用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09-10祟幼K2主流班請進
樓主: chingching2005
go

09-10祟幼K2主流班請進 [複製鏈接]

原帖由 Xenc 於 09-9-3 09:48 發表
想問果份閱讀國樂係咩黎﹖報同唔報有咩分別﹖
以前大仔有填過,但填左都好似無咩發生過﹖
同週末派果份閱讀國樂有冇關係ga﹖唔報係咪唔使做

課外活動我未報呀,有冇人報過英語樂園﹖好唔好呀﹖
我想用呢個墊底,另 ...

閱讀國樂...我都冇報過, 唔知係咩, 聽校長講好似會推介好多比你睇同埋借書可以一家大細借...SOMETHING LIKE THAT LA..
英語樂園冇報過。
英文書...呀女冇講過話唔洗帶, 今日下午我再問一問呀女先。
尋日呀女話有個女同學, 比一個男同學羅左個書包, 個女仔就喊, 而老師要個男仔同個女仔SAY SORRY。
尋日MR. FORD已經黎左上堂啦。
報告完畢!

原帖由 silvia_ng 於 09-9-3 11:07 發表

閱讀國樂...我都冇報過, 唔知係咩, 聽校長講好似會推介好多比你睇同埋借書可以一家大細借...SOMETHING LIKE THAT LA..
英語樂園冇報過。
英文書...呀女冇講過話唔洗帶, 今日下午我再問一問呀女先。
尋日呀女話有個 ...

係呀,仔話mr ford唱左首歌,但仔話唔知佢唱咩

我地班英文老師係 Mr Csomo 唔同一個老師上堂教Kar

英語樂園升K2後先可以報,我都同阿女報佐,唔知抽唔抽到.(因為先到先得)

原帖由 chingching2005 於 09-9-3 13:23 發表
我地班英文老師係 Mr Csomo 唔同一個老師上堂教Kar

英語樂園升K2後先可以報,我都同阿女報佐,唔知抽唔抽到.(因為先到先得)

要抽架﹖咁幾多人一班架﹖

sorry....我囡囡讀緊K1,路過想問吓,
英語樂園要升k2先至報得,咁k1而家咪唔報得住,
張通告又寫(k1-k3)ge???????

原帖由 Xenc 於 09-9-3 12:28 發表

係呀,仔話mr ford唱左首歌,但仔話唔知佢唱咩

呀女話唱abc咋喎

原帖由 chingching2005 於 09-9-3 13:23 發表

唔係升k2先可以報喎。
到時係另一個老師另英語樂園, 不過學校唔會刻意幫你睇小朋友本身係邊個教英文。so, 都有可能同一個教。

原帖由 Monty 於 09-9-3 14:03 發表
sorry....我囡囡讀緊K1,路過想問吓,
英語樂園要升k2先至報得,咁k1而家咪唔報得住,
張通告又寫(k1-k3)ge???????mouth:" />

報得, k1報冇問題。報足5日都得。不過k1小朋友剛適應返學, 要留意是否ok。我仔仔當年返學唔喊, 但10月開始課外活動, 佢見到同學仔有得放學佢冇, 佢就喊左兩個禮拜, 就連學都唔想返。so...睇定d先。報左未必有得退錢架!

明白哂,,,thx!!!!
原帖由 silvia_ng 於 09-9-3 17:14 發表

報得, k1報冇問題。報足5日都得。不過k1小朋友剛適應返學, 要留意是否ok。我仔仔當年返學唔喊, 但10月開始課外活動, 佢見到同學仔有得放學佢冇, 佢就喊左兩個禮拜, 就連學都唔想返。so...睇定d先。報左未必有得退 ...

我又思覺失調啦!

報週末英語加油站先係K2有得報,要先到先得.

課後興趣班係k1-k3都可以報

thx!!!!!
原帖由 chingching2005 於 09-9-3 18:20 發表
我又思覺失調啦!

報週末英語加油站先係K2有得報,要先到先得.

課後興趣班係k1-k3都可以報

大家有冇問小朋友, 開始左懇親會訓練未? 我都唔記得問呀女。

ENC,
我問左呀女, MR. FORD唱左三首歌:
ABC
LOU LOU SKIP TO MY LOU
仲有一首唔記得啦我...呀女仲好記性過我, 佢尋晚講完我已經唔記得左

仲有英文書係要帶, 呀女話老師冇講過唔洗帶喎。

原帖由 silvia_ng 於 09-9-4 16:05 發表
大家有冇問小朋友, 開始左懇親會訓練未? 我都唔記得問呀女。

ENC,
我問左呀女, MR. FORD唱左三首歌:
ABC
LOU LOU SKIP TO MY LOU
仲有一首唔記得啦我...呀女仲好記性過我, 佢尋晚講完我已經唔記得左

仲 ...

仲有一首係:the more we get together
英文書﹖一定唔會唔洗帶la,我諗佢係指attached左響本英文書度果度reader

簽名被屏蔽

EVI琴日同阿女睇佐,佢仲好喜歡看添

原帖由 jenny媽媽 於 09-9-7 01:02 發表

我想問你個女有冇同你講要做EVI o個本功課呀
我個女同我講話要做都唔知係咪真呀

我地冇訂evi喎...所以唔知呢。(我地一家人都好懶既.. )

原帖由 jenny媽媽 於 09-9-7 01:02 發表

我想問你個女有冇同你講要做EVI o個本功課呀
我個女同我講話要做都唔知係咪真呀

Hi Jenny媽媽

今日問佐老師啦!EVI本功課係要做的,每次網上一個故事內容先做一張,好像今個星期係說〔沙利〕偏食的故事,看完後做返一份類似閱讀報告咁上下做,到上學期尾先交一次.

如果報告得唔好,請更正.

原帖由 chingching2005 於 09-9-8 09:39 發表

Hi Jenny媽媽

今日問佐老師啦!EVI本功課係要做的,每次網上一個故事內容先做一張,好像今個星期係說〔沙利〕偏食的故事,看完後做返一份類似閱讀報告咁上下做,到上學期尾先交一次.

如果報告得唔好,請更正. ...

sorry,想問清楚,幾耐換一個故事呀,我意思係問,幾耐上網做一次﹖係咪學校尾先一次過交成本作業呀﹖哎...我仲未有時間上網做,仲係清緊通告既階段

原帖由 Xenc 於 09-9-8 09:51 發表

sorry,想問清楚,幾耐換一個故事呀,我意思係問,幾耐上網做一次﹖係咪學校尾先一次過交成本作業呀﹖哎...我仲未有時間上網做,仲係清緊通告既階段 ...

幾耐一個先故事?呢樣我又冇問老師Wor,等我明天再問過啦!我睇佐2日都係同一個故事,我估一個星期一個〔瓜〕

我都係好忙的,林睡前攪好晒d東西,俾阿女上網看大約15-30Min啦!
上學期尾先交本報告書

原帖由 chingching2005 於 09-9-8 13:05 發表

幾耐一個先故事?呢樣我又冇問老師Wor,等我明天再問過啦!我睇佐2日都係同一個故事,我估一個星期一個〔瓜〕

我都係好忙的,林睡前攪好晒d東西,俾阿女上網看大約15-30Min啦!
係上學期尾先交本報告書 ...

thanks
‹ 上一主題|下一主題