用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
樓主: BNTYA01
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

原文章由 pmjleung 於 07-10-17 18:51 硐表
我地去海泉灣d相我upload左,你地得閒睇睇~

僖僖燒左咁多日,尋晚終於出左感冒d病,勁鼻水同咳,我都冇咁驚~

joyce,

睇唔到d相呀!
僖僖退了燒嗎 你自己都要小心身體,唔好比感冒病菌入侵你身體,保重呀

SORRY~唔記得俾條link你地睇:http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=172346&mfid=53225

僖僖尋日終於全日都冇燒,開始有鼻水同咳,好痴身,好扭計~

原文章由 TIFFANYC 於 07-10-18 16:25 硐表

joyce,

睇唔到d相呀!
僖僖退了燒嗎 你自己都要小心身體,唔好比感冒病菌入侵你身體,保重呀

依牌啲天氣麻鬼煩,有需要着番件薄啲長袖衫;冬冬都咳,食咗幾日止咳化痰藥,今日開始食川貝,繼續化痰,細妹都有少少鼻水。

joyce,
勁噃!去咗大陸玩,自己去定join 团?
你啲仔係咪食嚟日本奶粉?唔知森永 / 明治 / 雪印 邊隻好?

Annie,

係呀,我地同老公d老友一齊去玩,跟團,住海泉wan溫泉酒店,因為跟團所以冇咩時間留係酒店,間酒店真係好大好靚,原來自己行價錢都差唔多,我地蠢左~

僖僖佢地食明冶,邊隻好就唔知,好似話雪印一般(係日本),因姑9話d日本人多數食明治~

原文章由 BNTYA01 於 07-10-20 10:16 硐表
依牌啲天氣麻鬼煩,有需要着番件薄啲長袖衫;冬冬都咳,食咗幾日止咳化痰藥,今日開始食川貝,繼續化痰,細妹都有少少鼻水。

joyce,
勁噃!去咗大陸玩,自己去定join 团?
你啲仔係咪食嚟日本奶粉?唔知森永 / 明治 / 雪印 邊隻好? ...

joyce,

我係卓悅網上訂咗明治大仔奶粉,$1118/8罐,啱啱送咗貨嚟,唸住比芝芝試下先,ok就比三女飲細仔奶粉,咁你喺边度訂架?

喂!11月9日放假,諗住去disney玩,有冇興趣一齊?

[ 本文章最後由 BNTYA01 於 07-10-23 18:55 編輯 ]

annie,

我D奶粉係姑奶同我係日本買番黎架,但我D朋友多數係RE-ON訂,有保證多D:http://www.re-on.com.hk

你試下都訂8cans咁多,早知我讓一can俾你試左先啦~

9號星期五黎喎,梓翀要返best concept呀,去唔到喇!

原文章由 BNTYA01 於 07-10-23 18:53 硐表
joyce,

我係卓悅網上訂咗明治大仔奶粉,$1118/8罐,啱啱送咗貨嚟,唸住比芝芝試下先,ok就比三女飲細仔奶粉,咁你喺边度訂架?

喂!11月9日放假,諗住去disney玩,有冇興趣一齊? ...

JOYCE,

你姑奶又幾好噃,咁佢咪好辛苦,啲奶粉咁重?
咁個罐底寫住 09.02.07,係咪09年2月7日先EXPIRED架?我驚掉轉咗係07年呀!
咁我開150ml,係咪要倒咗75ml水先,再倒3匙奶粉後,先再倒水至150ml架?

今日收到芝芝的入學註冊信,1月4號開學噃,係黃組。唔知到時我生咗bb未?!

喂!你哋依排做咩咁懶唔上嚟?

今日剩係收到BEENO,国話未有?

