用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 P.2-P.4家長~
樓主: superyen
go

P.2-P.4家長~ [複製鏈接]

TungTungB, 係有一位固定的代課老師.

TungTungb,YiuYiu

昨日舞蹈比賽是否取得甲等獎?如果是恭喜恭喜xDDDD

回復 superyen 的帖子

聽TUNG TUNG B講係AR.

真開心呢kaka~~~佢地真是好得意,昨日見到d熊貓女個肚好得意....

考試了~各位加油唷~~~

醒目開學勳章

superyen 發表於 12-6-12 23:05
考試了~各位加油唷~~~

唉! 呀女由上星期五晚病到宜家都未好返晒, 星期六日都發燒, 訓足兩日, 呢兩日無燒,不過個人好倦,都無心機溫書。 唉! 都唔知聽日點考試

今日放學時,見到妳呀女~個樣都可能好唔舒服無咩笑容病住考試好辛苦~叫佢飲多d水,有冇咸桔仔?沖杯+密糖喉嚨無咁痛~~

呀女今日話考試剩左好多時間,咁就手多多下把原本寫對既under串成unden.....妳話都3年級under都唔記得點串=.=

醒目開學勳章

superyen 發表於 12-6-13 23:19
今日放學時,見到妳呀女~個樣都可能好唔舒服無咩笑容病住考試好辛苦~叫佢飲多d水,有冇咸桔仔?沖杯 ...
佢話喉嚨痛得好緊要,野又唔肯食,水又唔想飲,連說話都唔想講, 睇黎聽日都係要睇多次醫生.

佢地有時真係會錯埋D無厘頭野

好耐無上BK,又好耐無帶阿女返學LA, 呢排成日要揍阿妹返學,學校發生咩事都唔知,CANDY, CASSIE病AR? 好返未AR? 病住考試真係辛苦,好在仲有MONDAY就考完,想快D考完放SUMMER AR....

你地有無問買綜藝晚會飛AR? 我聽阿女講佢地有表演WOR.

醒目開學勳章

yiuyiu730 發表於 12-6-15 15:46
你地有無問買綜藝晚會飛AR? 我聽阿女講佢地有表演WOR.

呀女好返好多啦, 仲有少少痛, 不過都食到野, 之前個幾日淨係肯食半碗粥咋.

雖然下星期仲要考試, 用埋考TSA, 不過唔洗溫書已經成身輕鬆晒, 聽日仲會北上玩番兩日添.

呀女話今日考電腦, 佢做好後唔識send 番比老師, 老師話佢零分呀.

呀女話綜藝晚會佢無份表演, 所以我都無買飛啦.

回復 TungTungB 的帖子

去左邊樹玩AR? 我今個SAT都返大陸玩,因為好多人去,SO 今次JOIN左D 兩日團,希望唔好落雨就好LOR.

醒目開學勳章

yiuyiu730 發表於 12-6-18 09:20

去左邊樹玩AR? 我今個SAT都返大陸玩,因為好多人去,SO 今次JOIN左D 兩日團,希望唔好 ...

去左蛇口呀, 本來諗著去歡樂海岸玩, 點知又落雨, 又比人包左場, 乜都無得玩.

你去邊到玩呀?

我都唔知去邊,因為個團我家人揀,不過對跟團無咩期望,係就我D家人,唸住人多,跟團方便D,我都係志在HEA下算,只係希望唔好落雨就好LU.

學校參加左「Love Ideas, Love HK集思公益計劃」,項目編號係902418(愛孩子 愛運動 愛閱讀) 計劃,大家上網http://www.loveideas.hk 或打電話36998800去投票支持下LA.

yiuyiu730 發表於 12-6-18 17:41
學校參加左「Love Ideas, Love HK集思公益計劃」,項目編號係902418(愛孩子 愛運動 愛閱讀) 計劃,大家上網 ...

yiuyiu:

我投左喇~~當然要支持下,但我見妳張相3個小朋友,妳有2個定3個小朋友?kaka~

我自從呀妹上了小一,我都無咩時間理Jobie,所以我估佢今次成績都會跌小小,佢前一排撒嬌哭著說我唔理佢,仲要話我偏心,佢咁諗我幾傷我心

為了妹妹和姐姐放棄了我的工作後,我要再次做回上班族,放埋個暑假都正式做回在職媽媽了,希望到時唔會太辛苦^^!

hehe,尋晚我老公睇完張相,都話d人實以為佢有3個女,我話你就想ar, 我兩個女咋, 阿妹出世之後,加埋依家讀埋n1,我都無咩時間理大女ar, 好在佢都ok la, 你做返野ar? 咁邊個揍佢地ar?

恭喜你重返職場!
甘你個細女仲過五過來讀英文班阿?

醒目開學勳章

superyen 發表於 12-6-18 23:45
yiuyiu:

我投左喇~~當然要支持下,但我見妳張相3個小朋友,妳有2個定3個小朋友?kaka~
Support, Support, 我都投左啦.

呀女星期五話數學老師話佢地今次考試有13個同學仔拿A, 唔知呀女有冇份呢?

superyen, 要做番在職媽咪真係唔容易, add oil.

YiuYiu, TungTungb,

會奶奶接送,我回家自己跟番佢地d功課!

妳們班好像派了2科試卷,考得好嗎?我女佢有d驚自己最弱既數學~

watering

Miss.Lo未找我再傾xDDDDD~

‹ 上一主題|下一主題