用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: fifi
go

TKO Deborah (Part 6) [複製鏈接]

all,
話說我轉左黎宜家公司後, medical都唔同左, 宜家係拎住張醫療card去睇, 頭先, 我去左屋企樓下馬xx醫生度睇, 因為我近排頭痛同埋有少少頭暈, 睇左一輪後, 我同醫生講我隻左眼有d發炎, 點知, 佢同我講, 叫我下次先黎睇, 我話"宜家我隻眼發炎wor", 跟住佢就好老實講 "唔好意思, 我一次過比唔到o甘多藥你!"

我o個時又傻傻下, 唔識反擊, 我老公叫我聽日去醫務委員會complain 呢個醫生!

係o米我拎醫療card去, 就o甘呢?

總之我都睇完拎單返公司claim $算啦! 激氣!!!

HINHINMOM
新聞都成日講話醫療集團有問題, 開藥到轉介都有問題,做醫生都受制於人, 其實唔使要去到告佢咁嚴重 我諗你問清楚自費比番藥錢佢都會開比你瓜

原文章由 hinhinmom 於 07-7-13 21:25 發表
all,
話說我轉左黎宜家公司後, medical都唔同左, 宜家係拎住張醫療card去睇, 頭先, 我去左屋企樓下馬xx醫生度睇, 因為我近排頭痛同埋有少少頭暈, 睇左一輪後, 我同醫生講我隻左眼有d發炎, 點知, 佢同我講, 叫我 ...

[ 本文章最後由 jaisy 於 07-7-14 10:17 編輯 ]

醒目開學勳章

>hinhinmom
我都同jaisy想法一樣, 唔洗攪到咁嚴重告人掛!會唔會攪到個醫生...釘牌架!

佢咁講係唔o岩, 不過, 你放過佢啦! 係咪馬x興呀?

>jaisy
可唔可以得閒時, 幫我問pinkpink一d野呀? 我想問中學呀! 甲子年中學好d, 還是tko官立中學好d呀? 我幫保姆問架, 佢個女派左"甲子年", 問好唔好喎?

[ 本文章最後由 wing530 於 07-7-14 21:47 編輯 ]

wing530, jaisy,
我無話告個醫生, 我話去complain佢之麻, 你地有所不知, o個日我隻眼又紅又腫, 佢睇都唔睇, 我又唔知頭唔知路, 如果佢d藥費cover唔到, 可以同我講收我additional charge, o甘我都會比, 但佢無wor, 只叫我下次先黎睇, o甘有醫德嗎? 無可能o甘樣... 就係有時好多時都唔出聲, 所以好多野都唔會有人知.

wing530,
個醫生唔係馬x興, 但呢個醫生o係tko好多醫務所!

22/7個生日會, 我唔去得lu, 我地21/7去長隆水上樂園呀.

[ 本文章最後由 hinhinmom 於 07-7-15 21:37 編輯 ]

醒目開學勳章

>hinhinmom
你去complain佢, 我唸...佢都幾大件事呀! 不過, 佢咁講....都係無醫德架喇!

你去唔到生日會, 咁你玩得開心d喇, 記得返黎報料呀! 我都想去架!   

>fifi
chicco洗頭水 & 護髮素做特價喎, 原價$55, 而家$36呀, 有現貨呀, 我都入左貨喇! 不過, 洗頭水係藍色樽果隻呀!

仲有呀, stephanie係咪返埋聽日咋, 如果係, 我想聽日join埋你呀! 如果得, 我都想同你食埋lunch呀, 不過...就要快囉, 因為我聽日2:00要湊奶奶去覆診, anson比李太湊住先呀! 你睇下點啦, 覆我啦!  

