用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無金巴倫媽咪可以比意見呀
樓主: fatsin
go

有無金巴倫媽咪可以比意見呀 [複製鏈接]

原帖由 babemame 於 08-11-9 19:36 發表
多謝windytiu  & lailaicalvin
希望有機會同你地仔仔一起讀sn

我今日都收到信啦,收左阿仔啊 ,速度真系好快喔,6號IN,10號就收到通知了,要我16號交留位費啊,不過封信度冇寫明系AM定PM喔

原帖由 Jackiejones 於 08-11-10 21:28 發表
my son interewed last Thursday and we just received the acceptance letter today.

我地都系同一日IN架,我都系今日收到信啦,恭喜晒 你几時去交留位費?

they requested us to pay the registration on 13/11 from 10am to 1pm.
原帖由 windytiu 於 08-11-10 22:31 發表

我今日都收到信啦,收左阿仔啊 ,速度真系好快喔,6號IN,10號就收到通知了,要我16號交留位費啊,不過封信度冇寫明系AM定PM喔

我個仔in既時候表現真係好差 (因為之前其他小朋友overrun, 所以等到呆哂), 但我唔明點解都收? SN其實學位唔多, 但係點解好似好易入咁, 唔通真係冇乜人報?

其實我初初都因為sn收生少,
囝囝當日表現又出奇地好,
結果取錄左我覺得好開心﹗
近期聽聞只要去考就會收, 唔關面試表現好唔好事,
我半信半疑, 但so far又真係冇人考完話
收到waiting list/reject letter!

我個仔竟然係呢個面試表現最好,
其他嗰d就10問9唔應, 點解會咁架?

原帖由 parcochu 於 08-11-11 11:13 發表
我個仔in既時候表現真係好差 (因為之前其他小朋友overrun, 所以等到呆哂), 但我唔明點解都收? SN其實學位唔多, 但係點解好似好易入咁, 唔通真係冇乜人報? ...

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我收到金巴倫信22/11 去 in 10:30, 但是培正 就11:00 , 又撞期!!

金巴倫in得快唔快, in咩??
in完金巴倫再去培正趕唔趕得到??

我個仔就反而見其他都見得幾好, 唯獨呢間真係出奇地差, 而我亦對0個日既安排有少少不滿, 因為本應我地見11:45am, 已經提前30mins到, 諗住俾亞仔warm up下, 點知等下等下, 等到12點都未有得見, 原來係之前既小朋友入到去唔肯見出返來(咁理應叫下一個, 但個小朋友ready再入去麻), 不過佢地真係0係度等佢, 結果阿仔等到12:10先見, 足足遲左25mins, 結果亞仔入到去咪呆哂囉, 仲要係佢地問既野仲深過sc同kv, 竟然問紫色, 試問佢地得兩歲幾, 正常都係問下紅黃藍綠, 我見左咁多間都係第一次問紫色, 又問由a - j, 我覺得好出奇, 好少interview係問得咁straight forward, 同埋我見你地個個都話in左好耐, 我就10mins都唔夠就走得, 不過anyway, 都會照交留位先既, 因為其他仲未有消息...

原帖由 BabyHilary 於 08-11-11 11:35 發表

我個仔竟然 ...

唔好博呀, 試下打去金巴倫改時間, 培正呢類學校好著重守時, 我諗如果遲到實扣分...

原帖由 kimmiechiu 於 08-11-11 12:07 發表
我收到金巴倫信22/11 去 in 10:30, 但是培正 就11:00 , 又撞期!!

me too!  he did very well during the interview but SC and KV....
原帖由 BabyHilary 於 08-11-11 11:35 發表

我個仔竟然 ...

嘩,依家講到好似係in親都收,好似咁濫咁既?有無問題架?大家點睇呢,有乜意見?

You can call them to change the appointment day/time but they may say their schedule is full and your appointment may be put around end of Nov or Dec.  Luckily, I called them and advised a day which my son's kindergarten was off.
Try first.
原帖由 kimmiechiu 於 08-11-11 12:07 發表

我今日去交左留位費, 我問老師關於佢地同York既關係,老師話以前有關係, 現在無, 吟我問佢校長有沒有轉左, 佢話都係都係果個, 沒有太多解釋, 跟著我問現在有幾多班,佢就叫另一位同事答我, 話有3班k3, 2班k2和3班幼兒,我覺得奇怪係點解只有2班K2, 而唔係3班?
我真唔清楚呢間學校係點? 只知佢無York 今商業化, 但有好似個個小朋友都收。
另外今早比我發現有大約有2至3班York小朋友背書包到隔離公園, 當時太約十點左右,唔會係放學,無理由背書包到公園,而唔放係班房???

我個仔竟然 ...

你可以試下打電話轉時間,但多數不可以, 因為我都試過, 我小朋友係1/11 10:20 in 金巴倫, 係1/11 10:00-11:00 in 聖若望, 我試過打電話改時間, 2間都說不可以, 好彩最後2間都in 倒。

parchochu & jackiejones,

多謝大家d意見, 試下改啦!!
其實之前, 佢地安排過我12/11. 但是我明明交form講左星期六先in. 但是寄左個平日interview信比我. 打去時又話因為人數太多, 要星期六先in唔知幾時. 我話唔緊要. 遲咪遲囉. 重之就要星期六.
一個星期後就收到信.
如果再改, 佢地應該唔肯. 都係話人多再唔度.

不過我都會試下囉!!

原帖由 Jackiejones 於 08-11-11 12:48 發表
You can call them to change the appointment day/time but they may say their schedule is full and your appointment may be put around end of Nov or Dec.  Luckily, I called them and advised a day which m ...

各位媽咪,
如果sn 同創價兩間學校,你地會點揀呢?

好似講到 sn 有問題咁?

謝謝。

金巴倫in得快唔快呀?? 你幾點到?? 幾點in完??

原帖由 Big-Mouth 於 08-11-11 14:31 發表
你可以試下打電話轉時間,但多數不可以, 因為我都試過, 我小朋友係1/11 10:20 in 金巴倫, 係1/11 10:00-11:00 in 聖若望, 我試過打電話改時間, 2間都說不可以, 好彩最後2間都in 倒。

...

當然創價啦!

我有朋友讀sn, 佢話sn好架, 不過就冇學卷.
不過sn係冇其他名校要求咁高.

原帖由 fatsin 於 08-11-11 14:41 發表
各位媽咪,
如果sn 同創價兩間學校,你地會點揀呢?

好似講到 sn 有問題咁?

謝謝。

請問有沒人知道幼稚園和小學有沒有聯繫??
thanks!

10:15到達, 10:20 interview, 大約 in 15分鐘左右。

原帖由 kimmiechiu 於 08-11-11 14:47 發表
金巴倫in得快唔快呀?? 你幾點到?? 幾點in完??

Hello Kimmiechiu

咁朗思同SN呢,邊間好d?  因為朗思啱啱又寄左取錄信俾我?

原帖由 kimmiechiu 於 08-11-11 14:53 發表
當然創價啦!

我有朋友讀sn, 佢話sn好架, 不過就冇學卷.
不過sn係冇其他名校要求咁高.
‹ 上一主題|下一主題