用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

all,

昨天下午路經"三聯"但買唔到心水書空手而回,
荃灣間三聯裝修左大左光猛左, 但細左成半, 以
前全層都係, 以家得一半, 感覺好似少左好多書,
尤其係兒童書籍, 所以無收獲, 聽朋友講其它區
既"三聯"都係做緊減價大家有興趣可去睇下~

hongmimi,

多謝你的EX BOOK.

Dear all mami,
尋日我哋終於去得成西九龍長廊踩單車,無乜太陽,又有風,都幾好天氣,唔太多人,我見果度開始擴建 d 設施,如租單車對出個草地同公廁附近有 d 藝術品、又有小朋友玩 o既玩具屋、千秋等,我諗遲 d 去會好玩 d。

hongmimi,
你交比我 o既工程,已順利完成,即 snoopyhk 及 昊藍已收到,而比你估仲 o既就係 snoopyhk 比番你 o既嘢係咪入你信箱?

天藍,
荃灣三聯重開係咪以前個位?

各位,

我決定在6月27日下午,
幫軒軒攪生日會,
約定大家當天到來出席生日會,
長詳細資料,會電郵補上。
多謝!

原帖由 rplyan 於 09-5-31 10:05 PM 發表
hongmimi,

hongmimi,

多謝妳本書,
收到喇,
多謝。

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-1 08:47 AM 發表
尋日我哋終於去得成西九龍長廊踩單車,無乜太陽,又有風,都幾好天氣,唔太多人,我見果度開始擴建 d 設施,如租單車對出個草地同公廁附近有 d 藝術品、又有小朋友玩 o既玩具屋、千秋等,我諗遲 d 去會好玩 d。

ho ...

ElainAiolia ,

昨天天氣,真係好惜合出外去玩。
我到而家都未去過。
聽妳講完,遲d仲多野玩,
真係搵日入去行下先得。

ElainAiolia,
真係thank you晒~ 我估中咩? 呵呵...唔記得添~ 妳鍾意啦! 信箱又得, 今晚我返黎搵妳又得~

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-1 08:47 發表
hongmimi,
你交比我 o既工程,已順利完成,即 snoopyhk 及 昊藍已收到,而比你估仲 o既就係 snoopyhk 比番你 o既嘢係咪入你信箱?
...

626mama,
唔好客氣~
6月27下午我無問題吖~ 多謝邀請, 匡匡又可與朋友仔玩~

原帖由 626mama 於 09-6-1 09:06 發表
各位,

幫軒軒攪生日會,
多謝!

rplyan,
唔洗客氣~

原帖由 rplyan 於 09-5-31 22:05 發表
hongmimi,

早幾個月我地同匡匡去西九踩單車就岩岩開始工程, 將地下d木板起晒再整過, 好似話有白蟻蛀d木板, 仲周圍圍住晒無乜地方可踩~ 尋日妳地去玩, 天氣都ok吖~ 原來會擴建多d 設施~

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-1 08:47 發表
ho ...

626mama,

軒軒生日會一定出席, 但個日星期六我早上
要返工, 下午昊藍係"生活xx"上完英文班
02:10p.m., 如軒軒生日會在下午2:30p.m.
前舉行早d同我講睇下要唔要調堂, 因我地
係好朋友, 等係想參加軒軒4yrs生日會~

原帖由 626mama 於 09-6-1 09:06 發表
各位,

幫軒軒攪生日會,
多謝!

原帖由 hongmimi 於 09-6-1 09:52 AM 發表
626mama,
唔好客氣~
6月27下午我無問題吖~ 多謝邀請, 匡匡又可與朋友仔玩~

hongmimi,

多謝出席,個場未知BOOK唔BOOK到,(子聰生日個場地)
幾日後才知是否OK。我又係遲D左。

因為星期六去完,確得個哥哥(司儀)攪得幾好,
我回家才發覺,我叫到聲都沙埋。

BOOK埋個哥哥(司儀),希望佢得閒啦。

rplyan,

妳話都鐘意個場,真係有興趣要早D BOOK,
個哥哥都要早D BOOK定佢。

hongmimi / ElainAiolai,

昊藍昨天同前天都有踏單車, 不過, 就係青衣海濱
公園海旁個到踏單車, 我都想帶仔仔去圓方個到玩
同踏單車, 但聽你地講以家有工程整跟, 咁我都係
遲多幾個禮拜先去啦! 多謝告知!
同謝你地送給昊藍既練習簿, 昊藍好鐘意昨天拎左
o黎寫, 多謝!

