用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 95網既家長入黎報下料吖~
樓主: elaineho73
go

95網既家長入黎報下料吖~ [複製鏈接]

Re: 95網既家長入黎報下料

Terry280905 寫道:
elaineho73,

are you in office, now?

why you can online for long time?

my son's school is 基督教播道會.

you handle full set of partly of accounts?

terryma

yes~
我公司可以上網ga~
呢幾日我老細放大假~
就算佢係度我都可以上黎~
除左好多野做~
我做全盤ga~

Elaineho73 & Quenten,

wws 好嗎? plk school will change to 直資 in the near future ?
我不知由第二志願開始選哪間好些, any suggestion?

terryma

我初初選小學時先收集區內小學的視學報告後鎖定幾間,
然後親身去接觸下那學校的家長同學生
再作出最後決擇的

elaineho73

你個仔有冇入到?[/quote]

我昨天已經幫個仔註冊了馮晴

yes.....唔鍾意都一定要註冊先

elaineho73 寫道:
[quote]
各位,
請問統一派位時,
是否甲,乙兩部份都填自行派位這間?
統一公佈時, 是否去註冊先,再去叩門?

terryma

你可以填自行分派學位O個間或者其他都可以~
甲部可以選三間不限區域限制既學校~
乙部要選區內學校~
統一公佈時, 是否去註冊先,再去叩門?(呢樣我都想知~)
[/quote]

唔知後備生有冇我個仔份呢.......   

quenten 寫道:

你就好啦~
唔使再煩~

杰杰媽媽 寫道:
yes.....唔鍾意都一定要註冊先

知道~
TKS~
禁如果我叩門成功~
禁點law返張註冊證?

杰杰媽媽 寫道:

你有冇收到封信~
仲可以上網check~
你報邊間?

elaineho73 :

宣基有信俾我話唔收,我打過電話去,佢話後備生唔會公佈

[quote]
杰杰媽媽 寫道:

你有冇收到封信~
仲可以上網check~
你報邊間? [/quote]

杰杰ma,

thank you very much.

are you live in hanghau?

terryma

杰杰媽媽 寫道:
elaineho73 :

宣基有信俾我話唔收,我打過電話去,佢話後備生唔會公佈

禁馮晴幾好~
佢係網上公佈既既資料幾全面~

杰杰ma,

are you only 15 points?

why you elect skss p.school?

terryma

[quote]
quenten 寫道:

你就好啦~
唔使再煩~[/quote]

我都覺得自己很幸運
祝大家最後也入到間好小學

各位家長,我相信你哋都係住將軍澳,
我想問吓你哋,點解你哋唔考慮山面D學校呢??
(例如觀塘區、九龍塘區.....)

Terry280905:

我住調景嶺,得15分,我好鍾意宣基個教學模式.
我個仔都算過度活躍,唔適合傳統教學,我見plk個d每日都有7-8樣功課,我唔想佢日日只係做功課/溫書,想做其他都冇時間.宣基就一日5-6樣功課左右,每日尾堂係功輔課,可以做少少功課.
我係想搵間學校教好我個仔,我唔會care佢學業成績.

quenten 寫道:

我都覺得自己很幸運
祝大家最後也入到間好小學

我之前都有去過馮晴個簡介會~
我都好鐘意馮晴~
但係我個大囡鐘意WWS~
所以咪揀WWS~
希望6月有好消息講比你地知~

日本仔mama 寫道:
各位家長,我相信你哋都係住將軍澳,
我想問吓你哋,點解你哋唔考慮山面D學校呢??
(例如觀塘區、九龍塘區.....)

太遠啦~
小朋友禁早上校早遊車河~太辛苦啦~
我老公唔想個囡禁辛苦~

日本仔mama :

雖然出面d學校都好過tko個d,但只有1個機會,仲要係低到近付冇既,到時出面抽唔中你,到3rd round個時想係tko搵間好既都冇可能啦,因為間間都要choice佢第1先見你,唔係連見都冇得見呀!
所以我唔會博lor!

杰杰媽媽 寫道:
Terry280905:

我住調景嶺,得15分,我好鍾意個教學模式.
我個仔都算過度活躍,唔適合傳統教學,我見plk個d每日都有7-8樣功課,我唔想佢日日只係做功課/溫書,想做其他都冇時間.宣基就一日5-6樣功課左右,每日尾堂係功輔課,可以做少少功課.

我就鐘意WWS有個教育中心~
可以JOIN佢既功課輔道班~
做完功課溫完書先返屋企再溫書~

杰杰媽媽 寫道:
日本仔mama :

雖然出面d學校都好過tko個d,但只有1個機會,仲要係低到近付冇既,到時出面抽唔中你,到3rd round個時想係tko搵間好既都冇可能啦,因為間間都要choice佢第1先見你,唔係連見都冇得見呀!
所以我唔會博lor!

我都有諗過呢個point~
‹ 上一主題|下一主題