用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德信幼稚園面試結果
樓主: Vicky901
go

德信幼稚園面試結果 [複製鏈接]

回復 60# carcar8 的帖子

想問下大家都會俾留位費嗎?

我地都係waiting list, 唔係住個區,無信仰加雙職父母,希望第時有機會啦!

我收到下午offer 會留位啊!不過我想知德信小學點樣收得返八成幼稚園生呢?佢都係跟政府個遊戲規則,如果係咁大家都係同其他外來學生一齊計分!咁其實係咪所謂有優勢上返德信小學唔成立呢?

我會留位,我個仔無信仰, 無兄姊在讀,收左am, 可能都係抽獎咁分配!

我估8成升上小學, 係加埋扣門掛..其他就唔知lu...不過始終都係自己學校出既學生, 應該都會優先考慮既...

駿熙媽媽, 我覺得你個仔好醒, 一定有學校收. 唔好氣餒!
原來真的靠點運, 我個仔每次in都唔肯講野, 未識講自己名, 老師問佢野十問九唔應, 最多手指指, 一直都好擔心, 但目前已有兩個offer. 所以, 你個仔禁叻, 一定得! 加油!

原來大部份都係下午班同學仔, 禁以後大家多d交流啦!

Also offer PM.  But Daddy don't like the BOY's School.  Let me search more details first!

我老公就係唔like小學係男校...依家爭扎唔知留唔留位...so far我地已經留左又一村AM

德信係PM...我個仔係農夫...日日都好早起身...其實我地都係冇宗教, 冇兄姊, 冇關係...10月細仔...個日係老公同阿仔入去IN...我去聽講座...老公話全程基本上老師IN佢...阿仔就自由玩(佢一有車車個D就會好乖咁玩)

原帖由 ahmo313 於 11-11-25 09:47 發表
Also offer PM.  But Daddy don't like the BOY's School.  Let me search more details first!

回復 8# gulolo 的帖子

gulolo,

我會留位! 因為我同老公都好認同學校教學模式。

有冇人知校車資料呢?

回復 69# carcar8 的帖子

我都想知呀..唔知交留位費當日有無呢?

我又好好彩有個am offer, 個日仔仔扭計唔肯玩痴住哂,又要抱,我打定輸數,真係出呼意外。

沒有奇蹟,做唔到德信仔,連Waiting都無,都唔知有什麼學卷讀.自問阿仔個樣唔似BB樣,一睇就係開朗型,如果佢聽話,就好逗人喜歡,如果出失控就無人控制到.有時情願生個唔動唔出聲的仔可能會騙得下人

恭喜各位獲取錄的小朋友,後備的也不用太擔心,我相信在如今「大包圍」的熱潮下,過左留位日應該好多位會放番出黎。

我囡囡而家響德信讀K1,暫時我都幾滿意間學校,佢地係好低調的學校,好少宣傳,不過佢地好有心教好小朋友,同埋好重視家校合作。

原帖由 kh_wong 於 11-11-25 11:39 發表
恭喜各位獲取錄的小朋友,後備的也不用太擔心,我相信在如今「大包圍」的熱潮下,過左留位日應該好多位會放番出黎。

我囡囡而家響德信讀K1,暫時我都幾滿意間學校,佢地係好低調的學校,好少宣傳,不過佢地好有心教好小朋友,同埋好 ...

請問小朋友讀得開心嗎??你認為程度ok嗎?我係一個好多問題既人, 唔好意思, 不過我都係想了解多d間學校..是不是真的無手冊架?咁家長點知道小朋友有咩功課呢?而校車問題可以講下嗎??

回復 1# miranda0311 的帖子

哈哈...係呀...我都好想知多D呀...
~只要有夢想,凡事可成真~

carcar8, 你老公似乎好了解間學校, 可否講d聽下!

果日所謂講座, 都無問答環節, 睇完同無睇係無分別, 只見d小朋友走來走去, 都無講d我地關心既野, 連返學時間都唔知, 網站又無寫.

YES...如果唔係我打電話去問, 都唔知下午班係1:30至4:45, 有別於一般幼稚園的下午班時間1-4...
~只要有夢想,凡事可成真~

我都係waiting, 好失望呀

‹ 上一主題|下一主題