原文章由 BNTYA01 於 07-11-7 14:12 硐表

annie, joyce :

多謝晒!你哋17號抽空參加謙謙生日會 ,多謝你哋生日禮物和祝福.
當日我和謙謙都玩得很開心:loveliness: :loveliness: ,第一次開生日會就有咁多人出席,真是非常幸運.如果有什麼地方做得不好請多多見諒. 再一次多謝出席每一位來賓包括:家人,親戚,同學,教會的兄弟姊妹等....,你們送給謙謙一個開心又難忘的"生日會",多謝大家

hi

我海濱ga,你地收到beeno 啦
我地未有呀......

原文章由 BNTYA01 於 07-11-7 14:12 硐表

謙媽,

謙謙咁開心,嗰日拆礼物咪拆到手軟?!下年搞嗎?

好彩冬冬玩完个party,還未識得叫我同佢開個生日会啫?如果萬一佢要求,我就話11月30日學校会幫佢搞架啦!hee hee!

原文章由 EMINGT 於 07-11-19 15:15 硐表
hi

我海濱ga,你地收到beeno 啦
我地未有呀......

一早已收到啦,但國語就未呀!

AH 一早已收....咁我洗唔洗打去學校問問呢??你係邊間CANNAN??

原文章由 BNTYA01 於 07-11-19 15:54 硐表

一早已收到啦,但國語就未呀!

原文章由 BNTYA01 於 07-11-19 15:53 硐表
謙媽,

謙謙咁開心,嗰日拆礼物咪拆到手軟?!下年搞嗎?

好彩冬冬玩完个party,還未識得叫我同佢開個生日会啫?如果萬一佢要求,我就話11月30日學校会幫佢搞架啦!hee hee! ...

Annie,

因為今年收到好多禮物,所以對謙謙講每日只拆一份禮物,應該可以慢慢拆到12月啦! 下年搞唔搞.....睇謙謙下年表演好唔好再決定啦,其實係McDonald搞生日會都唔辛苦,反而覺得時間比較緊迫,小朋友無時間食嘢 一坐底McDonald姐姐又話出嚟玩遊戲,真係忙碌啦

如果冬冬要求要開生會都好呀!:loveliness: 一個生日會就可以一次過興祝冬冬和枝枝生日,幾好啦....考慮吓! 我一定參加 :loveliness:

原文章由 TIFFANYC 於 07-11-19 18:10 硐表

Annie,

因為今年收到好多禮物,所以對謙謙講每日只拆一份禮物,應該可以慢慢拆到12月啦! 下年搞唔搞.....睇謙謙下年表演好唔好再決定啦,其實係McDonald搞生日會都唔辛苦,反而覺得時間比較緊迫,小朋友無時間食嘢 ...

阿媽慳呀!唸住等細b出咗世,然後一歲咁上下,12月尾一次過搞3个啦!其實,都好煩,我冇你咁多親戚朋友,所以請唔到好多人,所以都係考慮下先。

原文章由 EMINGT 於 07-11-19 16:36 硐表
AH 一早已收....咁我洗唔洗打去學校問問呢??你係邊間CANNAN??

我係黄埔,你問下老師啦!

原文章由 BNTYA01 於 07-11-19 22:59 硐表

阿媽慳呀!唸住等細b出咗世,然後一歲咁上下,12月尾一次過搞3个啦!其實,都好煩,我冇你咁多親戚朋友,所以請唔到好多人,所以都係考慮下先。 ...

annie,

開生日會無須親戚朋友多,小朋友多只玩得高興,所以開生日會記得請同學仔出席,謙謙見到同學出席開心過見爺爺....:D

Whampoa "Cannan" Kindergarten & kowloon tong "York" accepted my son also,any parent in whampoa cannan can give me some comments about this kindergarten.Because my son is a "little boy",so I don't want to give him more pressure in starting .Thanks a lot ! Hope our children will be a schoolmate in the future!   :)

[quote]原文章由 TIFFANYC 於 07-11-20 15:35 硐表

annie,

冬冬有無講話要帶飲品盒和家庭相返學校呀!謙謙最初話2樣都要帶,跟著又話只帶一樣,都唔知都佢哪句真!
‹ 上一主題|下一主題