用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學 有冇2011年9月小朋友升小一o既家長一齊傾下計?? ...
樓主: 蘇樂B
go

有冇2011年9月小朋友升小一o既家長一齊傾下計?? [複製鏈接]

原帖由 goldylee 於 11-6-23 23:43 發表
Hi Douglas 媽, 仔仔會唔會參加升小一http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=561&cb=2102普通話及英語活動坊? Marvin 會報名的,希望可早點一齊玩

...

會呀~ 希望 Douglas 同 Marvin 可以早啲相認倒啦~ 哈哈~ 大家多個照應嘛~~

回復 10# 蘇樂B 的帖子

咁快要開始買o架o拿?!
我仲諗住開埋家長會至慢慢買添...

回復 5# 蘇樂B 的帖子

多謝你! 我最後都決定要舊油天。星期六早上打去拒絕咗啦, 希望別人早些得到通知。各新同學(舊油天)努力加油, 我哋家長們會為你哋打氣的

原帖由 beautyshirley 於 11-6-26 10:18 發表

會呀~ 希望 Douglas 同 Marvin 可以早啲相認倒啦~ 哈哈~ 大家多個照應嘛~~

好嘢

原帖由 beautyshirley 於 11-6-26 10:22 發表
咁快要開始買o架o拿?!
我仲諗住開埋家長會至慢慢買添...

其實係可以慢慢買o既, 書展果陣仲會有promotion添呀,不過我囡囡o岩o岩過生日, 書包係人地送比佢生日禮物之一, 所以早o左少少買, 鞋果d7,8月會有開學優惠o架, 我宜家都未諗定買邊個brand, 初步決定唔會買dr. kong, 可能轉買clarks or geox, 如果價錢o岩可能都會買埋先, 8月有時會冇size

原帖由 goldylee 於 11-6-26 23:54 發表
多謝你! 我最後都決定要舊油天。星期六早上打去拒絕咗啦, 希望別人早些得到通知。各新同學(舊油天)努力加油, 我哋家長們會為你哋打氣的

咁快就決定o左喇? very good!!

原帖由 蘇樂B 於 11-6-27 11:04 發表

咁快就決定o左喇? very good!!

係呀,因為她(新油天書記)要我星期六早上8:00am前去到學校註冊.那天是迎新曰。我同先生考慮後決定留在舊油天(因問過大多數朋友都贊成留舊油天), 所以8:00am前打去say sorry.  anyways, 開心仔仔讀到好學校

原帖由 goldylee 於 11-6-27 14:13 發表

係呀,因為她(新油天書記)要我星期六早上8:00am前去到學校註冊.那天是迎新曰。我同先生考慮後決定留在舊油天(因問過大多數朋友都贊成留舊油天), 所以8:00am前打去say sorry.  anyways, 開心仔仔讀到好學校 ...

原帖由 goldylee 於 11-6-27 14:13 發表

係呀,因為她(新油天書記)要我星期六早上8:00am前去到學校註冊.那天是迎新曰。我同先生考慮後決定留在舊油天(因問過大多數朋友都贊成留舊油天), 所以8:00am前打去say sorry.  anyways, 開心仔仔讀到好學校 ...

回復 1# fyl 的帖子

Thank-you

Marvin 好叻仔, 兩間都收 !
我同我先生也曾假設過, 如果兩間都收, 我地會揀舊油天, 因為經過interview後, 覺得舊油天既老師好nice, 好靈活, 再加上知道舊油天既師資比較好, 更大既原因係阿女鍾意舊油天多一些啊

多謝多謝! 面試時我亦覺得舊油天老師好好, 我還講笑說:邊間收仔仔先就讀邊間, 果然言中
原帖由 LLK 於 11-6-28 13:35 發表
Marvin 好叻仔, 兩間都收 !
我同我先生也曾假設過, 如果兩間都收, 我地會揀舊油天, 因為經過interview後, 覺得舊油天既老師好nice, 好靈活, 再加上知道舊油天既師資比較好, 更大既原因係阿女鍾意舊油天多一些啊 ...

goldylee & LLK,
想問你們小朋友是否讀九龍塘幼稚園, 還是普通幼稚園 ?

甲及乙部係係咪選舊油天第一呢?

原帖由 sy.baby 於 11-6-29 10:21 發表

Hi sy.baby,
        Marvin 是讀九龍塘幼稚園的。他還考了starts, Jet Set及Mover。甲乙部都是選新油天第一位(因之前我和先生都認為二間都好,新油天新校舍),但最後我們揀了舊油天。感謝主,相信沒揀錯

回復 25# 蘇樂B 的帖子

Hi,1A BEN 來報到啦!

原帖由 sy.baby 於 11-6-29 10:21 發表

同GOLDLEE一樣, PART A & B 都係新油天, 因為正正在屋企樓下, 舊油天放第二, THANKS GOD, MY DAUGHTER LOVES OLD YAU TIN MORE THAN THE NEW ONE AND ME TOO.

阿女係九龍城讀幼稚園

Update一下同學仔名單先

(login name - 小朋友名 - 男/女仔)

1A班
beautyshirley: Douglas - 男仔
蘇菲媽媽: Daniel - 男仔

goldylee: Marvin - 男仔
Gracewzf: Ben 男仔

1B班
tzehin: Chris - 男仔

1C班
choychoy1204: Catherine - 女仔

1D班
蘇樂B: Chloe - 女仔
LLK: 呈呈 -女仔

1E班
fyl: Jason - 男仔

*lokchingbaby囡囡 (未知邊班住)

updated on 29 June 2011

5班齊晒!! 歡迎各位加入一齊傾計^^

嘩....1A班最多人, 有4個喇

回復 75# Gracewzf 的帖子

Added!

歡迎加入

原帖由 goldylee 於 11-6-29 12:06 發表

Hi sy.baby,
        Marvin 是讀九龍塘幼稚園的。他還考了starts, Jet Set及Mover。甲乙部都是選新油天第一位(因之前我和先生都認為二間都好,新油天新校舍),但最後我們揀了舊油天。感謝主,相信沒揀錯 ...

Marvin真係好叻仔喎, mover都考埋喇....

你們2個小朋友都好叻呀....

我囡囡下年才升小,想搜集吓資料,
另外, 你們自行有無選舊油天呀?
我有20分(宗教),唔知自行機會大唔大呢?
‹ 上一主題|下一主題