用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘學校 vs 朱正賢(91網)
樓主: BBJUNLO
go

九龍塘學校 vs 朱正賢(91網) [複製鏈接]

引用:回覆+siden+的帖子 咁馬鞍山出去KTS遠唔遠

原帖由 BBJUNLO 於 16-05-20 發表
回覆 siden 的帖子

咁馬鞍山出去KTS遠唔遠呢?

你必須要check校車時間。儘量避免日日用公共交通工具自己接送。

雖然有條馬鐡,但馬鞍山屋苑N咁多個,有幾個係正正係個站側邊?就算你住近站,但你應該清楚,沿馬鐵出大圍仲要再轉線,並非真係咁方便。你又應該淸楚,佢名叫「九龍塘」小學,可惜在九龍塘和旺角東站中間,兩頭唔到岸。求其一個站行去, 大人腳程都15-20分鐘,日曬雨淋

反而巴士87D好似幾ok, 如果屋企附近有站,有時回校課外活動可考慮。

BBJUNLO 發表於 16-5-20 23:13
回覆 siden 的帖子

咁馬鞍山出去KTS遠唔遠呢?

開大旅遊服務有限公司;電話2309 1117;校方聯絡人:尹太

2.

學生欲乘搭校車,請直接向校車公司查詢校車到站時間

回覆:BBJUNLO 的帖子

女兒幾年前朱仔畢業,校長老師都好好,有分班較好的兩班,如考頭30應該都派番沙田區唔少B1學校。數學同中文較英文深。同你一樣情況,不過细仔出左區外直資小學。

回覆 Yanamami 的帖子

謝謝你.......

回覆 bowling68 的帖子

點解細仔無跟家姐入番朱小? 係咪考到更好資?咁番學兩邊湊會唔會好麻煩, 不好意思, 太多問題

回覆:BBJUNLO 的帖子

因為細佬英文底好,考到陳守仁。不過朱正賢是91區好學校,有好校長同老師,仲有升中派得幾好。

‹ 上一主題|下一主題