用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人知德望幾時收信?
樓主: wongsara
go

有冇人知德望幾時收信? [複製鏈接]

原帖由 vlui55 於 10-12-17 11:12 發表
ha??? are you serious? i listed out all her activities ah (5 in total), does it mean i m on "blacklist"??? sad....i didn't hear from the seminar that GH doesn't like their girls to join outside activi ...

HAA, How can a 2 yrs old baby has 5 items ECA

我之前聽過1個2歲半小朋友讀緊pn,
課餘再學eng, madarin, ballet, music & drawing.
佢媽媽仲計畫k1前暑假帶佢去北京學mandarin!

而家我囡囡只係返pn, 冇學任何野,
填gd hope問卷仲唸咩都冇學會唔會唔好,
所以讀學前班都照寫落去!

原帖由 joeyma 於 10-12-17 12:53 發表

HAA, How can a 2 yrs old baby has 5 items ECA
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

醒目開學勳章

我仲慘啦,我女係都要我陪,爸爸負責填問卷,佢好似失左憶咁,填左哥哥學緊果D野落去,查實我女只係上PTH,今次睇黎好快收到信

原帖由 BabyHilary 於 10-12-17 15:47 發表
我之前聽過1個2歲半小朋友讀緊pn,
課餘再學eng, madarin, ballet, music & drawing.
佢媽媽仲計畫k1前暑假帶佢去北京學mandarin!

而家我囡囡只係返pn, 冇學任何野,
填gd hope問卷仲唸咩都冇學會唔會唔好,
所以讀學 ...

哈哈, 嬰兒按摩班算唔算? 雖然我個女只係負責俾我按....
我個女0812, 兩歲都未夠, 可以參加d乜嘢興趣班喎.

原帖由 cookiegg 於 10-12-17 15:53 發表
我仲慘啦,我女係都要我陪,爸爸負責填問卷,佢好似失左憶咁,填左哥哥學緊果D野落去,查實我女只係上PTH,今次睇黎好快收到信

校監只係話唔prefer Kumon果類
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

Don't panic ! I also recall the principal and Sister Pauline did not mention their dislike on ex-tra curricular activities wor !  They just mention they don't like academic supplementary classes like Kumon.

好緊張呀 ...希望大家都有offer就好啦 ...

21號寄既話即係星期三四左右知, 真係christmas time!

did everyone went to the seminar ?? Why they did not told me there is a seminar when I hand in the application form to the office??

GH's staff 今日又好行咁答十二月份內會出信 , 問佢知唔知邊日會出 , 佢就話今个礼拜會陸續出信 , 不過 , 佢仲加咗一句話 "今日仲未出喎 !! "
死未 ? hahaha....頸都長埋 , 搞乜搞咁耐架 ? 唉..............

原帖由 charlotte2008 於 10-12-20 17:30 發表
GH's staff 今日又好行咁答十二月份內會出信 , 問佢知唔知邊日會出 , 佢就話今个礼拜會陸續出信 , 不過 , 佢仲加咗一句話 "今日仲未出喎 !! "
死未 ? hahaha....頸都長埋 , 搞乜搞咁耐架 ? 唉.............. ...

明日學生開始放假,職員應該有較充裕時間搞寄信事宜
耐心等待啦!

原帖由 charlotte2008 於 10-12-20 17:30 發表
死未 ? hahaha....頸都長埋 , 搞乜搞咁耐架 ? 唉.............. ...

今日開party, 應該無人得閒寄架喇

即係話聖誕前會收到結果!
但如果寄信安排同上年一樣, 我唸冇人想第1批收到信...

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 10-12-20 18:18 發表
即係話聖誕前會收到結果!
但如果寄信安排同上年一樣, 我唸冇人想第1

上年我第一批收到信...收左呵

即係先後收信同取錄與否無關?
咁就好, 大家可以繼續期待快d收信,
快d上黎報喜!

原帖由 mimimomo6 於 10-12-20 23:43 發表

上年我第一批收到信...收左呵

原帖由 BabyHilary 於 10-12-20 23:54 發表
即係先後收信同取錄與否無關?
咁就好, 大家可以繼續期待快d收信,
快d上黎報喜!

應該無關, 我係遲收信, 但係唔收既. 而且今年學校先正式run, 舊年既野未必可以作準.

咁你囡囡當時係咪WAITING?
到几時先收到信後補收咗呀?
你囡囡係上午班定下午班呀?

原帖由 elmolly 於 10-12-21 00:21 發表

應該無關, 我係遲收信, 但係唔收既. 而且今年學校先正式run, 舊年既野未必可以作準.

好校唔寄住咪重好,個個都有個happy x'mas
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

今日寄出?

有無媽咪今日收到信?  好緊張呀 ~
‹ 上一主題|下一主題