原帖由 hongmimi 於 09-6-1 10:04 發表
早幾個月我地同匡匡去西九踩單車就岩岩開始工程, 將地下d木板起晒再整過, 好似話有白蟻蛀d木板, 仲周圍圍住晒無乜地方可踩~ 尋日妳地去玩, 天氣都ok吖~ 原來會擴建多d 設施~

...

原帖由 天藍 於 09-6-1 10:43 AM 發表
626mama,

軒軒生日會一定出席, 但個日星期六我早上
要返工, 下午昊藍係"生活xx"上完英文班
02:10p.m., 如軒軒生日會在下午2:30p.m.
前舉行早d同我講睇下要唔要調堂, 因我地
係好朋友, 等係想參加軒軒4yrs生日會~

...

天藍,

多謝參加。
暫定星期六下午 2:00-4:00。
而家要等果邊回復。

妳地好以好多個係"生活xx"上英文班,會唔會唔全部撞晒呢?

真係唔好意思,要調堂來就生曰會。
不過等個邊復實我,才開始去轉堂。
一有消費我會立即上來報告。

各位真係唔好意思,未確實就book定大家日子,我太慢才決定了。

626mama,

昊藍、子聰同jason都係星期六係生活xx上畫班同
英文班, 英文班落堂時間係2:10p.m., 唔知你定
左係邊到開生日會未? 係咪都係青衣區? 如係青衣
區我地落堂係荃灣過o黎應該好快, 約2:30p.m.左
右, 如你定左地點再通知我地, 多謝你邀請!
補充你預我地一家三口。Thanks!!!

原帖由 626mama 於 09-6-1 10:53 發表

天藍,

多謝參加。
暫定星期六下午 2:00-4:00。
而家要等果邊回復。

妳地好以好多個係"生活xx"上英文班,會唔會唔全部撞晒呢?

真係唔好意思,要調堂來就生曰會。
不過等個邊復實我,才開始去轉堂。
一有消費我會立即上 ...

天藍,

上次子聰攪生日會果度呀
青衣"明愛長康兒童及青少年中心

原帖由 天藍 於 09-6-1 11:09 AM 發表
626mama,

昊藍、子聰同jason都係星期六係生活xx上畫班同
英文班, 英文班落堂時間係2:10p.m., 唔知你定
左係邊到開生日會未? 係咪都係青衣區? 如係青衣
區我地落堂係荃灣過o黎應該好快, 約2:30p.m.左
右, 如你定左地 ...

626mama,

多謝邀請, 生日會係下午2-4點呀, 最遲2:30到啦, 因我6/6生活xx要走堂, 如又走堂就唔知點補堂啦。

其實上次Michael生日時, 我已買禮物比軒軒了。

原帖由 626mama 於 09-6-1 11:30 發表
天藍,

上次子聰攪生日會果度呀
青衣"明愛長康兒童及青少年中心

昨日原本我地都係去西九龍長廊踩單車的, 不過之前去了elements上面之空中花園遊樂場玩吓先, 諗住得細佬3點飲完奶先去, 但雖然無乜太陽, 我地d大人就好鬼熱, 可能海邊好風d, 所以最後我地決定去了食雪糕, d細佬都冇因為冇得踩單車而唔開心。乜西九龍長廊有小朋友玩
嘅玩具屋、千秋等,等我遲d再去玩先。

『而比你估仲 o既就係 snoopyhk 比番你』
我唔明白這句說話是什麼意思呀, 可否講清楚d?

Hongmimi / ElainAiolia,

買扒唔該晒兩位, $20有兩件, 真係好低呀。

諗諗吓好似都冇多謝你送本練習, 多謝晒。

626mama / ElainAiolia,

你地會否買暑期圖書呢?我問咗老師, 話唔一定要買, 不過$2x一本好似都唔貴, 不過如果買, 係買幼兒班果套。N1K1, 有冇呢d嘢呢?

626mama,
軒軒生日會一定到,暫時預我兩大一細,因未知到時使唔使返工,因豬流感關係,我做嘢果度開始要輪開工打電話,暫時我知 20/6 要返,希望到時可以出席。

snoopyhk,
真係緣慳一面,西九龍長廊個千秋已經可以玩,但個玩具屋有嘢圍住未玩得,但我見有 d 人都比佢哋自己 o既小朋友入去玩,只不過我怕唔安全,所以無比子聰入去玩。

我同 hongmimi 講 o既係估你會比番 d 扒扒錢比佢,無乜特別嘢。

d 暑期圖書我記得 N1 升 K1 係無叫我哋買,而我都仲考慮緊買唔買好?
‹ 上一主題|下一主題