用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啱啱去開信箱,崇真收咗仔仔上午班,好開心 ...
樓主: 雙寶媽媽
go

啱啱去開信箱,崇真收咗仔仔上午班,好開心 [複製鏈接]

雖然reject..................

但見到你地有offer都好開心..........

回復 58# pochacco_ch 的帖子

我C6因為PC係中文學校反而唔鐘意. 所以都唔會再IN 其他啦.

但係你唔諗住小學時比佢出去考咩? 如果要考, 我估TT英普班戰鬥力應該勁過PC喎
因為我要抽埋獎, 所以PC not my cup of tea lu~

原帖由 傻太 於 11-11-25 14:28 發表

我真係好好彩, 同你換完form果晚你先收到TT封信...

我都係鍾意PC多過TT, 所以, 希望我有機會放番個ik1位出黎...

一樣! 我同C6都好祟洋但又愛祖國

原帖由 嵐嵐雲妮 於 11-11-25 17:18 發表
我C6因為PC係中文學校反而唔鐘意. 所以都唔會再IN 其他啦.

yes, 已決定唔去.....已經安排去街嘞~~

原帖由 pochacco_ch 於 11-11-25 14:26 發表
係呀!主流班,tt都好,不過因為PC
Kg直升小學所以感覺穩陣d,明天先第一場interview,你報咗但晤打算去?

即係TT都係你首選?

原帖由 yan817 於 11-11-25 09:26 發表
HIHI
2FATS, 我女都收左英普, 有機會同你仔/女做同學, 多多指教!

其實我見interview個list係有幾個日本人....唔知我個小朋友有無機會同佢地做同學呢? 又可以跟佢地學吓Japanese

原帖由 2Fats 於 11-11-25 19:26 發表
即係TT都係你首選?

係呀, 但我對TT仲有好多問題, 好想有人解答下我
你之前提到會參加埋大抽獎,咁你會唔會報直資/私校?
我對小一GE遊戲仲係好唔清楚

當然都會考其他心儀直資同私校啦。呢個就係TT最有彈性地方。可能主流班我都仲會有hesitation, 但係英普(一日2小時國語1小時英文)我就真係無咩好諗。仲有咁多課外活動,好期待呀~~真係希望小朋友喜歡返學。我等住佢有一日主持TTTV架

搵番呢條thread,希望幫到你:
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2344911&extra=page%3D8

仲有課外活動資料:
http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?menuid=4&refid=489&mode=published&nocache1322232847

佢地咩都放上網,最啱我呢個busy mom.

原帖由 yan817 於 11-11-25 19:46 發表

係呀, 但我對TT仲有好多問題, 好想有人解答下我
你之前提到會參加埋大抽獎,咁你會唔會報直資/私校?
我對小一GE遊戲仲係好唔清楚

‹ 上一主題|下一主題