用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 8 之 "母親節快樂"
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 8 之 "母親節快樂" [複製鏈接]

Re: 仔女經 - Part 8 之 "母親節快樂"

maba,

咁即係點,可唔可以直接d 俾個答案我參考,因為我部pc 呢幾日都hang hang 地,開file開得好慢,我到而家都未開到邊個file 先係。

maba 寫道:
vivi,
答案在這裡
http://www.emb.gov.hk/index.aspx?nodeID=4723&langno=2

正46 寫道:
SM,
你個仔一定鍾意玩三國誌啦, 中史好好!

我無俾佢玩三國誌, 佢好鍾意睇書, 但d中文就   

紅雨係咪早放工啦....
OH.... 教署報告左要直至安全至可放學, 否則依正常時間...

我囡果班既中文,IS, MATHS 都有十幾個唔合格架   :cry:  :cry:

ANNIE, 我琴晚已經在線上, 近來要同你地夾時間CHAT 都好似好難咁ke... :cry:  :cry:  :cry:

smun:
你呀仔喜歡睇睇書

good 喎

~~~
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

嘻嘻.......我年過半百, 仲學咩鬼

正46 寫道:
maba,

學下點做 Link 啦...       

maba 寫道:
紅雨係咪早放工啦....
OH.... 教署報告左要直至安全至可放學, 否則依正常時間...

ANNIE, 我琴晚已經在線上, 近來要同你地夾時間CHAT 都好似好難咁ke... :cry:  :cry:  :cry:

1. RED RAIN 冇得早收ga but according to employment hand book   

2. 你可以早閃ma, 我就要差唔多4典另5典先上lai抖 :cry:

maba

喂喂, 怏d pm我地你女讀邊度啦   

sorlo 寫道:
smun:
你呀仔喜歡睇睇書

good 喎~~~

神仔like 睇 書but 係老夫子   

maba 寫道:
嘻嘻.......我年過半百, 仲學咩鬼

咪搵藉口wor      嶺記最近先訪問佐幾位高齡大學生       

我地要與時並進   

全可直升, 除非被學校放棄果d,
機本上係原校升F.6, 因為無左會考, 所以我估我地e+中一果班都好競爭, coz F.6 + F.7 會同一學年升U, 明解唔明解?

呀女喜歡tvb 周刊
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

maba 寫道:
全可直升, 除非被學校放棄果d,
機本上係原校升F.6, 因為無左會考, 所以我估我地e+中一果班都好競爭, coz F.6 + F.7 會同一學年升U, 明解唔明解?

明解 :idea:  :idea:

今年既會考對中學真係一個考驗

英文卷無再分syb A 同 B , 所以今年會考成績真係可以好重要

佢好多書都鐘意睇, 一睇就入晒神, 但對於課本就話好悶      我話如果佢讀書都咁入神就好啦   

sorlo 寫道:
smun:
你呀仔喜歡睇睇書

good 喎

~~~

from emb .....

以目前學校的規模,沒有一所學校可以為學生開設所有的選修和應用學習科目,而事實上亦無此必要。以一所設有30班的標準學校為例,在施行新高中學制後,班級結構應為每級五班。根據政府已承諾提供的資源來規劃,我們初步估計,學校除開設核心科目外,還可開設11至13個選修科目,並可利用政府給予學校的現金津貼,安排部分學生修讀大專院校和其他培訓機構所開設的應用學習學科。

下午班唔使上課!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

SMUM,
我PM 你 but 你唔準公報呀(我已收到你pm,hehehe....),
coz 佢地整鬼我呀.......呀............呀..   
smum 寫道:
maba

喂喂, 怏d pm我地你女讀邊度啦   

其實我覺得一切都未落實

呢班中一係白老鼠泥

sorlo 寫道:
今年既會考對中學真係一個考驗

英文卷無再分syb A 同 B , 所以今年會考成績真係可以好重要

唔止英文卷, 好似中文卷都改佐   

不過咁樣係咪好d ne....     
‹ 上一主題|下一主題