用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 大家收到九龍塘小學的信未?
樓主: Anson133
go

大家收到九龍塘小學的信未? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

fungchuiyuk 發表於 15-5-1 15:44
Reject 是否一定再沒有機會了?
早兩年,有人reject咗都收返如果大家有睇舊post,今年小二嗰屆,舊年小一係有招收下學期插班生嘅,即係佢地開學時都未收夠人,而同學仔媽媽好努力寫信,相信亦係另一個開學前收到好消息嘅原因

恐龍家

多謝比左少少希望我🙏🏼🙏🏼

小曳人 發表於 15-5-2 11:16
早兩年,有人reject咗都收返如果大家有睇舊post,今年小二嗰屆,舊年小一係有招收下學期插班生嘅,即係佢地 ...
但小二果屆有5班,黎紧只有三班小—,情况会唔同?

醒目開學勳章 貢獻勳章

Yanamami 發表於 15-5-2 13:30
但小二果屆有5班,黎紧只有三班小—,情况会唔同?
對唔住,我唔清楚實際學額,如果得3班的話,當然唔同講法
恐龍家

小曳人 發表於 15-5-2 16:39
對唔住,我唔清楚實際學額,如果得3班的話,當然唔同講法
言重啦。其实而家都有被取錄既家長心大心細take唔take offer, 所以waiting的都唔係無机会既,但reject就微d.

回覆:大家收到九龍塘小學的信未?

Received offer.

收到了!入左,但是在考慮啟思或KTS,人生交义點!

引用:收到了!入左,但是在考慮啟思或KTS,人生

原帖由 Kclaw1121 於 15-05-02 發表
收到了!入左,但是在考慮啟思或KTS,人生交义點!
兩個完全不同方向,真係好睇家長想要咩!

信入面叫我6月中留意網站再apply, 想問果時係咪應該全世界都可以apply?
‹ 上一主題|下一主題