用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂曾肇添幼稚園~~10年度K2家長召集區 ...
樓主: YML
go

聖三一堂曾肇添幼稚園~~10年度K2家長召集區 [複製鏈接]

各位 k1 媽咪,

剛收到班主任陳老師電話,
仔仔會入讀上幼信班, 唔知會唔會同你地小朋友一班呢 ??

記得明天係穿著運動服架 !! 明天見啦 !!

原帖由 YML 於 09-8-24 14:42 發表
各位K1媽咪,

好緊張呀, 仲有兩日就返學喇~
上星期日早上試下同海晴著晒全套校服, 貼下名貼, 踏下單車, 食下茶點, 比佢有定心理準備~
希望佢到時候乖乖喇~

http://deco-00.slide.com/r/1/0/dl/xi1RvUQD2T8ZU3okSJD ...

When you receive call? why i havent receive any call from the school tonight gar? >..<

原帖由 GCCHAN 於 09-8-25 20:34 發表
各位 k1 媽咪,

剛收到班主任陳老師電話,
仔仔會入讀上幼信班, 唔知會唔會同你地小朋友一班呢 ??

記得明天係穿著運動服架 !! 明天見啦 !!

GCCHAN,

班主任陳老師都打左電話喇~
海晴都係上幼信班呀, YEAH~ ^^

原帖由 coylo 於 09-8-25 21:31 發表
When you receive call? why i havent receive any call from the school tonight gar? >..

AROUND 9:00PM~
MAYBE WAIT FOR MOMENT LA~ ^^
C U TMR!

I just listen the voice mail, same as Miss Chan but she havent mention is 上幼信 class wor..but suppose is same lor~~
原帖由 YML 於 09-8-25 21:31 發表

GCCHAN,

班主任陳老師都打左電話喇~
海晴都係上幼信班呀, YEAH~ ^^

Login ID     Child's Name    AM/PM class (家住)
YML...........朱海晴..............AM (調景嶺)...上幼信班
gcchan.......翁朗軒 TOBY.....AM (土瓜灣)...上幼信班
elsasiu........祉君................AM (油塘)
coylo.....Lee Chun-yin........AM (油塘)
chaukwan...蔡言希.............AM (土瓜灣)
gcchan.......翁朗軒 TOBY.......AM (土瓜灣)
維豬豬.........袁浚維 BOSCO.....AM (土瓜灣)
Piglet小豬....             .............AM (       )
^.^morris..             ..............PM (       )

原帖由 coylo 於 09-8-25 21:34 發表
I just listen the voice mail, same as Miss Chan but she havent mention is 上幼信 class wor..but suppose is same lor~~

coylo,

我問佢, 佢先講海晴讀上幼信班架~
如果係陳老師打比你..應該都係上幼信班~
yeah~ 明早見~

真係好替你地開心呀,聽日就可以返學啦,
bosco仲要再等多幾日先有得返呀,
仲要無得陪讀添......
祝各位小朋友開學愉快、大家都有一個開心既校園生活!
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

.............

我係蔡言希媽咪呀, 我哋係上幼望的,你哋有冇上幼望的

Login ID     Child's Name    AM/PM class (家住)
YML...........朱海晴.............AM (調景嶺)...上幼信
gcchan.......翁朗軒 TOBY...AM (土瓜灣)...上幼信
Piglet小豬....陳鎧棋 Kiki......AM (黃大仙)...上幼信
chaukwan...蔡言希............AM (土瓜灣)...上幼望
elsasiu........祉君................AM (油塘)
coylo.....Lee Chun-yin........AM (油塘)
維豬豬.........袁浚維 BOSCO.....AM (土瓜灣)
^.^morris..             ..............PM (       )

hi, 海晴媽,學校今年好似換咗d教職員

原帖由 chaukwan 於 09-8-26 14:23 發表
hi, 海晴媽,學校今年好似換咗d教職員

我都覺得呀~
上幼信班陳老師好生面口, 唔知係唔係新黎教~
上年去考試同參觀時, 我好記得上幼信班依個靚靚班主任, 今日就唔見左lu, 真失望~

你地全部都係上午班....
我仔仔(morris ma)係下幼望班呀!!!班主任係曾老師
我地住沙田..

:verycold: :party: :sleep:

HIHI, Chun chun same as 上幼信 ah, i saw you today gar, hoi ching mom, but need to listen Miss chan's talking about so we cannot talk a while lor, may be tmr if I have chance will say hi with u ah!!as Hoi Ching just seat behind with Chun Chun today lor...haha...
原帖由 YML 於 09-8-26 14:18 發表
YML...........朱海晴.............AM (調景嶺)...上幼信
gcchan.......翁朗軒 TOBY...AM (土瓜灣)...上幼信
Piglet小豬....陳鎧棋 Kiki......AM (黃大仙)...上幼 ...

HI....祉君讀上幼望班

Piglet小豬....陳鎧棋 Kiki......AM (黃大仙)...上幼信
coylo.....Lee Chun-yin......AM (油塘)......上幼信chaukwan...蔡言希............AM (土瓜灣)...上幼望
elsasiu........祉君...............AM (油塘)......上幼望
^.^morris..MorrisMa..........PM(沙田).....下幼望
維豬豬.........袁浚維 BOSCO..AM (土瓜灣)

原帖由 coylo 於 09-8-26 22:09 發表
HIHI, Chun chun same as 上幼信 ah, i saw you today gar, hoi ching mom, but need to listen Miss chan's talking about so we cannot talk a while lor, may be tmr if I have chance will say hi with u ah!!as ...

哈哈~

咁你明早就叫一叫我喇~

你哋係咪個個都係自己湊小朋友呀, 我就要返工所以係我99同工人姐姐湊要搭校車好難係學校見到你哋,你哋會唔會參加學校義工呀

原帖由 chaukwan 於 09-8-27 11:07 發表
你哋係咪個個都係自己湊小朋友呀, 我就要返工所以係我99同工人姐姐湊要搭校車好難係學校見到你哋,你哋會唔會參加學校義工呀

今日放學, 我同海晴搭21號巴士返土瓜灣時, 我見到言希同你99都係搭21號巴士呀, 我地仲同一個站下車添, 我諗你家同我娘家都好鬼近...哈哈~

我剛剛book 埋校車, 來回東方紅, 我諗海晴同言希都係同一個站上落車. ^^
不過我覺得車費都幾貴....咁鬼近, 來回都要$585.

明早我會同海晴一齊搭校車返學, 你呢 ?!
‹ 上一主題|下一主題