用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09 K1G am (Kent Rd) please chat here!
樓主: Ng360
go

08/09 K1G am (Kent Rd) please chat here! [複製鏈接]

hi:
係我昕昕都有candle,今日有張樹葉右上write monday 是否monday要帶回校?昕昕前two weeks like wee at the night time 滶死,就來成張床唔使要,

回覆 # 的文章

我昕昕如果day time唔ZZZZ佢簡直成嗰野人,7:00唔想吃飯,我就要用盡辨法去令佢精神D.又發皮氣,佢每天都10.30才ZZZZZZZ

哎呀, 永永學返轉頭又係好頭痛. 唔使咁擔心, miss yu話d小朋友需要時間, 可能新年後會有所進步呢! 我都祈禱呢樣野會發生. sheldon又係成日zz唔好就唔食野, 食一兩啖就要飲奶奶. 真係好煩. 佢d口味好西化, 即係like飲湯, 食包, 食肉, 食菜就like食西蘭花, 青豆 (超like).

原來昕昕都係咁, 唔夠zzz就成個野人, 咁講真係好攪笑.

22/10支candle係上堂的功課黎架, sheldon油到出哂界, 真係想c. 下個月我幫佢報左畫班, 希望佢可以改善一下啦.

24/10收到生日卡, 因為sheldon26/10生日, 上面有小朋友油的顏色, 又有老師寫的, sheldon收到張卡好開心. 佢又要我拿字卡比佢讀. 又要溫返英文的handout. 我發現sheldon d英文好標準wor. 佢以前會似講美式英文, 而家就講d好英式既英文, kv真係有一手.

原帖由 bjw 於 08-10-24 15:16 發表
係喎唔記得問你地22號個日你地小朋友有無帶張紙仔返嚟上面有支candle塗左顏色及蓋了birthday印,因為個日係c6生日,我問永永佢話個個小朋友都有,唔知係咪,我以為係老師知道特別要小朋友送比daddy. ...

响格離chatK1F,D家長post咗
Jack be nimble, Jack be quick, Jack jump over the candlestick.  Jack jumped high, Jack jumped low, Jack jumped over and burned his toe

我問番呀黎昕,佢先至答我,激死

好鬼熱鬧又攪旅行
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1666713&extra=page%3D1&page=35

thank you! 剛剛抄左你的recitation返去同sheldon溫下. 唔知係唔係我地果班無時時講呢首, 因為sheldon既印象都唔係好清晰, 佢都無主動講比我聽.

你講果個係唔係11月16日去廸士尼公園呀? 但係果日我唔得閒. 你地有無人會去呀?

星期五生日會, 我仲未諗同佢著咩衫...

原帖由 minamidopey 於 08-10-26 17:07 發表
响格離chatK1F,D家長post咗
Jack be nimble, Jack be quick, Jack jump over the candlestick.  Jack jumped high, Jack jumped low, Jack jumped over and burned his toe

我問番呀黎昕,佢先至答我,激死

好鬼熱 ...

醒目開學勳章

hihi~
我大頭蝦, 唔見左開 party 張通告 (內文列了幾個月開 party 日期及需要帶 d 咩返學校.....)
麻煩可否 fax 一份俾我呀

醒目開學勳章

關於31/10 party 當日, 阿仔背返老師講果 d 說話俾我地聽, 好攪笑的. 老師話: 可以著 halloween 衫, 冇呢唔洗喊 wor, 可以著返自己去街衫都得.
之後佢自己加一句: 去買咪得囉

原帖由 Ng360 於 08-10-27 11:26 發表
thank you! 剛剛抄左你的recitation返去同sheldon溫下. 唔知係唔係我地果班無時時講呢首, 因為sheldon既印象都唔係好清晰, 佢都無主動講比我聽.

你講果個係唔係11月16日去廸士尼公園呀? 但係果日我唔得閒. 你地有 ...

唔晒客氣,我都喺抄人嗎 !仲有.....:loveliness:
A little ball,  A bigger ball,  A great big ball I see. Now let us count  The balls we've made,  One, two, three

星期五,生日會加萬勝節....... 頭痛

如圖,扮mermaid.......

曉昕3.9/12,欣廷9/12

個邊d小朋友好勁,識背出嚟,永永連老師話可以著halloween衫都無同我講,淨係久唔久係度唱下歌仔,不過我都唔知係pn個時學定而家,最搞笑有一次去廸欣湖經過青馬橋佢係度唱london bridge,原來佢真係明白首歌.

永永又係咁瞓唔醒成日扭計唔食飯,唔返學.佢又係西人飲中茶唔食野,浄係鍾意食西飽.

張葉係功課,要星期一交,老師都講過話要佢地自己做唔好坐係佢地傍邊,永永都係自己油,好搞笑自己係度講老師教渣筆,bang bang槍渣筆睇下係咪咁.

係呀, 嘭嘭槍係揸筆手勢. 不過sheldon唔係咁聽話, 佢無咩心機油顏色. 死未?

