用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 女拔08小一interview收到信未?
樓主: MMMONSTER
go

女拔08小一interview收到信未? [複製鏈接]

原文章由 BOBO128 於 07-9-27 17:46 硐表
yes, but 10 FACES ... SO I THINK ........WILL LOSS

but they should have asked you to take away excess pages at the time of submission so you wouldn't be able to hand in 10 pages.

I got the letter early this week.

Ref No. 09XX
Hand in form on 12 Sep (last day morning)
Date of birth: October

Be patient! Good luck!
(Another friend hand in the form same day, DOB similar, still waiting)

終於收到信約in啦, 2/11/07 Ref: 11XX, 最後一日先交表, 10月生日, 唔知有無關係呢?

如果早見既朋友們, 希望可以上黎報吓料啦, 等我地有d心理準備都好呀, 萬分多謝晒...

醒目開學勳章

我做左雙面, 佢話只睇正面, 我朋友就叫她回家再做, 我就沒有, 收了我的 (因我沒有縮細 d 資料)

原文章由 NeoMom 於 07-9-27 18:10 硐表

but they should have asked you to take away excess pages at the time of submission so you wouldn't be able to hand in 10 pages.

[ 本文章最後由 BOBO128 於 07-9-27 23:16 編輯 ]

I agree with you too! But i think the school arranged all
interviews in alphabetical order of the name/ surname.

原文章由 sunsunsandy 於 07-9-27 17:00 硐表

Agree.  要short成千份form bor.   好"side"時間同精神姐...   我估random既機會會大d嘞.

我交表果日supporting doc 得四頁, 我本來想加多一份, 後來諗下都無需要呀, 吾通d 老師以果5頁文件黎收生咩, 所以最終都無加到, 我仲多口問左果位同我收form 既家長, 如果係10月3日之前收吾到信是否代表我既小朋友無得面試呀? 佢好實在甘答我: 吾係啦, 一定會安排所有交form 既小朋友既, 叫我吾駛甘擔心喎, 吾通佢為左安慰我而同我講呢番說話? 無會掛, 所以我仍然相信大家都有同等機會. 耐心等下啦....

原文章由 sugarjade 於 07-9-27 23:07 硐表
我交表果日supporting doc 得四頁, 我本來想加多一份, 後來諗下都無需要呀, 吾通d 老師以果5頁文件黎收生咩, 所以最終都無加到, 我仲多口問左果位同我收form 既家長, 如果係10月3日之前收吾到信是否代表我既小朋友無 ...

me too, the lady collecting the form told me that the interview notice should be received b4 3 oct.  if do not receive by then, will have to call the school.

不知是否這樣, 學校先 short form 後,  先出信約見第一批學生, 第一批學生當然是跟據住址,幼稚園的學校, 父母職業(是否專業, 老闆... etc.)去界定, 因校長是會親自接見每位學生的. 之後再出信見第二批學生. 如此類推. 聽聞是會接見所有學生的, 但要等信. 如沒有更改, 學校要等一月才有結果的. 如我沒有記錯, 由10月開始見到11月都有, 12月就唔知有無啦!

[ 本文章最後由 ltdcorp 於 07-9-27 23:29 編輯 ]

原文章由 BOBO128 於 07-9-27 19:27 硐表
我做左雙面, 佢話只睇正面, 我朋友就叫她回家再做, 我就沒有, 收了我的 (因我沒有縮細 d 資料)

They ask you to send not more than 5 pages!
( Not 5 sheets )
What do you think about Ms Dai's view?

早幾年有個訪問,佢講過會見晒所有既申請人...........到目前為止,都未聽過有人無得見

呢幾年睇到,細女特別遲見,同一日交表,但有個朋友係十月頭,另一個係十月尾,細女仲十一月添,大家都估越早見越有機,但梗係唔係收硬啦,會有機會遲見都收,我諗面試好outstanding掛

原文章由 NeoMom 於 07-9-27 17:03 硐表

不過話時話, 佢幾時有講過個個都有得int既呢?

Finally got it!  5xx.  Interview on 18 Oct.  I think they will interview every child.  Good Luck!  

Finally, got the interview letter last nite! But it is kind of     last batch, I assumed...because the interview date is on
12 Nov! .....

still have to worry for 1.5 months!

interview 的日期越後越是細女嗎 ?
我朋友的女是超大女 - 11/2001 ,
面試日期是 11月10日 ??!!

綜合LEE度既INFO~~好可能真係RANDOM排先後次序~~

原文章由 Helen'sMum 於 07-9-28 12:32 硐表
interview 的日期越後越是細女嗎 ?
我朋友的女是超大女 - 11/2001 ,
面試日期是 11月10日 ??!!

好似唔係日期越後越是細女喎!
我個女係 2002/10 生日,
但面試日期是 10月11日囉!
應該唔會用呢個作排面試日期既準則!

醒目開學勳章

還是最大機會的係最後呀??? 因為佢既至愛cckg都係好後先面試喎(以暫時在此topic所見資料).

其實要scan晒2000份都唔係太難的若只係得一個條件, 如: 父團職業/住址/kinder等.  2個人, 一人一日1000份, 一個上午500份, 若做4個鐘頭, 1小時都係做125份, ok啦. 只係睇一個item既話.
我覺得scan過既話, 校長可以唔駛長期(2個月)都處於最高狀態去尋人嘛, 因為真係好辛苦的呀, 不停咁見人.

不過都係個句啦..........who knows!!!! 按今年既資料, 其實都幾似係randow的, 只係我地係都要覺得佢有偏好收生, 所以咪係都覺得佢scan過d form攞.

原文章由 Chanlingling 於 07-9-28 14:05 硐表

好似唔係日期越後越是細女喎!
我個女係 2002/10 生日,
但面試日期是 10月11日囉!
應該唔會用呢個作排面試日期既準則!

Ahead,
聽聞學校會要求你放棄大抽獎, 如果女拔收, 仲有 mud 野其他考慮呢?
原文章由 Ahead 於 07-9-28 12:17 硐表
請問女拔取錄了可否參加大抽獎呢?

我都係今日收信,Nov 15, 我諗我家小姐都算係最最最最尾一個

原文章由 kakab 於 07-9-28 10:24 硐表
Finally, got the interview letter last nite! But it is kind of     last batch, I assumed...because the interview date is on
12 Nov! .....

still have to worry for 1.5 months!

錯, 女拔是私小, 可以參加大抽獎.

原文章由 LaLa 於 07-9-28 19:17 硐表
Ahead,
聽聞學校會要求你放棄大抽獎, 如果女拔收, 仲有 mud 野其他考慮呢?
‹ 上一主題|下一主題