用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基Playgroup interview 回來
樓主: 四隻貓
go

樂基Playgroup interview 回來 [複製鏈接]

你就好啦,有那一間好學校收左你呀?

原帖由 baby_yu 於 08-12-7 07:39 發表
真係好唔應該,無教養,唔知咩叫尊重

我都覺得間學校有d唔憂做.
好在已經有好學校收阿女

even得都要考慮讀唔讀

我想話你地知hkps 既admin 真係好唔掂, 唔知究竟黃校長知唔知既呢, 只可以講如果有人話hkps唔好係衰係班admin到, 因為係得佢(陳小姐)得罪哂(因冇禮貌, 但我估佢自己唔知)d家長, d老師really very nice 架o

they would send out all inform letter on Jan 05, so will they call all successful interviewees by the phone again?

我同意你講, 我女女11月開始插班入preschool, 第一個接觸都係admin既staff, 印象真係麻麻, 但讀落之後, 無論校長同老師都好nice, 亞女日日番黎都同我講每日既野, 又唱番老師教佢唱既歌, 老師簡唔中仲會打俾我傾下亞女既野, 就算e家st. catherine收左亞女讀k, 我都心大心細, 因為確實preschool讀得好好

原帖由 hkps2008-2009 於 08-12-8 21:27 發表
我的小朋友係讀緊中/英班, 因為我唔係全職媽媽, 我唔係日日可以接觸佢D STAFF, 但每次到學校(十次左右)都見到有些家長同STAFF有講有笑, 傾小朋友校內情況&派位考小學嘅事, 我唔知係唔係因為我新所以無交流, 其他老師 ...
[img][/img]

咁個校長知唔知佢個admin好差?
無理由咁差都一直無人投訴佢咖, 接多幾單complaints佢應該都會被 炒咖啦!

況且條街一地都係大學生, 一地都係人材, 搵一個admin並不是什麼世界難題姐..

如果為一兩個admin而放棄一間唔錯嘅學校, 可能係一件好可惜嘅事.

我想問其實有幾多個admin? 我交表果日有兩位女子同校長一齊, 我好想知到底係admin定老師加remark落去份application form到, 我諗唔會係校長加掛(希望唔係). 不過我同校長講返件事果陣佢一d都唔surprise, 可能已經慣左由d admin想點就點

原帖由 elmolly 於 08-12-12 09:59 發表
我想問其實有幾多個admin? 我交表果日有兩位女子同校長一齊, 我她想知到底係admin定老師加remark落去份application form到, 我諗唔會係校長加掛(希望唔係). 不過我同校長講返件事果陣佢一d都唔surprise, 可能已經慣 ...

好想知當時黃校長係咩返應

有冇人知佢地N1上午和下午分別有多少位??

原帖由 pearjadema 於 08-12-12 10:31 發表

好想知當時黃校長係咩返應

你小朋友係咪HKPS既學生? 當時校長淨係好客氣咁話唔會理d comment but really didn't look surprise for it, 佢態度其實幾好架.

詳情起到

http://hk.myblog.yahoo.com/emilyoyf/article?new=1&mid=2113

My boy also sick after the interview. The arrangement of the interview was so poor. The children were too closed....  

原帖由 cawong 於 08-12-10 19:53 發表
I wonder how many sick kids there, both me and my BB got sick after the interview!
‹ 上一主題|下一主題