用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 N1 interview 時間
樓主: JCarCar
go

劍鳴 N1 interview 時間 [複製鏈接]

一去到都已經想走.....

我都好同意各位媽咪既睇法,安排好差!!
同另外一位朋友傾開,佢小朋友IN下午4:45既,佢話佢地無左最後一PART,即係叫小朋友過山long.可能趕時間啦......唉!本來好期待今日既面試,但依家好失望~ !

我都有去In呀!感覺很差,準時到等左1.5hr,只In 5 mins.。成5、6個老師手持計分板mark野,我個仔覺得好新奇or奇怪,係咁望,可能我第一次In學校,大鄉里la, 我覺得唔係咁"自然"

想問KM有乜優勝之處。謝謝!

原帖由 MADMADMAD 於 10-3-6 23:11 發表
一去到都已經想走.....mouth:" />

所以in完都無上樓參觀,就拿拿聲走lu.

原帖由 MADMADMAD 於 10-3-6 23:11 發表
一去到都已經想走.....mouth:" />

四個字"不知所謂"

我都是interview完就走了,都不想再留低。地方不大,人又多,都無心情啦!

原帖由 EggEgg08 於 10-3-6 23:10 發表
同意x10000次!!!  從未見過如此差安排的學校!!!  
1) 地方已經唔係好大, 明知咁多人來in...重要搵人來擺擋賣野! 攪到路都差d行唔過...搵$都唔係呢個時候啦!
2) 安排又混亂...唔知排邊條隊先arm...我地應該in 1:50... ...

cant' agree with you more. our interview time is 11:25pm. we arrive there about 10mins before.. already long long queue. the weather was killing me and my son. chaotic and overcrowded. how come they can let so many parents (including pregnant mamas) and children who are around 2 years old to wait outside under such weather for 1.5 hours!!! so inconsiderate!!

my husband said the kindergarten wanna test our EQ and physical ability!

when i was lining up , i just thought if it rained at the moment, how chaotic it would be?

原帖由 cwongkl 於 10-3-6 23:51 發表

四個字"不知所謂"

老公今日都一直講住呢4個字.:evil:

其實點解佢地唔分兩日in?尋日in青衣學之園, 校長話有47x個applicant,但佢地都分左兩日,所以個安排very good, 完全無壓力同仔仔好開心,所以表現都好好多,今日就真係等都謝晒,所以表現一般.

原帖由 nvitined 於 10-3-6 23:57 發表
我都是interview完就走了,都不想再留低。地方不大,人又多,都無心情啦!

me too! we were so exhausted!

我同各位家長都一樣,感覺非常不好, arrangement 非常差......我係11:40分interview, 我巳11:15到....去到巳見到好多家長係度排隊, 仲要分開兩條龍.....之前那條龍都未入去interview....最慘就係d 小朋友,,,由精神變到interview 時候樓計...咁點會有好result....唉!無唸過佢咁出名,,,安排竟會如此令人失望....入到去interview 仲攪笑...有個外籍老師問我地平常用乜語言同小朋友溝通..我答cantonese...但之後佢全程活動都係用英文...講故事, 用英文....試問平時聽開中文的小朋友點會知你想點..雖然我都預左佢唔收...不過我今日一定要上黎同大家講下我的感受...

今日我都有到KM,但最後我囝囝冇 in到就走o左!個安排實在好差,不知所謂!
我o地in 1335,早到o左15分鐘,點知去到人山人海,個老師話1300前in o既都仲排緊交資料,叫我o地起碼等半個鐘,先到我o地排隊交資料!我o地同個仔周圍行o下,其實冇咩好行,真係好細!卒之1410到我o地排隊,不過出現兩條龍,原來另一條係1300-1330 o既小朋友!心諗,即係點呀,o甘多條龍,叫安撫住我o地先呀?
之後聽到後面o個位先生話,面試都安排得o甘差,我點有信心俾個小朋友你教呀?
聽到好認同!而o個時,阿仔已經好眼瞓,加上突然落雨,我o地兩公婆決定.....走人!o甘排法,到in時,阿仔都謝哂啦!(況且阿仔都有學校收o左!)

