用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) have you got offer in 2010/11 PN from HKPS (Fo Tan)?
樓主: WongZoe
go

have you got offer in 2010/11 PN from HKPS (Fo Tan)? [複製鏈接]

原帖由 Alichau 於 10-1-18 16:35 發表
大家好~~ 我女女會讀下午中英文班...

我想問大家知唔知學校來緊會幾時再聯絡我地交書薄費同9月餘下學費呀? 幾時會造校服? 會唔會有新生家長日呀? 校車要幾時聯絡? 我睇完學校網頁都唔知我住個頭歸邊條校車線呀...:D ...

我個仔同你囡囡會係同學仔,在1月9日交留位費時問過學校,以MOS為例,車費大約$600-$800/月, 但確實到等到
稍後家長會才知道.  我都諗緊畀呀仔坐校車,或叫工人帶返學,但又怕工人有藉口唔做家務.

原帖由 Rexmummy 於 10-1-27 11:17 發表

我個仔同你囡囡會係同學仔,在1月9日交留位費時問過學校,以MOS為例,車費大約$600-$800/月, 但確實到等到
稍後家長會才知道.  我都諗緊畀呀仔坐校車,或叫工人帶返學,但又怕工人有藉口唔做家務. ...

哈哈, 原來同學仔係晒度, 我都唔識搵...

我囡被取錄2010學前班(中英文), 我想問大家知唔知學校開學初期的安排通常是怎樣的? 學校會在頭數星期讓家人陪同上課嗎?還是只是縮短上課時間讓學生適應? 長遠我會讓囡囡搭校車, 但因為怕她開學會驚同喊, 所以想到初期需要自己/家人帶回校, 哪校車應怎樣安排?

原帖由 Step_C 於 10-1-28 17:06 發表

哈哈, 原來同學仔係晒度, 我都唔識搵...

我囡被取錄2010學前班(中英文), 我想問大家知唔知學校開學初期的安排通常是怎樣的? 學校會在頭數星期讓家人陪同上課嗎?還是只是縮短上課時間讓學生適應? 長遠我會讓囡囡搭 ...

您住邊區?

沙田, 近河畔:loveliness:

回覆 64# Step_C 的文章

好似話沙田網嘅校車安排ok d..MOS就 ....不過, 一切都要等到開家長會先知..

HI!!
我囡囡都係被取錄2010學前班(中英文)下午班呀!
我想問, 係唔係交咗留位費之後再等佢地通知入學o既安排呀? 因為交咗留位費之後到現在都未有任何通知呀!

Mamameee: Thanks a lot.

Nancy: 我囡都係pm!! 自從交左留位費之後都未收過學校消息啦..

Step_C,

係呀! 咁可能要遲d先會再有通知la!

想問下午班既媽咪,番學係幾點到幾點架?同埋你地會點安排午睡時間?

仲有呢,英普班的時間係點分配架?

麻煩嗮,謝謝!

anniese,

下午班係 1:00 ~ 4:00 呀! 我會等囡囡放咗學返o黎先比佢午睡呀!  

英普班的時間係點分配我就唔知呀!

Thanks 小白兔Nancy, then I think I will arrange her nap before school coz she will go to bed around 7:30pm at night.

請問大家知唔知幾時要交第一個月的學費呀? 仲會唔會有其他雜費呢?

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 10-3-2 23:13 發表
請問大家知唔知幾時要交第一個月的學費呀? 仲會唔會有其他雜費呢?

只有書薄費同學費, 無再收雜費.

原帖由 monkey05 於 10-3-3 09:57 發表

只有書薄費同學費, 無再收雜費.

Hi, Monkey05, Long time no see. 八月會開學, 請問係幾月份會交第一個月的學費?

Oh...school start in August, so excited now, but still didn't receive any info from the school yet.

Money05, so what's the approx. cost for 書薄費?

Hihi~~我剛才打去學校confirm左係九月一日開學, 唔係八月啊~

另五或六月會收到通知繳交學費及書簿費, 七月就會有新生家長會啦~~

好野。。。唔該嗮!!

醒目開學勳章

原帖由 anniese 於 10-3-3 22:12 發表
Oh...school start in August, so excited now, but still didn't receive any info from the school yet.

Money05, so what's the approx. cost for 書薄費?

去年書薄費一學期係 7百幾大元.  
同埋係 9月1日先開學的. 佢地收10個月學費.

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 10-3-3 21:56 發表

Hi, Monkey05, Long time no see. 八月會開學, 請問係幾月份會交第一個月的學費?

印象中好似係6月交.  唔知有無記錯.

我今日收到學校交書簿費的通知信啦!! 大家收到未呀?

另信中提到新的語言教學安排, 我覺得好滿意啊~ 大家點睇呀? 好開心阿女可以係呢間學校讀書啊~ 睇完封信立刻開支票呀我
‹ 上一主題|下一主題