用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P2A 家長互助站
樓主: w+w
go

08-09 P2A 家長互助站 [複製鏈接]

den01
我今日都有咁唸,唸冇咩男仔咪男仔唔使抽囉,希望係咁
3:10開始係道修堂係俾小朋友自己做功課,有唔明可以問老師的,而這些活動在這時上,所以應該影響不大

校車方面,差十分鐘就唔知喇,但其他時間聽講話會有車由學校到某幾個站落人,但詳情就不太清楚

原文章由 den01 於 07-9-24 14:34 硐表
HI YIUYO

我唸拉丁舞應該冇咩男仔報名,我地兩個仔機會好大,但有D唔明白,拉丁舞開始是3:10 -4:10 ,咁即是沒有最後個一堂多D,會唔僧有影響呢,唔知有冇校車搭呢

DEN01

...

原文章由 yiuyo 於 07-9-24 08:39 PM 硐表
den01
3:10開始係道修堂係俾小朋友自己做功課,有唔明可以問老師的,而這些活動在這時上,所以應該影響不大

校車方面,差十分鐘就唔知喇,但其他時間聽講話會有車由學校到某 ...

好似五点半有校車行走區內,有四个站:維景、將中、東港城、新都城

原文章由 yiuyo 於 07-9-24 08:39 PM 硐表
den01

校車方面,差十分鐘就唔知喇,但其他時間聽講話會有車由學校到某 ...

好似五点半有校車行走區內,有四个站:維景、將中、東港城、新都城

HI FREDDIELAU

四個站都唔啱我,因我住官塘,遲D問吓老師啦,睇吓可唔以等埋啦,唔得就只可以叫工人姐姐接.

DEN01

原文章由 freddielau 於 07-9-24 22:26 硐表

hi yiuyo

今日睇到通告, 通知我仔抽到乒乓球,拉丁舞好似冇份 , 咁anson 拉丁舞抽唔抽到呀 ? 知唔知點解會有兩份一樣報名表格.

den01

原文章由 yiuyo 於 07-9-24 20:39 硐表
den01

den01
唔係掛,你阿仔冇:(

我之前填的拉丁舞及田徑在通告都有喎,不過之前係拉丁舞1,田徑2的,但通告回來係田徑1,拉丁舞2,唔知有冇什麼意思

通告如下:
經抽籤後,貴子弟(P1A  Anson)所選全方位學習課程結果如下:
1.田徑A (初班)
2.拉丁舞A (初班)

你係咪咁呀,真係冇拉丁舞??
如你真係想阿仔參加拉丁舞,其實都可能有位架,因通告有一項小兒希望參加xxx全方位興趣的活動

好似我咁雖然兩項活動都有,但其實兩項都是同一時間的,所以我只能報到其中一項架咋 (其實今日問阿仔,佢真係兩樣都想玩架)

另報名表我得一份咋喎,同你之前選左幾多項有冇關係呀

咁你點呀,係咪報乒乓球呀?

原文章由 den01 於 07-9-25 22:36 硐表
hi yiuyo

今日睇到通告, 通知我仔抽到乒乓球,拉丁舞好似冇份 , 咁anson 拉丁舞抽唔抽到呀 ? 知唔知點解會有兩份一樣報名表格.

den01

yiuyo

我都唔知點解冇,我老公同我都好想佢學拉丁舞,伹個仔就好似唔想,所以應該會比學乒乓球,唉唉...........希望下年度學過啦.

den01

原文章由 yiuyo 於 07-9-26 01:46 硐表
den01
唔係掛,你阿仔冇:(

我之前填的拉丁舞及田徑在通告都有喎,不過之前係拉丁舞1,田徑2的,但通告回來係田徑1,拉丁舞2,唔知有冇什麼意思

通告如下:
經抽籤後,貴子弟(P1A  Anson)所選全方位學習課程結果如下:
1.田徑A (初班)
2.拉丁舞 ...

