用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 齊齊來暢所欲言
樓主: wpwong
go

齊齊來暢所欲言 [複製鏈接]

Re: <<北角救世軍育嬰院暨幼兒園>>齊齊來暢所欲言

Hei hei now cannot wear baby underwear.  he is now wearing Children 100 or 110 size.  I find Jusco's one is quite good.  If it is on sale, around 30% off, it is worth to buy.  So I will see if there is discount today.  I will go to Kornhill Jusco.  Hope you and find some.  
Grace Lee

jusco有100 / 110 size底衫. 係邊個位置呀? 我見唔到, 只見到係嬰兒個邊有底衫買, 而最大都係去到95.

It is in the 2nd floor, near ladies underwear (eg wacol).  there are lots of choice.  It is Jusco Brand.  quality is quite good and better than in the chinese market.  

Pui Hei is taller than Hei Hei, I think baby size 95 is too small for him.

Grace Lee

Happy New Year to all of you.  See you next year.

Grace Lee

醒目開學勳章

HI, 樂熙媽媽, 沛希媽媽, 穎芝媽媽, 軒軒媽媽&
各位<<北角救世軍育嬰院暨幼兒園>>的家長,

祝各<<北角救世軍育嬰院暨幼兒園>>的小朋友及家長健康快樂, 開開心心, 更祝願大家可擁有一個美滿難忘的2005!!! ^_^

臻臻 & 冰冰(臻媽) & 亞偉(臻爸)  

:

Hello 各位媽咪, 昨日冇時間上黎傾, 今日應該會好d卦 :

樂熙媽媽, 你個日買唔買到野呀? 我係星期日去, 勁多人, 重要排晒長龍, 我搵到童裝underwear, 不過已俾人摷到亂晒, 所以都係冇買到, 諗住同沛希睇thomas show, 點知得個4個遊戲攤位, 樂熙鍾唔鍾意thomas架? 沛希之前鍾意新幹線, 而家已轉呔lu

各位媽咪,你們好!

我祝今年世界和平,小朋友身體健康

HI KOO KOO

你覺得新校褸暖唔暖,請告知
我件舊校褸就唔掂,芝芝覺得涷

anna, 我今朝就同沛希著新校褸, 不過係裡面同佢著多件羊毛衫, 今朝返到學校佢隻手仲暖暖地都ok, 不過今晚放學就唔知, 如早幾日d天氣就唔得喇, 一定要著羽絨.

up番上黎先

樂熙媽媽, pls check pm.

Hi KooKoo

Thanks for your e-mail.  I also have not buy the underwear for HeiHei as there are too many people in Jusco.  But I have boguht lot of food for hot pot that day.  Really cheap with extra 10% off.

Grace Lee

hello 樂熙媽媽, 我頭先又forward左個日誌俾你啦, 你check下啦

Thanks, KooKoo.  Let me check.

Grace Lee

樂熙媽媽, 今日仲要唔要fwd俾你呀?

No need la.  My mail box is ok today.  Do you want the sports day photos?  Copy a CD to you?
Grace Lee

好呀, 有得睇緊係要, thanks
我成日都想問番先生有冇x'mas聚餐相睇, 但就晚晚去接放學時都唔記得問, 今晚記住先得

係第二個topic度見到話今個尾又再凍d, 10度到

醒目開學勳章

Hi all,

真的, 香港天文台預測今個禮拜尾又再凍到得10度, 咁大家&你們的寶貝都真係要保重, 唔好凍親, 因為農曆年將至, 聽講今個農曆年會凍, 因為依中國曆法冬至暖新年就會凍了.

育嬰園22/01/05(sat)舉行<1月份生日會暨親子遊戲日>, 如無意外果日我會同老公到場參加, 幼兒園是否都一樣? 如是咪可能有機會見到你們?!?!

冰冰  

HI  wpwong

22/01/05 我呢邊幼兒園好似未聽聞過要舉行<1月份生日會暨親子遊戲日>, 可能又少左見到你們機會

wpwong, 兒園冇搞呢個活動, 不過我地可能都有機會見面, 因我仔星期六都會照返兒園兼延展 , 唔知今年過年會點凍法呢, 我好怕凍, 以前低過10度(未有羽絨同天蠶衣前), 我就會著到成隻糭咁, 好論盡, 不過我都希望到時都係唔好低過10度, 唔係都唔使同仔出街玩

樂熙媽媽, 我昨晚都係唔記得問先生
‹ 上一主題|下一主題