你去左廸欣湖玩? 好似好多人響一個公園, 又好遠, 上次去廸廸尼經過, 係唔係得野餐同個湖玩水上單車? 遲下可能太cold又去唔到wor.

原帖由 bjw 於 08-10-27 14:31 發表
個邊d小朋友好勁,識背出嚟,永永連老師話可以著halloween衫都無同我講,淨係久唔久係度唱下歌仔,不過我都唔知係pn個時學定而家,最搞笑有一次去廸欣湖經過青馬橋佢係度唱london bridge,原來佢真係明白首歌.

永永又係咁 ...

好cute呀, 女仔零舍多idea既, 我見百佳都有costumes賣呀, 而家買呢d好方便.

而家我仲15/16諗緊好唔好著sheldon果件十字軍costume, 事關係長袖, 我怕玩起來會好熱...

係呢, 你地果日會唔會早少少返學去影相? 到時我仲會拿cake去, 希望見到你地.  

原帖由 minamidopey 於 08-10-27 13:59 發表
如圖,扮mermaid.......

notice 我聽日可以scan比你, 你pm個email比我啦.

上黎呢度真係好, 因為sheldon而家成日學d大人講野, 你turn down佢, 佢會話: 洗唔洗喊呀? 如果佢自己發皮氣, 佢會話: 你睇, 喊到...

真係唔知激死定笑死.

因為我地係基督家庭, 所以係唔會著halloween既, 不過都可以著下其他costume. 而家仲諗緊...

原帖由 funbabyhk 於 08-10-27 12:30 發表
關於31/10 party 當日, 阿仔背返老師講果 d 說話俾我地聽, 好攪笑的. 老師話: 可以著 halloween 衫, 冇呢唔洗喊 wor, 可以著返自己去街衫都得.
之後佢自己加一句: 去買咪得囉 ...

尋晚我地rap左
A little ball,  A bigger ball,  A great big ball I see. Now let us count  The balls we've made,  One, two, three (之後原來有: 拍拍拍)

sheldon又rap左: monkey is hungry... go home again...之類. 唔知有無人知呢?

原帖由 minamidopey 於 08-10-27 13:50 發表

唔晒客氣,我都喺抄人嗎 !仲有.....:loveliness:
A little ball,  A bigger ball,  A great big ball I see. Now let us count  The balls we've made,  One, two, three

星期五,生日會加萬勝節....... 頭 ...

原帖由 Ng360 於 08-10-28 11:12 發表
尋晚我地rap左
A little ball,  A bigger ball,  A great big ball I see. Now let us count  The balls we've made,  One, two, three (之後原來有: 拍拍拍)

sheldon又rap左: monkey is hungry... go home again. ...

monkey.......真喺唔知喎 ,besides星期五我兩夫婦或許都到,增加曉昕對学校歸屬感........

原帖由 Ng360 於 08-10-27 16:52 發表
係呀, 嘭嘭槍係揸筆手勢. 不過sheldon唔係咁聽話, 佢無咩心機油顏色. 死未?

你去左廸欣湖玩? 好似好多人響一個公園, 又好遠, 上次去廸廸尼經過, 係唔係得野餐同個湖玩水上單車? 遲下可能太cold又去唔到wor.

...

湖玩水上單車.........三年前剛開時未有喎?呢D活动有益呀:loveliness: ,一家參與,好過一齊打wii
不過08/11將萬去海洋公園,11月未又去马朮学校........太忙

嘩, 11月咁多活動...

而家太遠我粗身大細都join唔到, 好似遲下去葡萄園club house, 我都係叫老公, 工人同個仔去, 唔想坐咁耐車. 遲下可能我仲懶.

希望星期五見到你地. 而家我想sheldon照搭褓姆車, 只係我同工人突擊拿d禮物同cake返學, 等sheldon surprise一下.

原帖由 minamidopey 於 08-10-28 11:29 發表

湖玩水上單車.........三年前剛開時未有喎?呢D活动有益呀:loveliness: ,一家參與,好過一齊打wii
不過08/11將萬去海洋公園,11月未又去马朮学校........太忙 ...

醒目開學勳章

Ng360,
pls check pm.  Thanks!

原帖由 Ng360 於 08-10-27 17:44 發表
notice 我聽日可以scan比你, 你pm個email比我啦.

上黎呢度真係好, 因為sheldon而家成日學d大人講野, 你turn down佢, 佢會話: 洗唔洗喊呀? 如果佢自己發皮氣, 佢會話: 你睇, 喊到...

真係唔知激死定笑死.

因為我 ...

收到pm, 不過我今日無帶, 聽日先send比你.

原帖由 funbabyhk 於 08-10-28 13:17 發表
Ng360,
pls check pm.  Thanks!

funbabyhk,

email 左比你喇!

Ng360

原帖由 Ng360 於 08-10-28 13:33 發表
收到pm, 不過我今日無帶, 聽日先send比你.
‹ 上一主題|下一主題