我今日走左去天平同miss chan傾計, 佢地呢班上到11月呀, last 2個月就開始學乘數表喇, 同埋, 佢都係教埋"奧數"架~:)

醒目開學勳章

all

我係自由廣場果邊group order左牙仔保存盒, 大約$58~60喎, 有興趣就睇睇啦, 都幾靚架, 分男仔同女仔架~

>http://sh1.yahoo.edyna.com/nupau/

[ 本文章最後由 wing530 於 07-7-16 02:51 編輯 ]

wing530
好, 我今日等佢放左學打比佢問

hinhinmom,

其實張張醫療卡cover的範圍唔同,醫療費都唔同。你可以同侷講願意自己加葯錢就得啦。

原文章由 hinhinmom 於 07-7-13 21:25 發表
all,
話說我轉左黎宜家公司後, medical都唔同左, 宜家係拎住張醫療card去睇, 頭先, 我去左屋企樓下馬xx醫生度睇, 因為我近排頭痛同埋有少少頭暈, 睇左一輪後, 我同醫生講我隻左眼有d發炎, 點知, 佢同我講, 叫我 ...

wing530:

如果要以兩間比較,咁就梗係tko官立好d啦,不過甲子近年都辦得唔錯,睇住佢一步一步進步。若轉得倒就轉,轉唔倒讀甲子都唔係咁差。

醒目開學勳章

>pinkpink
唔該哂, 今日聽李生講, tko官立剛剛收左呀, 等我話比佢知呢間好, 我唸佢地仲開心tim呀!  初初李生就係擔心呢間無咁好, 係佢個女想轉咋,  所以, 先叫我問下囉!

>jaisy
我都唔該哂你呀~

>fifi
牙仔盒未有send email比我, 不過, 佢已收到我pm喇, 相信會order埋我地嘅~:)

wing530
唔使客氣啦, 你知pinkpink 幾busy 要請佢上來架

今日vanna 開始放暑假了, 佢都好期待返我為佢安排既暑期班,
今朝一開眼就話好想返

wing530,

好彩有你咋,如果唔係都好難訂到。依加bk好煩,好商業化。

jaisy,

假期的第一日,忙得想c。上朝stephanie學游水,下午1:00-3:00,  4:15-5:45 要返芭蕾舞。仲忙過返學。

醒目開學勳章

>jaisy
你報左咩暑期班比vanna呀? 佢咁期待嘅??

>fifi
你又真係好誇張呀, 跳得好密呀! stephanie對腳會唔會太倦, 今晚要你幫佢"摔"腳呀!

得啦, 知你架啦!   而家bk真係好商業化, 果個媽咪都唔係為錢啦, 咁都唔比我地係呢度 group order架!   好彩我果晚太夜, 版主都   左, 我先order到咋~

wing530,

無法啦,8月頭表演,一星期加兩堂排,先o甘密。今日係唯一一日加兩堂。

今朝stephanie開始學游水,ok哦,我覺得學完哩個course,侷應該完全游到水。遲d可以報中級班。嘻嘻

原文章由 wing530 於 07-7-17 13:07 發表
>jaisy
你報左咩暑期班比vanna呀? 佢咁期待嘅??

>fifi
你又真係好誇張呀, 跳得好密呀! stephanie對腳會唔會太倦, 今晚要你幫佢"摔"腳呀!

得啦, 知你架啦! : ...

wing530

hello
音小收左我個仔
多謝你當日指教做profile

wing530,

咩牙仔盒, 重咩有好野唔預我
你知我近日放了許多日, d 野推積如山, 點知昨日又audit , 忙到c c 下

好姨,
你個仔明年先P1, 今年咁快音小就知結果.  

jaisy,
都話wing530 份profile 掂, 快d 問佢提點提點.

wing530,
好彩校服買大了少少, 今日著校服影學生相, 好似比買時合身d.

fifi & jaisy,

請問妳們有沒有訂畢業典禮套VCD?

醒目開學勳章

>fifi

啊~剩係今日先係咁咋, 我仲以為成個暑假都係咁呀!

anson聽日就開始學游水喇, 我見佢都有 d 緊張呀! 如果你7月識游水, 到8月時, 你仲有無位報"中班"呀? 暑期班好full喎! 我就報哂7, 8月2個course, 萬一...1個course唔得, 都仲有1個course頂住, 如ok, 佢8月就轉中班囉~ 不過, 我都預anson唔得喇, 佢呢個暑期學識的話, 我都偷笑呀!

係呢, 上堂洗唔洗帶"浮板"呀?

仲有呀, 你聽日係咪幫我湊anson呀? 如ok, 我大約11點上去你度啦, 唔該哂!
‹ 上一主題|下一主題