用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 31 網 - 循道學校
樓主: 8864
go

31 網 - 循道學校 [複製鏈接]

Re: 抽到net(31)循道小學下午校

據知情人仕透露(我知你有睇!!)...  今年無左班主任個別會見小朋友既安排.   另外搬校方面, 校長有資料的話應該會公布, 等入學個個講座, 我估會講掛.   
--- 2J 作品

JJ1122

我想請教循道衛理學校跟循道學校,有沒有甚麽關係。

8864,
暫時我除左發覺, 有好幾問循道&循道衛理係用埋同一本聖詩禱文外..亦算同屬一個教會之外.. 好似無咩關係.  而循道中學只有同循道學校一間有直屬關係.. 其他d全部都無.  
--- 2J 作品

JJ1122
唔該哂!還有我想早D知道小一中文和英文用邊間出版社。

JJ1122
唔該哂!還有我想早D知道小一中文和英文用邊間出版社。

8864,
Sorry剛剛先睇到你post..
中文好似咩"今日中國語文"  唔係好記得.
英文就 Longman Express.
--- 2J 作品

hi 我個女今年讀下午校,請多多指教!

Hello All,

我個女今年讀上午校,請多多指教!

Hi Welcome.

8864,
禽晚睇新書單.. 今年轉左好多書, 除左英文無轉, 差唔多本本都轉哂.  小一 上學期 $785 大約.
--- 2J 作品

JJ1122
点解咁平,是不是不包括storybook。
還有在小學概覽介紹循道學校要求學生看100本英文故事書和50本中文故事書,請問要唔要做閱讀報告。

Hi all,

3/7 各位會唔會帶你地o既小朋友一齊去學校買書,順便
了解下校內的情況?

Hi all,

請問老師是否同一樣教上下午班呢?何時開始用普通話教中文呢?

8864 寫道:
JJ1122
1.点解咁平,是不是不包括storybook。

2.還有在小學概覽介紹循道學校要求學生看100本英文故事書和50本中文故事書,請問要唔要做閱讀報告。

1. Yes.  Actually, we will give a small sum money later to buy some story books and cirulate within the class to read.  At last, you can get 1 Chinese story book and 1 English story book.

2. No. You only need to write down the date you read and the title of the book only.

hijudychow 寫道:
Hi all,

請問老師是否同一樣教上下午班呢?何時開始用普通話教中文呢?

No.  Two schools have two batches of teachers.
Primary 3 or below will use Putongua to teach Chinese.

我囝囝今年9月入讀下午小一道班,有無同班同學仔家長上o黎交流o下....

Hi stevexu
我囡囡是下午小一循,唔同一班都可以交流o下....

咁,上午班又有冇人呀?我囝讀一道.

Hi, 各位,上星期六家長會時聽到有e-class,你地唔知道係點用架?

Hi, Barbara,

Nice to meet you. My girl is in 上一道。終於搵到個同班同學仔。你個係囝囝定囡囡?我面談時間係30日下午2:45。您呢?

Cleo

Cleo,
我個是囝,面談時間係30日下午4時正。
‹ 上一主題|下一主題