今日面試完最後一間學校劍鳴N班,不知不覺為仔仔找學校辛苦了7個月,過程中有喜有氣有淚.....!!!雖然仔仔今日IN得不太出色,因為佢已經生病了4天,再加上劍鳴今天的安排的確有點亂,我們等了兩個小時,由晴天等到下雨天,由仔仔沒發燒等到發高燒38.8,在in時,仔仔亳無笑容,不過他本身熱愛聽故事,所以都留心聽講,指出老師所問的問題,in完上車,我們一家人都累得睡著了,除了司機爸爸!!!Anyway,現在我心情很好,因為N班的工作已經結束了,終於可以結束了!!不論劍嗚收不收我的仔仔,也無所謂了,一切隨緣!!K1再努力吧!!
在此我真心的感謝幫助過我的人,沒有你們的熱心,我不會由一個無知變成一個合格的小小小專家!!沒有你們的支持,我不會有如此的精力及恆心!!!總之真的好感謝你們!!!特別是:MONEY 5 , 小曳人, ELMOLLY ......等等!!!  謝謝再謝謝!!!!

我老婆剛剛話比我聽果 30蚊冇收條, 我想問大家係唔係都冇收條 ?  照計唔應該冇亦唔可以冇收條.
估唔到有好多人都要係度發洩一番.....  真係講到火都黎....  我老婆話如果收個囡都唔讀...  連基本既流程同安排都差到冇人有, 點比個囡佢教呀 ?

係喎, 都唔覺有收條....真係第佢一間無.....唉! 我都唔會讀, ...你講得0岩, 真係火都黎...

原帖由 whoistheman 於 10-3-7 00:37 發表
我老婆剛剛話比我聽果 30蚊冇收條, 我想問大家係唔係都冇收條 ?  照計唔應該冇亦唔可以冇收條.
估唔到有好多人都要係度發洩一番.....  真係講到火都黎....  我老婆話如果收個囡都唔讀...  連基本既流程同安排都差到 ...

whoistheman: 睇完你咁講,,,,可能都有機會係造勢.....慘慘慘.....總之同亞囡去街好過

原帖由 whoistheman 於 10-3-6 19:39 發表
我都非常不滿, 難以用文字形容. 以上網友講的全對, 我唔明白等左2 個鐘之後, 點樣可以係一間有6個老師, 6 組家長情況之下, 要我個囡即刻 KICK IN 做反應, 而5分鐘之內, 可以用一個故事, 一隻舞來評估我個囡 ???  我 ...

睇完你地講km後, 自已都感身同感受, 對km完全改觀了!

想了半天,如果唔係造勢,而係想借這排個幾鐘,見五分鐘的方式收人的話,咁樣佢地一定係想收體能超強,可以頂住太陽同雨水個幾鐘,又入冷氣再等半句鐘,同埋唔駛warmup都可以埋到位的小演員....

我仲慘, 一個人自己帶阿囡面試. 係出面玩就好開心, 入到房面試就唔鍾意, 一班人好逼咁住係地下circle time, 係咁扭起身, 但一出房門口即刻笑番晒...

佢地咁既面試方式, 不敢恭維.

醒目開學勳章

原帖由 whoistheman 於 10-3-7 00:37 發表
估唔到有好多人都要係度發洩一番.....  真係講到火都黎....  我老婆話如果收個囡都唔讀...  連基本既流程同安排都差到 ...

我都冇收條。唔明點解唔可以一早寄晒所有資料,咁大家就可以唔使排隊,唯一可以解釋就係排隊可以迫你行去睇賣書嗰檔嘢law!!!

原帖由 hoyinghar 於 10-3-7 00:51 發表
whoistheman: 睇完你咁講,,,,可能都有機會係造勢.....慘慘慘.....總之同亞囡去街好過

先收我地 30蚊位, 唔發收條即係唔洗報稅, 用家長義工, 再用我地既人山人海戰術幫佢宣傳造勢, 租左個位比人賣書.  其實佢地真識諗 ....
‹ 上一主題|下一主題