原文章由 den01 於 07-9-26 10:42 硐表
yiuyo

我都唔知點解冇,我老公同我都好想佢學拉丁舞,伹個仔就好似唔想,所以應該會比學乒乓球,唉唉...........希望下年度學過啦.

den01

亞仔都收唔到通知, 他聽到有人問老師點解沒有通告, 老師說可能遲些先再比. 是否表示待有空缺先再通知呢???

Candy

Wendy 抽到小提琴班, 另外全方位的小型網球就收不到通知
我估計是第一輪抽不到, 可能是要返團契, 看看是不是開口中

原文章由 candyocean 於 07-9-26 11:31 硐表

亞仔都收唔到通知, 他聽到有人問老師點解沒有通告, 老師說可能遲些先再比. 是否表示待有空缺先再通知呢???

Candy

星期四的活動係咪應該未通知架,團契係指定一定要番架

原文章由 w+w 於 07-9-26 21:18 硐表
Wendy 抽到小提琴班, 另外全方位的小型網球就收不到通知
我估計是第一輪抽不到, 可能是要返團契, 看看是不是開口中

我個仔反而沒有選拉丁舞; 但收通告時; 不知為何抽到拉丁舞. 心想係抽到小提琴. 現在只好照報拉丁舞先. . 因為希望
他在學校有參加課外活動.

原文章由 den01 於 07-9-25 22:36 硐表
hi yiuyo

den01

ECCLUB
咁你不如問清楚學校先啦,可能係學校攪錯架喎

原文章由 ECCLUB 於 07-9-26 23:38 硐表
我個仔反而沒有選拉丁舞; 但收通告時; 不知為何抽到拉丁舞. 心想係抽到小提琴. 現在只好照報拉丁舞先. . 因為希望

...

原文章由 yiuyo 於 07-9-26 11:42 PM 硐表
ECCLUB
咁你不如問清楚學校先啦,可能係學校攪錯架喎

very likely....攪錯:cry:

HI CANDYOCEAN

冇理由呀,學校好主張小朋友學多D野,咁先叫全方位學習, 你選咗咩,係唔係只係填咗一樣野 ?

DEN01

原文章由 candyocean 於 07-9-26 11:31 硐表

Candy

W +W & YIUYO

星期四的活動,我都冇收到,是否未通知家長 ? 我都好似報咗網球同埋棋, 太多野攪到我亂晒 tim

Den01

原文章由 yiuyo 於 07-9-26 23:35 硐表
星期四的活動係咪應該未通知架,團契係指定一定要番架

hi ecc

我都覺得學校攪錯,我聽p2家長講話今年多咗好多活動,所以有d混亂加上可能多咗學生啦,所以你問咗學校先啦.

den01

原文章由 ECCLUB 於 07-9-26 23:38 硐表

...

HI W+ W

你知唔知道,有張work sheet 寫佢地best friend,我個仔寫咗wendy喎,唔怪得最近佢冇咁開心啦,因為best friend轉咗組.咁Wendy's best friend係邊個

den01

各位P.1A家長,

請留意,今天家課冊內英文科﹕Study unit 1
於是我問囡囡這代表做甚麼,她說是測驗,要溫習囉﹗
我想求證一下,因我囡囡只知道是要測驗,
其他詳細情況就不知道,我都不知如何協助她??
你們可否分享一下?

謝謝﹗

原文章由 Pilotman 於 07-9-27 17:31 硐表
各位P.1A家長,

請留意,今天家課冊內英文科﹕Study unit 1
於是我問囡囡這代表做甚麼,她說是測驗,要溫習囉﹗
我想求證一下,因我囡囡只知道是要測驗,
其他詳細情況就不知道,我都不知如何協助她??
你們可否分享一下?

謝謝﹗ ...

我地E班都要呀, 係唔係要串曬所有Unit 1的生字呀?

sorry disturb you all parents.
I'm planning my kid to join EC.
would like to know how many activities could choose?
and how much and what time to take these activities?
will it make the children leave the school too late?
and I notice that your parents always asked another for the worksheet or test details, does it haven't posted in EC web page? do you think the teacher giving the information to students not clear enough?
‹ 上一主題|下一主題