用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 有冇家長已經收到真光幼稚園(大坑)OFFER? ...
樓主: wongyld
go

有冇家長已經收到真光幼稚園(大坑)OFFER? [複製鏈接]

原帖由 zannawong 於 10-2-9 00:18 發表
我個女都入咗真光上午校...不過我住將軍澳..都係要諗搬唔搬好...而且我無請工人..我又番工..唔知應該點安排好....聖羅撒上午校同又一村都收咗...依家仲等緊聖paul..消息; 就決定揀港島或者係九龍... :thin ...

聖羅撒已經知道分上午班定下午班咩? 我friend尋日去註冊時問過都話未編住, 等到5月d人confirm真係讀先編喎?

原帖由 Charlotte_mom 於 10-1-6 15:28 發表
係, 港島d樓貴到...........尢其住開tko, 百零萬已經有晒club house咁, 港島區真係好難揀得落手......
太古唔平架! 藍籌嘛! 聽聞當年sars, 企得硬既只有美孚同太古城, 柴灣就平d, 有d都唸得過架
先租後買都ok wor!  ...

Charlotte_mom,

有事想請教!上次去大坑真光interview時, 聽d家長義工講如果有家姐/哥讀緊, 細佬妹一定收! 唔知係唔係真既呢? 因為我大女有大坑真光同聖心offer, 但係仲有個細女係11月, 如果讀聖心, 又驚到時細妹入唔返?

仲有你囡囡以前係唔係讀真光架? 我睇你d post而家去左第2間小學,right? 點解呢? 係唔係佢既小學唔好? 唔方便講可以pm我架

歡迎加入TL大家庭,囡囡現在讀K1,好開心.
不過招生收至10月31日生日,application form上有注明.
仲有,我個friend大女讀聖心,細女生日係5月,一樣唔收.
so一定要諗清楚想要d咩

係喎..睇番張嘢原來無講咩班...都唔駛諗啦.我放棄咗,個心都有啲唔捨得呢間架..不過俾咁多間留位費...真係有啲浪費..

回覆 47# bonnie_chan 的文章

Bonnie Chan, Hi i live in TKO and little girl also pm class. May i know how are u planning to send ur little girl to school. Can share some info???

回覆 65# jenjen321 的文章

I'm also living in East Kln.  Any suggestions as to the transport?
‹ 上一主題|下一主題