用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 09年9月入讀協和下午的家長~傾下...
樓主: dudu19812002
go

09年9月入讀協和下午的家長~傾下... [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Xenc 於 09-8-26 09:48 發表

開始左申請la﹖c la,我個summer都忙住搬屋,無咩點prepare過小學既野,我好似遊緊雲咁,有咩deadline有咩情報,唔該上黎分享下呀,我係一個超級懞媽黎ga。 ...

其實我只係知依家可以遞交表格架咋...都唔係好知詳情!!不過,聽聞係可以交架喇....我都只係剛剛攞左表咋,填左既表之後都好似仲要經學校黎交....我諗學校開左學都會講...依家交都只係想早d批卦...
咁星期六既迎新日及家長日,你地會參加嗎?

我買既係金龍校服黎架,都會甩色架!職員講到明~佢地用紅色,都好難唔甩,不過德信就唔應該講唔甩囉...咁唔對喎!!但你咪要買過囉....我諗住冬季都係買金龍....
[

原帖由 dudu19812002 於 09-8-26 11:06 發表

Hi~~你就好啦!係校車,平好多喎!!!依家聽褓姆車姨姨講,只係佢地先咁早有車接送小朋友~開學之後,褓姆車就8:05上車!你8:30先上車,咁你一定住好近學校..真係好呀!!我都有同我老公講,想搬屋,搬出九龍...依家葵涌真係遠 ...

肯生三個已經好勁,係要勁有愛心同勇氣lor,我生第一個時都叫有d心機湊,第二個已經懶懶閒,而家入學呢個係大仔,有排捱,你呢﹖呢個係老大定老二呀﹖

係,8:05都唔算太早,我都想8:05上校車,因我細仔係8:10上車,而家只可送一個,一咪就呆等...

我pm你我仔個名...好呀,多謝你d相先,真好,希望我個仔同你個女企得好近,咁就好lu...

星期五同星期六我都會出席呀!因為剛剛上小學,都想俾多d支持囝囝~
原帖由 dudu19812002 於 09-8-26 11:11 發表

其實我只係知依家可以遞交表格架咋...都唔係好知詳情!!不過,聽聞係可以交架喇....我都只係剛剛攞左表咋,填左既表之後都好似仲要經學校黎交....我諗學校開左學都會講...依家交都只係想早d批卦...
咁星期六既迎新日 ...

醒目開學勳章

原帖由 Xenc 於 09-8-26 11:34 發表

肯生三個已經好勁,係要勁有愛心同勇氣lor,我生第一個時都叫有d心機湊,第二個已經懶懶閒,而家入學呢個係大仔,有排捱,你呢﹖呢個係老大定老二呀﹖

係,8:05都唔算太早,我都想8:05上校車,因我細仔係8:10上車,而家只可送一個,一咪就呆 ...

我都只係倆個就夠哂數既原則既!!你唔好講自己懶懶閒咁,只係你第一個唔識湊,會緊張學同識左湊既分別啫!!haha...我入學既係大女黎架!!我仲有細妹係k2,細仔係1歲半,我細女都係8:40am上車,依家大女要8:05am上車,細女同細仔都呆左架....都有陪到你...haha...
[

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-26 13:56 發表
星期五同星期六我都會出席呀!因為剛剛上小學,都想俾多d支持囝囝~

我都會出席,你地會唔會整野食去呀??
[

原帖由 dudu19812002 於 09-8-26 20:21 發表

我都會出席,你地會唔會整野食去呀??

我準備整d芝士腸+什錦丸,因為簡單d同凍咗都唔驚~

早晨呀咁多位靚太,

我明天都會join, 呀仔又係話要帶腸仔, 我諗到時一定好多腸仔供應...

係呢,你地d小朋友有無講呢個星期上堂既野比你地知, 我仔就無咩點講...只係話有小朋友比老師罰, 唔知真定假

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-27 09:39 發表

我準備整d芝士腸+什錦丸,因為簡單d同凍咗都唔驚~

我想整沙律....不過唔知預幾多好....
[

Karen,

Check PM

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-27 10:59 發表
早晨呀咁多位靚太,

我明天都會join, 呀仔又係話要帶腸仔, 我諗到時一定好多腸仔供應...

係呢,你地d小朋友有無講呢個星期上堂既野比你地知, 我仔就無咩點講...只係話有小朋友比老師罰, 唔知真定假:surpris ...

你阿仔讀邊班呀???
我諗住整沙律既,但怕太長途會變壞,所以諗住整d西多士公仔去,好似好d.....
[

我仔1s 班....明天唱國歌wor....

原帖由 dudu19812002 於 09-8-27 15:25 發表

你阿仔讀邊班呀???
我諗住整沙律既,但怕太長途會變壞,所以諗住整d西多士公仔去,好似好d.....

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-27 17:46 發表
我仔1s 班....明天唱國歌wor....

我個女讀1 i 呀! 明天唱中秋節,食月餅~

我想問下各位,知唔知拼音書一教哂未呀??我阿女話未教,但係咪開始繼續帶呀?
[

拼音書- 唔知教晒未wor...不過就見有d exercise 做咗! 今日可以睇表演 .

醒目開學勳章

今日睇左表演,都好叻呀!!我最欣賞既反而係1S 及1G 真係好叻,又齊~~不過,其他既都好醒目,老師真係教導有方呀!
二年級既小司儀都好叻叻呀~~我仲以為佢地有3年級架喇...

Xenc :

我未必影到你個仔,因為我影既時候都未知邊個係你個仔呀!!不過,放學老師叫冇家長既同學仔出去等老師照顧,就知邊個係你阿仔囉....
但我都有影佢地表演,只係側左一邊,同唔係導演拍攝得咁好...手震呀!你想睇既可以搵方法整俾你睇架~~我check過,好似都影到你阿仔...係上角度....
[

dudu

hi hi, it's me. Do you remember?

醒目開學勳章

原帖由 ronnielee 於 09-8-29 01:35 發表
dudu

hi hi, it's me. Do you remember?

你打哂英文咁,一定知啦....haha....

今日有冇去家長日呀!聽到我好亂呀...太多野....你記唔記得呀?
[

果然精彩 ...我只係拍到後幾班既表演!  

原帖由 dudu19812002 於 09-8-29 00:50 發表
今日睇左表演,都好叻呀!!我最欣賞既反而係1S 及1G 真係好叻,又齊~~不過,其他既都好醒目,老師真係教導有方呀!
二年級既小司儀都好叻叻呀~~我仲以為佢地有3年級架喇...

Xenc :

我未必影到你個仔,因為我影既時候都未 ...

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-29 16:55 發表
果然精彩 ...我只係拍到後幾班既表演!  

點解呀??你遲左咩???
不過,我坐好前都冇用...因為都係拍得唔好...
[

回覆 2# dudu19812002 的文章

yes, of course

this morning i have 80% but now i am afraid only 10% left

we will start from P1 again with my child  

dudu

我老公教我最蠢既方法打中文,雖然麻煩D,都好個冇。

我通常都係好夜先上BK
‹ 上一主題|下一主題