用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: lilytse1983
go

DBS   [複製鏈接]

回覆:KeiKeimom 的帖子

DB面試準時又快手,一個鐘內一定可完成.

回覆 Horsebbj 的帖子

試send 去DBS.

回覆:lucyplus 的帖子

我兒也是,3間(匯基、SPC audition丶DBS)全撞在早上,且只隔15min,,已問過匯和SPC,話冇得改

回覆 rebeccakmc 的帖子

我阿仔也碰上其他interview, 所以都問了DBS, 似乎要有其他申請人可對調才可轉時間。Send 了fax 也不一定可以轉。

不如試下在這裡pm有相同困難的家長,看看可否大家調一調時間。若可以則再聯絡學校確認是否可以互調時間!
:verycold: :verycold: :verycold:

回覆:ohnono 的帖子

Thx ohnono, good idea

我仔上午面試,想改下午,有興趣請PM我。

小兒上午10時前到DBS面試, 請問有家長可以對調11點後嗎?

回覆 Horsebbj 的帖子

pls chk PM.

回覆 ohnono 的帖子

thanks ohnono, a good idea.

其實個人interview係咪由好多老師同時進行?幾百人點樣可以一日in晒?

引用:其實個人interview係咪由好多老師同時進行

原帖由 VKwan 於 14-02-06 發表
其實個人interview係咪由好多老師同時進行?幾百人點樣可以一日in晒?
係,兩個或三個老師對一個學生,分好多班房同時進行!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆 lucyplus 的帖子

Pls check PM.

問了學校interview 時間不能私下對調,要send fax 待學校安排。
我怕最後也要 二選一

回覆:lucyplus 的帖子

C 兄,有事請教,pls check pm

ANChan59 發表於 14-2-6 09:16
係,兩個或三個老師對一個學生,分好多班房同時進行!
咁安排法,成唔成功都要睇運喎,如果遇著個岩嘴型的老師,或者識問問題的老師,學生有機會發揮,會著數好多!遇著個費事做,唔肯比機會引導學生講野既,學生肯定蝕底好多

VKwan 發表於 14-2-6 13:42
咁安排法,成唔成功都要睇運喎,如果遇著個岩嘴型的老師,或者識問問題的老師,學生有機會發揮,會著數好多 ...
面試本來就是一個運氣主導的環節!

引用:Quote:ANChan59+發表於+14-2-6+09:16+係,

原帖由 VKwan 於 14-02-06 發表
咁安排法,成唔成功都要睇運喎,如果遇著個岩嘴型的老師,或者識問問題的老師,學生有機會發揮,會著數好多 ...
學校都會挑選老師作面試,對學校有些信心!

二千多人申請,選擇全港排最前400人面試,只收幾十人,我當年都不敢講贏面有幾多,盡力而為。

就算唔收都是香港最尖的男生,第二間囉。

ohnono  第二間囉這一句真係好有型!  發表於 14-2-6 14:06
jelabon  講得好   發表於 14-2-6 13:57
MacMa    發表於 14-2-6 13:53
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

lucyplus 發表於 14-2-6 10:03
問了學校interview 時間不能私下對調,要send fax 待學校安排。
我怕最後也要 二選一。 ...

當然不可以私下對調,就算找到其他同學和家長肯對調,都要通知學校由學校編排,只不過當面試時間排得密麻麻時,學校可以不用再煩惱找甚麼時間給你調配吧了。
:verycold: :verycold: :verycold:

我唔覺佢哋係㨂最前400嚟見,起碼我校有人叻啲無得見,而且教局排名出了?

回覆:DBS

‹ 上一主題|下一主題