用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖保祿幼兒園 大埔SPN FAMILY (2007-08)
樓主: 天瑜
go

大埔SPN FAMILY (2007-08) [複製鏈接]

原文章由 天瑜 於 08-6-27 10:58 發表
DEAR 鎬鎬媽媽  & ALL,

今年是細囡第二年過暑假, 可以陪到佢玩!

您們有冇好節目介紹呀!  時間配合到可以約埋一齊玩wor!

天瑜 and all,

My baby is born on 2007-02-08 and we are living in Fanling. I hope that since my baby can play some game with another baby/children, may I join your activities?

I suggest that we can go to 馬鞍山公園, 馬鞍山體育館 and the beach beside 馬鞍山公園 . http://www.lcsd.gov.hk/parks/mosp/b5/facilities.php. There are a very beautiful place for baby and children.

Please consider and advise.

Aralelo

醒目開學勳章

原文章由 天瑜 於 08-7-4 16:36 發表
DEAR aralelo,

我家有時也會到MOS PARK玩, 安排下先!

(P.S. 不過, 對於您們來講, 您住FANLING咁遠,會唔會冇咁方便呀? )

Dear 天瑜,

Thank you for your concern.

It is very convenient for my family to go to MOS Park.
From time to time, my family go to 馬鞍山公園, 馬鞍山體育館 and the beach beside 馬鞍山公園 by train. It is because the view is so good and there are the beach for baby / childern for palying sand and seraching shell..etc.

My family are awaiting for your arrangement. Thanks!

Regards,
arale

星期六家長日, 你們約了幾多點

我在 1130-1145

[ 本文章最後由 cookieng 於 08-7-11 21:31 編輯 ]

回覆 #3 天瑜 的文章

hi, 天瑜,

我囝囝都係讀緊n2全日班, 我可能見過你....我囝囝叫吳卓然.....我聽日家長日見11:00呀....希望到時可以見到你....

醒目開學勳章

醒目開學勳章

原文章由 天瑜 於 08-6-27 10:58 發表
DEAR 鎬鎬媽媽  & ALL,

今年是細囡第二年過暑假, 可以陪到佢玩!

您們有冇好節目介紹呀!  時間配合到可以約埋一齊玩wor!

Dear 天瑜,
Sorry呀,我岩岩先睇到呢個約會...遲左個幾用:(
我換左好耐先搵返呢條link入返來搵你地咋:( (即刻將條link加返入我的最愛先:p)
開學前幾日我同爸爸都攞左假打算同阿仔去廸廸尼~
點知,一覺醒來~八號風球...
你地既小朋友升左n3之後跟邊個老師呀?有無唔識應呀?
阿仔今年係鄭老師果班,仲係識應期...

醒目開學勳章

醒目開學勳章

原文章由 天瑜 於 08-8-12 13:30 發表
今年囡囡班主任是周老師 (MISS CHOW), 囡囡都幾鍾意佢!  我都聽過囡囡提及 鄭老師果班的話題!
暑假期間, 我囡囡叫錯我做"梁老師" mouth:" />  , 又話要開電腦睇"學校網頁"睇下.  

您多D上來交流下!  (雖然 ...

我個仔通常會叫錯我做姐姐(屋企個印傭)

放完三個星期假,阿仔都仲未收拾心情
尋日返屋企做功課~八個日字,用左個幾鐘頭先寫完 其實真係寫字既時間只係用左十分鐘......

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

原文章由 ecec 於 08-8-14 10:18 發表
hello! 我個女都開左學啦, 今年讀N2全日, 岑老師果班. 暫時佢都適應得唔錯, 話好鍾意返學, 不過未開始o係學校訓, 今日就放1:15pm, 希望佢適應得好啦~

咁我想問, N2會唔會有功課做架? ...

我個仔舊年N2下學期先至有功課做~
要做功課之前學校會有通告話俾家長知~
係屋企一個星期做兩次功課~每次寫八個字~
‹ 上一主題|下一主題