仲話妳囡囡好好肉.....唔知妳仲記唔記得??

依個世界真係細

626mama,

Hello!! 好高興認識你。我係個傻媽咪,個時仔仔要搵學校都唔知,後尾周圍d人問我將會讀邊度先「訓醒」,你真係要多多指教!

hongmimi,

我都係啦,都係人地問我讀邊度才去找學校。
好彩報得早,如果唔係就要讀下午班,
我個人比較喜歡讀上午班。

626mama,

我好遲呀! 三月幾先去in架! in

hongmimi,

我識人一月去IN已經冇上午班,所以唔報。
三月in都有上午班, 真好彩呀。
我地咁多個都係上午班,都好有機會同班,
就算唔同班都可以上來大家互相收料,
唔知N1上午班有幾多班呢?

hongmimi,

Welcom~~     

pcdogxx,Elain&Aiolia,hongmimi,

你地真係有緣住埋同一屋苑, 仔仔女女仲要係同
一間學校真係十分之有緣!!!
我仔仔今年8月返宏福上午班中英文部N1, 唔知
有無機會同你地做同學仔!!!

Hongmimi,
我都記得你好似係住13樓, 不過唔係甘肯定咋.. 哈哈..
我呢幾日都係到諗, 你會唔會走入黎八下呢...  
你家長日自己去定同老公去呀?

Cat68
你講廁所我就記得喇..  因為係大窩口交收過既媽咪都有好幾個, 所以我唔記得邊個打邊個咯..   唉..  個女都唔用果個廁所, 淨係拎黎推黎推去, 要黎擒高駁腳用咋..  激氣..

626mama, 天藍, Elain&Aiolia
話你地知吖, 我同hongmimi 真係有緣到爆..   我地係中學舊同學成十幾年冇見..  點知見返就一齊大肚, 住埋同一座樓, 仲要B女B仔出世都要係同一日, 同一間醫院添呀..  哈哈..  而家連學校都揀埋返同一間, 同一日開學, 如果編同埋一班就真係攪笑喇.

pcdogxx ,

嘩...妳地可以有咁多考合。
仲一個係B女B仔,同年同月同日生,
咁有緣份,對埋親家都得。(講笑)

就咁數都數到7個考合。

pcdogxx ,

我都係咁話咁多巧合真係對親家都得

626mama 寫道:
pcdogxx ,

嘩...妳地可以有咁多考合。
仲一個係B女B仔,同年同月同日生,
咁有緣份,對埋親家都得。(講笑)

就咁數都數到7個考合。

真係好有緣呢! 我仲記得我地一見番面大住個肚問對方預產期幾時,哈!居然係同一日。到生時我係產房,老公係出面lobby就見到pcdogxx入

pcdogxx,

家長日我同老公都會到,但放工趕去可能會遲少少。乜唔係小朋友唔洗去咩?

hongmimi,pcdogxx,天藍,各位,

下一次巧合唔知又係咩呢?

家長日我都會同老公去。
好以係話小朋友唔洗去。

hongmimi,pcdogxx,626mama,天藍,
家長日暫時我老公都話去,睇o下到時佢可唔可以準時收工,
封信好似話只係家長去o乍,另外你o地知唔知家長日係
o米係青怡果間幼稚園開呀?我諗我都係打個電話去問o下先。

pcdogxx,
我諗你打電話去學校問o下可唔可以帶埋囡囡去?
你同hongmimi真係好有緣,而家你o地住咁近,
o米成日可以見面好多話題o羅。

626mama,
祝你仔仔生日快樂,聽聽話話,唔好令你咁激氣。

hongmimi,
好高興認識你 ,我仔仔叫子聰或Paul,
會係8月13日返上午班中英文部開學。
我除o左隔離單位會講多二句外,其他單位我都唔識,
不過見到面都會點o下頭o既,13樓我屋企算最o曹,
除o左因為我成日鬧仔仔外,
亦因為我奶奶一家經常星期日上o黎食飯,所以好o曹。
我個仔你都可能見過,
每晚食完飯印印出去倒垃圾佢都跟住出去o架。
‹ 上一主題|下一主題