用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 真鐸學校 有冇小朋友讀斧山道 真鐸小學嘅家長 ...
樓主: TeddyMaMa
go

有冇小朋友讀斧山道 真鐸小學嘅家長 [複製鏈接]

Re: 有冇小朋友讀斧山道 真鐸小學

h, himbb,

你對真鐸有興趣, 咁有無參加學校搞之嘉年華會呀, 可以了解多 d, 又可親身與老師們社工們溝通, 感受一下佢地對人之態度, 你應會喜歡的, 因上年度之自行分配學位, 我仔仔沒有被選取, 於是學校搞開放日好像是12月, 有位老師打電話通知我們參與, 但因我仔仔要彩排表演不能出席, 老師問了不能出席之原因, 於是在06年2月之開放日前又再打來叫我們去參加, 這次我還脅同仔仔一齊去, 開方日時與老師們傾談過, 再加上佢地強調 "心裡有孩子"理念, 仔仔在學內又好開心, 在統一派位仔仔派了第二志願, 於是我便去真鐸辦理後備手續, 好幸運後備生也選中了, 可以入讀這校, 我真的十分放心.

你也去感受下黎校長/程主任及各老師們如何的熱愛孩子吧!

Fiona+

HI RIX_LAI
我囡囡讀小一信班.參加了小童軍及合唱團.
很同意您的說法,學校很有誠意辦學,一定要出席嘉年華會多多了解.小囡亦是後備入選,發覺本人及小囡越來越越喜歡該校.
Florence

請問有冇校車到慈正村?

Hi
冇校車,不過有保母車.

Florence

hi, florence,

請問你囡囡何時參合唱團, 何時選/通知的????
我好像沒有睇到, 因我個仔係"香港兒童合唱團"
參加左兩年合唱團了, 學校那個我唔係好知.

Fiona+

Hi Rix

應該係學校甄選,囡囡好彩被選中.

Florence

HI 各位,

連續兩個星期日我都有去到嘉年華, 覺得黎校長同各位老c都好有愛心同誠意, 不過而家更加發現好多人都對呢間學校有興趣, 我諗我個女出年揀小學時對手一定有很多啦,同時我覺得d學生都好開心添.

Florence

唔好意思咁耐都無上黎,因為公司忙,所以少上黎,遲d等你地有學校個內聯網個login name & password,d有關學校既野可以係學校個web答你,其實呢間學校係谷架!不過我仔仔佢有點小聰明,可以應付度,唔使我擔心,但我個細就真係麻麻地,跟佢都跟得幾辛苦架!不過我阿仔讀呢間學校真係好開心就真

hi fiona

學校

hi Rix

你小朋友讀邊班呀!

hi, linklink,

我仔仔讀小一愛班的

FIONA

HI, LINKLINK<

你個小朋友讀小二那班????

FIONA+

是, 我在新蒲崗返工, 每朝送仔仔返學之後才返工, 我應同你講老師們真的好辛苦, 自己又要進收, 有時都覺得好慘

FIONA+

我之前咪講左小一信囉!

咦!咁你住邊架?放學邊個湊你個小朋友?

我有鳳凰新村, 仔仔參加左功輔班, 我收左工便上去接佢, 大約5:30 左右吧, 不過有時係爸爸接 (如果佢不用教學生)

FIONA

另一題 "有問題" 你有睇嗎

嘩!你放咁早

我老闆好好, 另我先生係 "私人健身教練", 可以叫老師掛
‹ 上一主題|下一主題