用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會2nd interview, 好緊張呀!
樓主: virginia_328
go

港大同學會2nd interview, 好緊張呀! [複製鏈接]

醒目開學勳章

我想雞同鴨講都唔得
因工人姐姐沒有信箱鎖匙

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-22 16:08 發表
"收生傳統"無變, 都係先有取錄信, 後上網
唸起果時考學校, 好緊張, 叫工人幫我拆信, 工人又唔識睇, 雞同鴨講大家鬥估

醒目開學勳章 王國長老

咁又係, 我記得我以前收WAITLIST信, 都係同其他人一齊收
原帖由 louiskkchan 於 10-11-22 04:22 PM 發表
all in 1 batch i think.... as we got waitlist letter

You are a caring father and you provide a lot of very useful information to BK parents.  I am sure you will be rewarded.
原帖由 ziyi 於 10-11-22 15:10 發表
搞到無心機工作,好想返屋企睇信箱

原帖由 ziyi 於 10-11-22 15:10 發表
搞到無心機工作,好想返屋企睇信箱

預祝你成功呀!!!!! ^^

online check 到喇~
yeah!! 好開心得左!!

醒目開學勳章

多謝各位支持鼓勵
雖然很想回家看成績,但心情其實很平靜
得與唔得已經唔重要,重要的是我以囡囡為榮

原帖由 ziyi 於 10-11-22 17:01 發表
多謝各位支持鼓勵
雖然很想回家看成績,但心情其實很平靜
得與唔得已經唔重要,重要的是我以囡囡為榮

恭喜哂呀!!!!! ^^

蕭亞姨:
恭喜你囡囡入到陳守仁.
啱先上網check著,港同收著我女,好開心,可以多個選擇.
ziyi:
快d上港同個網check下啦,我地個個等你上來報喜.

醒目開學勳章

放下心頭大石了
收了
我會放棄自行的跟音小
多謝一直以來的鼓勵

你個小朋友好叻呀, 有咁多 offer, 唔知你會點揀呢? hehe

原帖由 ggoo 於 10-11-22 17:14 發表
蕭亞姨:
恭喜你囡囡入到陳守仁.
啱先上網check著,港同收著我女,好開心,可以多個選擇.
ziyi:
快d上港同個網check下啦,我地個個等你上來報喜. ...

Congratulations!  I also thank you for releasing the place offered in the discretionary stage!
原帖由 ziyi 於 10-11-22 17:16 發表
放下心頭大石了
收了
我會放棄自行的跟音小
多謝一直以來的鼓勵

I just checked on website....waiting list. .What should we do? We didn't applied any other schools? 港同is the only one school we applied, cause my elder sister is study in this shcool in P2. What should I do? Just wait? Oh, my God!
Hi, there are 2 happy bbs in our happy family. Let's become good friends!!! :-P :-) :-P :-P

ziyi:
恭喜你 你囡囡自行都收著,咁多選擇,真是好.因為我女早前註冊著直資,所以自行冇我份.唔知你囡囡自行報著邊間呢?唔知我地兩隻馬騮有冇機會做同學仔呢?
jedpp:
我囡囡一d都唔叻,只是有小小運氣而已,佢暫時只是兩間直資收著,其他一d未知結果,一d waiting,一d reject.

原帖由 jdepp 於 10-11-22 17:19 發表
你個小朋友好叻呀, 有咁多 offer, 唔知你會點揀呢? hehe

Me too, on waiting list.  When should I send the appeal letter ?

原帖由 EmilyMami 於 10-11-22 17:22 發表
I just checked on website....waiting list. .What should we do? We didn't applied any other schools? 港同is the only one school we applied, cause my elder sister is study in this shcool in P2. Wh ...

醒目開學勳章

馮晴
竟然15分都正取生,我自己都好意外
不過都會放返出來俾備取生
我真的以囡囡為榮
2間正取,1間waiting,1間未知,1間沒有去,3間reject
如果你唔去EC,去HKUGA,咪有機會做同學仔
所以唔係我決定點,係你決定點

原帖由 ggoo 於 10-11-22 17:26 發表
ziyi:
恭喜你 你囡囡自行都收著,咁多選擇,真是好.因為我女早前註冊著直資,所以自行冇我份.唔知你囡囡自行報著邊間呢?唔知我地兩隻馬騮有冇機會做同學仔呢?
jedpp:
我囡囡一d都唔叻,只是有小小運氣 ...

ziyi:
你真是開心得滯冇睇晒我d內文,我女都得著.
我估中著你女報馮晴.
我依家都好開心,因為可以多個選擇,我未知最後讀邊間,因為仲有學校未面試同埋有d學校未知結果.(最後會是我老公決定讀邊間)

原帖由 ziyi 於 10-11-22 17:41 發表
馮晴
竟然15分都正取生,我自己都好意外
你呢,港同的結果如何

醒目開學勳章

所以咪即時更正,但唔夠你快
還有邊間啊

原帖由 ggoo 於 10-11-22 17:46 發表
ziyi:
你真是開心得滯冇睇晒我d內文,我女都得著.
我估中著你女報馮晴.
我依家都好開心,因為可以多個選擇,我未知最後讀邊間,因為仲有學校未面試同埋有d學校未知結果.(最後會是我老公決定讀邊間):no ...

原帖由 ziyi 於 10-11-22 17:16 發表
放下心頭大石了
收了
我會放棄自行的跟音小
多謝一直以來的鼓勵

Congratulations! Congratulations! Congratulations! Congratulations!
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

醒目開學勳章 王國長老

EE? 原來仲有意外驚喜:D
恭喜晒, 都話你(女)得架啦!
原帖由 ziyi 於 10-11-22 05:16 PM 發表
放下心頭大石了
收了
我會放棄自行的跟音小
多謝一直以來的鼓勵
‹ 上一主題|下一主題