用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K1
樓主: FatherJ
go

宣道幼稚園2008 K1 [複製鏈接]

收到喇, 不過講唔夠兩句兩個仔o係度爭玩具傾唔到, 個保母話9/1 再傾喎

原帖由 fskaren2002 於 08-8-28 15:20 發表
請問搭校車嘅小朋友們, 家長收到保母通知未呀?

原帖由 Edgar媽 於 08-8-25 13:16 發表
點解bk 好似short short 地, update 唔到d post o既

我都發覺好似怪怪地, 我由討論區入黎宣道08k1--->呢度同幼稚園一覽果度入黎, 發覺最updated 既 post係冇左架, 太差勁啦.  

有關帶甚麼返學, 九月一日家長日會講, 應該是: 一隻有膠蓋的杯, 一個裝有茶點的小盒, 一個濕毛巾及盒, 一條乾毛巾, 一套後備衣服.另有工作套, 內有手冊及功課.不要帶玩具返學校.

今日正式上課了, 希望各位小朋友都開開心心上學!!

有無B班媽咪/daddy 係度呢?

yes, AM class

原帖由 ChunYinMa 於 08-9-5 09:26 發表
今日正式上課了, 希望各位小朋友都開開心心上學!!

有無B班媽咪/daddy 係度呢?

原帖由 makjac 於 08-9-5 12:17 發表
yes, AM class

三位有留名的都是囡囡, 適應日都遇不上了.

原帖由 FatherJ 於 08-9-5 20:27 發表

三位有留名的都是囡囡, 適應日都遇不上了.

HIHI FATHER J

得知宣幼K1只得3班, 仲要43人一班, 比例都好多人喎!!!! 我睇之前係有6班的, 都唔知點解會由6班變為3班?究竟係收小左定係每班多左人呢.

囡囡返左幾日學都好開心, 笑住返學, 笑住放學~~~

原帖由 ICbaby 於 08-9-5 21:36 發表

HIHI FATHER J

得知宣幼K1只得3班, 仲要43人一班, 比例都好多人喎!!!! 我睇之前係有6班的, 都唔知點解會由6班變為3班?究竟係收小左定係每班多左人呢.

不是呀, 是334, 有兩級有三班, 另有一級有四班, 共10班, 今年是:

上K3A
上K3B
下K3A
下K3B
上K2A
下K2A
下K2B
上K1A
上K1B
下K1A

是呀, 好像43人比往時多, 上午班是有多少人呢? 不過下K1A有三個老師加一個幫手老師, 之前好像沒有.

囝囝已經叫得出老師d名啦!不過d老師, 成日叫佢XX弟弟....

FATHER J,
我明,果日校長都有講334,K1-3班,K2-3班,K3-4班,只係我冇預期一班有43人,
因為宣道網頁講K1上午班有70人,下午班71人.
和我之前睇過一些幼稚園資料話宣幼06-07年有6班的共143人.咪每班2幾人囉.係咪今年先轉呢??

我囡囡都識同我學 陳老師,張老師,文茵老師

我大仔o個班約35人.

原帖由 ICbaby 於 08-9-6 00:59 發表
FATHER J,
我明,果日校長都有講334,K1-3班,K2-3班,K3-4班,只係我冇預期一班有43人,
因為宣道網頁講K1上午班有70人,下午班71人.
和我之前睇過一些幼稚園資料話宣幼06-07年有6班的共143人.咪每班2幾人囉.係咪今年先轉呢??

我囡囡都識同我學 陳老師,張老師,文茵老師 ...

咁你細仔上午/下午班呢?
如果下午班咪同我囡囡同一班?

今日星期六, 同亞囡返音樂班,出街時囡問同我講:[媽咪, 我想去宣道幼稚園]!!! 我諗囡玩得很開心呢!!!

醒目開學勳章

我囡囡都係pm class, 跟張老師那組!

原帖由 fskaren2002 於 08-9-7 00:36 發表
我囡囡都係pm class, 跟張老師那組!

hi fskaren 2002

我囡囡係文茵老師果組.  
我無記錯你都係住tw的, 我地應該同一部車喎??
哎, 問校車ee 要坐幾耐車佢話要成一個鐘, 嘩,好耐姐,
可能耍兜黎兜去接小朋友啦, 正常出去kln tong好快的.

有時我都覺得好難為左亞囡,佢以前日日都午睡1-2小時,依家下午班,無得訓,見佢放學好倦咁,返到家見佢又好肚餓咁,因為tea time只係食茶點佢唔飽的,(平時係家食好多野),真係有d心痛.

加上c6同99都唔想佢出去讀,話太辛苦,但所以之前都諗左好耐比唔比佢出klntong讀書.

原帖由 ICbaby 於 08-9-6 22:30 發表
咁你細仔上午/下午班呢?
如果下午班咪同我囡囡同一班?

是同班的, 跟張老師.

有冇

Hello,
有冇上B班o既同學仔呀

我仔o個班係33人, 男多女少, 每2個仔先1個女, 去廁所都排耐d

hi ICBaby,
你地係唔係3號車 ? 我地tsing yi 上車都係好長途, 去程係頭幾站, 回程o係尾站, 好慘呀

醒目開學勳章

Hi Icbaby,

你好呀!
係呀, 我住tw架。 我亞囡係應該同你囡囡同班&同車呀!
你在那站上車呀, 我在荃景圍(荃中)上。那次我都問過校車ee, 佢話tw有6個站; 海濱-荃中-錦豐園-愉景-綠揚-大窩口! 照睇都順路嘅, 不過dove嚟dove去45mins真係至少囉。
我囡囡以前都睡晏覺架, 不過現在放學回來就無睡啦, 工人姐姐話佢肚餓多過眼瞓囉, 但係夜晚就早咗瞓!
之前我c6都reject亞囡出kln tong讀書架, 不過現在佢接受咗啦, 因為佢自己都有同事d仔囡之前讀宣幼及宣小,解釋俾佢聽宣道係一間非常有口碑嘅學校; 漸漸佢知道係無選擇錯誤囉!!

有呀...我個女都係上午k1b班呀, 你好呀, 係度打個招呼先.....k1b真係男多女少, 女生好似得12人左右咋!!

原帖由 Edgar媽 於 08-9-8 11:32 發表
Hello,
有冇上B班o既同學仔呀

我仔o個班係33人, 男多女少, 每2個仔先1個女, 去廁所都排耐d
‹ 上一主題|下一主題