用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 8]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 8] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 8]

Sarah,

生日快樂, 祝你越來越fit, 仔仔聽話又孝順

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 8]

Cyrus,

唔好理d姨媽姑姐, 唔好俾佢地影響到, 最緊要自己開心, hb又鍚你

Sarah1:
早晨!
昨晚你仔仔有冇嚇倒呀?安慰了他沒有?
我跟hb談到你hb罰仔仔企了1hr.,我hb叫我建議你,若是在屋裡企10分鐘都夠,若在門外,只可2分鐘左右,以免小朋友太驚、亂想或走開,而且或會收反效果。
一言驚醒,應昨天跟你說。
小朋友被孤立一會兒已經好驚,不如把握此時同佢講數,簡要明確講出要求、後果,不要東拉西址。當佢答應,就鼓勵佢要守信同攬番佢,他日他一做到就讚他及重提不乖時罰他,讓他對比出賞善罰惡的規則。
可能杞人憂天,請勿介意啊!

小B維維:
多謝安慰!上bk sung下好過hb哄la
開工未呀?
今日Cyrus去99度,我可在家車衫,感覺悠d
買左個三架櫃放Cyrus d圖書,希望企理、就手,他會自動多看,工人又易執,佢成日亂咁塞埋d書同CD,表面整齊,但揾c人

mcheung/argusmum/pelie:
早晨!
我打算向囝囝以前間幼兒園買一套英文圖書,幼兒班時已有一套,他們每週由NET教英文,幾有系统及生活化,細細本、少少字,啱囝囝level 希望幼兒園肯代購啦,不用四圍揾。
hb返lar,要用機,我都開工lu   

Argusmum,pelie,kitty,byychan,小B維維etc:
如果Cyrus 4月1日 sat下午搞生日會,你地會賞面出席嗎?我會試下問沙田中心嗰麥記,唔知裝到多少人呢,希望ok!
真係   

cyrusmum,

多謝你邀請!! 我要視乎個更表, sat是否返工, 因為我要中環入屯門再去沙田, 未必趕到, 因為前一周係argus生日會, 唔知邊日係長周或可否調到2日.

1.)  你BB約3/2005出生,應係9/2008入讀K1,咁要係約9-10/2007申請入學!

2.)  HK$2,477 x 10 mths

3.)  HK$Nil / mth

4.)  School bag, Text Books & Exercise Books $7xx / annum

mocha 寫道:
各位根德園05 k1家長,新年快樂...我bbe+只有10個月大.所以乜都唔知.我想問吓大家以下關於根德園的問題?

1. bb幾大時開始報?
2. 每月學費多少,一年交幾多個月?
3. 每月雜費多少?
4. 重有什麼其他收費?

簡單講句,其實我想知..如果想讀根德園.. 一年費用大約多少?

Cyrus123,
4月1日 sat下午搞生日會冇問題 上次維維生日都係在沙田中心果間麥記攪架,但地方就唔係太大,最多50人,你打算請幾多人呀

[quote]
Cyrus123 寫道:
Argusmum,pelie,kitty,byychan,小B維維etc:
如果Cyrus 4月1日 sat下午搞生日會,你地會賞面出席嗎?我會試下問沙田中心

cyrus ma
有party去,梗係預埋我同argus啦..

你要快d去訂啦...我過年前訂左lu...
不過好多間麥記都只可容納50人咋...德福廣場果間就大d,但係成個3月份都full晒..    [quote]
pelie 寫道:
Cyrus123,
4月1日 sat下午搞生日會冇問題 上次維維生日都係在沙田中心果間麥記攪架,但地方就唔係太大,最多50人,你打算請幾多人呀

[quote]
Cyrus123 寫道:
如果Cyrus 4月1日 sat下午搞生日會,你地會賞面出席嗎?我會試下問沙田中心

mocha
在snoopy land個小朋友就係你只有10個月大既baby??
企得咁隱既     
mocha 寫道:
各位根德園05 k1家長,新年快樂...我bbe+只有10個月大.所以乜都唔知.我想問吓大家以下關於根德園的問題?

1. bb幾大時開始報?
2. 每月學費多少,一年交幾多個月?
3. 每月雜費多少?
4. 重有什麼其他收費?

簡單講句,其實我想知..如果想讀根德園.. 一年費用大約多少?

ArgusMum,
咁你訂左邊間麥記呀

Pelie
我訂左新城市廣場果間呀..5;30-7;00
年廿八果晚行花市,仲買多左兩份0岩小朋友玩既玩具,唸住果日比小朋友抽獎呀   
pelie 寫道:
ArgusMum,
咁你訂左邊間麥記呀

mocha
等我代cheung答你啦..
根德每年10月份派報名表,11月面試,兩星期後就知結果架啦.
我地呢班媽咪既小朋友都入左,梗係覺得唔難考啦..   
但有d家長就會覺得好難考..收生標準好難捉摸喎..
而呢間學校係無web site架.
而我地既小朋友讀左半年,都覺得間學校幾好架..   
並唔係傳聞中咁嚴同咁傳統,而且仲教得小朋友好有紀律tim..
你個仔仔好叻呀..8個月企得咁好,10個月仲可以行兩步.
我個仔都係13個幾月先識行咋.   
mocha 寫道:
mcheung,

我個係05年4月b..謝謝你的資料,HK$2,477 x 10 mths真係唔係好貴, 我以為要好貴的,因我聽聞普通的都要2千幾一個月..我以為根德園要4-5千一個月..

咁你們讀完k1,咁覺得根德園好唔好?係唔係好難入,要唔要interview?搞咗幾耐先入到?有冇d綱頁可介紹,等我可以找多d資料...thanks in advance ...

ArgusMum,
係呀, 張相係佢8個半月時影的,佢都企得幾好呀..不過只係企得好,但到現在只係行得2-3步就跌..

ArgusMum

thank you.......

mocha

有什麼問題可發問,如我地知ge都會答你.........

mcheung:
請問K1有否派15週以後的字卡?我找不到,難道遺失了!
‹ 上一主題|下一主題