用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年出生的bb,開始選幼兒園未呀?
樓主: yuenszewing
go

06年出生的bb,開始選幼兒園未呀? [複製鏈接]

Re: 06年出生的bb,開始選幼兒園未呀?

JadeW 寫道:
排3x幾要interview先入冇問題阿

但係排3xx 會吾會有interview都成問題阿馬

我打電話問過荃灣0個間
您個number係唔係2006/3xx
咁即係您係2006年第3xx個申請人

簽名被屏蔽

Thank you cheque,

我睇康傑的 website, 感覺幾好,而佢地又提昌健康。你指水準平平,是那一方面? 語文方面?

其實我都未正式找學校,想到暑假,我 hb 得閒d再到各大校舍參觀 lor

Choice 會唔會好深、多功課? 其實我都 15、16,一方面想個仔返幼兒園玩多 d (童年應該是玩的 ma) 同學習與人相處、日常生活等,另一方面又想佢接觸多 d 英文,第二時唔會怕左英文!!

各位你地又點睇??

cheque 寫道:
Dear SunnySky,

你指的康傑中英文幼稚園,是否在青衣,如果是,康傑中英文幼稚園只是平平水準,倒不如去看Choice好過,只少校舍大D

Cheque

我又剛睇過http://embhsc2.hkedcity.net/kindergarten/
choice 無幼兒園服務 wor,系唔系個website 資料唔 update?

JadeW,

請問報名有咩要準備? 另你有無報其他幼兒班? 請指教!
andie_chow 寫道:
[quote]
JadeW 寫道:
排3x幾要interview先入冇問題阿

但係排3xx 會吾會有interview都成問題阿馬

我打電話問過荃灣0個間
您個number係唔係2006/3xx
咁即係您係2006年第3xx個申請人
[/quote]

SunnySky 寫道:
我又剛睇過http://embhsc2.hkedcity.net/kindergarten/
choice 無幼兒園服務 wor,系唔系個website 資料唔 update?

你睇番「學校名單」裡面,係有幼兒園的,
不過,可能資料唔齊,我都係o係呢個website搵幼兒園資料的。

Where is TW Salvation Army? So many people talking about this, is it very good? I also live in TW, so there is no need to go to KLN Tong if this one is good

Hi Joanbaby

我bb都係06年5月出世, 都係住係深水步區, 我都仲未諗讀邊間喎, 但係我會比bb先返playgroup, 然後再比佢讀k1.  又或者n1有無半日ga, 如果有半日都可以諗吓,

我住係南山邨, 你住係邊ga   

My BB's 0603 ga!
Any good N1 in Tuen Mun ???
Pls advice me!

我BB係06/10,我都留意緊,但我就多D野考慮,因為我係在職媽媽,我希望間學校有延展時間,但又要考慮間學校質素好唔好。

我地住將軍澳調景嶺, 囝囝係06年6月出世架, 而家先開始睇緊 N-1 資料, 有冇將軍澳 nursery 介紹呀?  

我自己就心儀將軍澳兩間保良局, 但佢地好似冇 nursery  

報名剩係要相片同填form乍 仲有係手續費啦

我仲報左大窩口果間救世軍
但係環境就真係冇荃灣好
其他就仲未報阿
因為我問左其他果d今年9月先開始報.
‹ 上一主題|下一主題