用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 33>> 之.........戰戰兢兢步入新高中 ...
樓主: sorlo
go

仔女經<<Part 33>> 之.........戰戰兢兢步入新高中 [複製鏈接]

46,

而家咁o既時勢, 有邊個唔係做晒心理準備丫

原帖由 正46 於 09-6-13 20:54 發表
太后,

公司又開始清洗啦, 單IT部我識0既都4件啦,
仲有一個分行經理, 星期二通知, 星期四就Last Day 啦
,
我都做晒心理準備啦, 公司0野都執得七七八八,
佢一 ...

46,

嘜您唔覺而家好多公司都有呢d 人o既咩

原帖由 正46 於 09-6-13 17:55 發表
太后,

我地公司都成地依d咁0既人!
問親就只識答: 唔知, 唔識, 唔係我做....

2b,

您HB 識咁多大公司, 如果收到裁員秘密行動o既消息, 記住通知我哋呢班姐妹喎

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 21:54 發表

我就師奶仔一個,平時又無玩什麼投資,所以點解樓股齊升,真係一 d 都唔明,不過我知道份公積金就蝕少左好多囉

今晚 hb 都有講,識得既某大公司,營業額少左 40% ...

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-13 23:10 發表
2b,

您HB 識咁多大公司, 如果收到裁員秘密行動o既消息, 記住通知我哋呢班姐妹喎

vivi

好似無人同 HB 識既公司有關係喎

大家早晨好

原帖由 正46 於 09-6-13 21:35 發表
2b,

真係唔識睇依個市, 你話衰退咩, 市面人山人海, 股市日日升, 你話復甦咩, 負面消息又日日新鮮....

咪好似近日香港天氣一樣, 明明天文台掛佐雷暴警告, 預測狂風暴雨, 但個天空居然陽光普照, 藍天白雲

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-13 23:06 發表
46,

嘜您唔覺而家好多公司都有呢d 人o既咩

vivi

唔止有, 仲佔的比例非常多

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-14 10:29 發表

咪好似近日香港天氣一樣, 明明天文台掛佐雷暴警告, 預測狂風暴雨, 但個天空居然陽光普照, 藍天白雲

長老早晨

今日天文台又發出左雷暴警告

HB 落左 order 11 點出門口,要去幫我部 PC 買卡巴斯基防毒軟件,今日 last day,跟住去買 食送 ,不過佢未諗到煲乜野湯 。。。

細 B 岩岩報告已經溫完 IS,按照呢個進度同佢講既得 3 科需要溫習,佢都應該會好悠閒

原帖由 2bzmummy 於 09-6-14 10:55 發表

長老早晨

今日天文台又發出左雷暴警告

HB 落左 order 11 點出門口,要去幫我部 PC 買卡巴斯基防毒軟件,今日 last day,跟住去買 食送 ,不過佢未諗到煲乜野湯 。。。   ...

2b

我回覆您時您已經出佐門添   咁的天氣當然最好煲冬瓜啦.....可以消暑的冬瓜藥材湯(生熟意米, 蓮葉等等), 花巧ge咪煲冬瓜粒湯, 加一把夜香花.....美味

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-14 12:00 發表

2b

我回覆您時您已經出佐門添   咁的天氣當然最好煲冬瓜啦.....可以消暑的冬瓜藥材湯(生熟意米, 蓮葉等等), 花巧ge咪煲冬瓜粒湯, 加一把夜香花.....美味 ...

長老

我地今日係煲木瓜生熟薏米(有少少一樣)玉竹淮山,原本應該落瘦肉不過 HB 改左用豬舌頭 。。。
menu 話會:利水去濕去暑,滋潤中氣,健脾動便,皮膚光滑,治濕疹,益皮膚

不過係街市又確實見到D冬瓜好大好老身喎

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

偉哥來電,想聽好消息定壞消息先,我都未講,佢已經..

好消息係釣到好多魚呀!

壞消息係連枝貴貴魚竿都趺埋落海...

我都真係比佢攪到笑住咁應佢,你上次釣就趺手機,今次釣就趺魚竿,下次乜都吾洗帶,淨係個人去游水啦!

嘩!將的魚倒晒落個大鑊蓋樹[email=]http://farm4.static.flickr.com/3357/3624349561_3b0498fbe7.jpg[/email]

betty

原帖由 bettylam 於 09-6-14 19:37 發表
HIHI!ALL:

好消息係釣到好多魚呀!

我都真係比佢攪到笑住咁應佢,你上次釣就趺手機,今次釣就趺魚竿,下次乜都吾洗帶,淨係個人 ...

Dear Betty

驚您唔識路添

睇黎一餐食唔晒喎,點算好?係呢一刻,我想住係您隔離屋

太后,

使乜你 HB 講呀, 我地銀行咪P晒地啦, 又唔敢大規模摺分行炒人喎....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 21:54 發表

我就師奶仔一個,平時又無玩什麼投資,所以點解樓股齊升,真係一 d 都唔明,不過我知道份公積金就蝕少左好多囉

今晚 hb 都有講,識得既某大公司,營業額少左 40% mouth:" /> mouth:" /> ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

VV,

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-13 23:04 發表
46,

而家咁o既時勢, 有邊個唔係做晒心理準備丫
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

bb,

偉哥真係勁!

原帖由 bettylam 於 09-6-14 19:37 發表
HIHI!ALL:

好消息係釣到好多魚呀!

我都真係比佢攪到笑住咁應佢,你上次釣就趺手機,今次釣就趺魚竿,下次乜都吾洗帶,淨係個人 ...

原帖由 正46 於 09-6-14 21:45 發表
VV,

您又知唔知,呢間舖 vivi 係少數份工最穩陣既呢 ?

原帖由 正46 於 09-6-14 21:48 發表
bb,

偉哥真係勁!

呢句說話,出便好多人都識得講

醒目開學勳章

DEAR 2B:

你好勁啊!我地真係分左的比隔離..

偉哥一返黎,我地即刻比左隔離同對面每家一大條啦!

另外幾條用鹽醃咸佢,分幾晚用焗爐焗,好鮮味...音咪音咪..

betty

原帖由 bettylam 於 09-6-14 22:55 發表
DEAR 2B:

你好勁啊!我地真係分左的比隔離..

偉哥一返黎,我地即刻比左隔離同對面每家一大條啦!

另外幾條用鹽醃咸佢,分幾晚用焗爐焗,好鮮味...音咪音咪..

betty ...

Dear Betty

亞爸話呢 D 叫鹹鮮,最正 !

阿仔聽日開始考試,準備成點呀 ? : : :

醒目開學勳章

DEAR 2B:

你爸好醒啊!我地真係吾知呢種咁整黎食的魚,叫做咸鮮,只係知好好味...

呀仔臨渴開坑,你話死吾死,成日諗住付出小小,就會收獲多多...呢~剛岩睇完電視,而家係樹發狂咁做中文閱讀理解..

無佢咁好氣,宣佈冚旗的BETTY上
‹ 上一主題|下一主題