用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 08年讀又一村學校
樓主: winkyc
go

08年讀又一村學校 [複製鏈接]

你地唔講我都唔知佢地有分組架,等我問吓個仔佢係咩組先,我今日同個仔一齊整好個親子相架喇

我都諗緊去唔去好,因我外家響嗰到附近,我成日返去架,但daddy又話同個仔去俾佢同d同學仔一齊玩吓喎                                                         
原帖由 bearbear2003 於 08-10-6 16:48 發表
anyone will join the travel in Dec 3rd?  I am still thinking as expensive is not cheap for half day only.

醒目開學勳章

我都係咁諗!始終同我地父母帶佢一個出街好唔同!
女女去公園玩,佢都好想同d小朋友埋堆一齊玩,所以今次可以同自己熟悉的同學仔一齊玩,一定好開心.....

原帖由 pianocalvin 於 08-10-8 01:00 發表
我都諗緊去唔去好,因我外家響嗰到附近,我成日返去架,但daddy又話同個仔去俾佢同d同學仔一齊玩吓喎                                                            

hi 詩嵐媽媽
原來柏翹同詩嵐一組一齊坐架, 我問佢邊組, 上堂同邊個小朋友坐叫乜名佢都唔知呀 咁其實佢地係邊組呀? 柏翹好怕羞同慢熱架, 老師話佢都係啱啱先肯同小朋友玩乍
咁第一日家長陪上堂坐我隔離個唔知係咪你呢? 臨尾我行左出去取書包, 我囝係度喊架, 隔離個媽咪同囡囡重幫手氹我囝, 我印象中坐柏翹隔離個小朋友有個嵐字同姓王架

原帖由 szenam 於 08-10-6 14:19 發表
hi 柏翹媽咪/澄澄daddy:

我個女叫詩嵐同柏翹一組一齊坐,我有聽個囡囡提過佢個名,至於澄澄我想問下你係咪姓余,因為我個女開學第二日就有提起依個小朋友,我問miss li 佢話係有依個同學仔,因為佢比較主動成日同d小朋友 ...
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

Hi 柏翹咪:

我個女係姓黃,但係我沒咩印象,第一日返學我坐第二個位,第一個小朋友叫卓翹我有同佢媽咪交換左電話,至於坐係我個女隔離第三個小朋友我記得佢好多頭髮佢好怕熱,佢媽咪就短頭髮係咪你呀?

我個女比較多嘢講佢地係海馬組,佢每日都會講學校d嘢,唱咩歌食咩茶點d同學仔做d咩,佢自己個組都數到7,8個同學仔個名,好似今日ms.eva又同佢地唱歌仲扎左條辮,所以如果你下次想知學校d嘢你可以問我,你地報左旅行咪呀?我星期一已經交左回條,如果到時大家就會見到面..
原帖由 miu~miu 於 08-10-8 11:17 發表
hi 詩嵐媽媽
原來柏翹同詩嵐一組一齊坐架, 我問佢邊組, 上堂同邊個小朋友坐叫乜名佢都唔知呀 咁其實佢地係邊組呀? 柏翹好怕羞同慢熱架, 老師話佢都係啱啱先肯同小朋友玩乍
咁第一日家長陪上堂坐 ...

詩嵐媽咪
oh, 咁應該唔係你啦, 我記得1/9 返學時位小朋友係三畫王,不過都係有個嵐字架, 陪返學個日我坐一入門口近牆唔知第四定第五個位, 我長頭髮架, 我都有報旅行呀, 到時可以再相認都未遲 女仔講野真係叻呀, 我個囝昨日話佢係海馬,今日又話墨魚, 講完重kee kee 笑, 激C

原帖由 szenam 於 08-10-8 18:24 發表
Hi 柏翹咪:

我個女係姓黃,但係我沒咩印象,第一日返學我坐第二個位,第一個小朋友叫卓翹我有同佢媽咪交換左電話,至於坐係我個女隔離第三個小朋友我記得佢好多頭髮佢好怕熱,佢媽咪就短頭髮係咪你呀?

我個女比較多嘢講 ...

[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

Hi 詩嵐媽咪,

你個囡囡都幾叻喎~~可以講咁多學校啲嘢俾你知.
我平時都係日日問囡囡學校啲嘢,食咩茶點呀..等等..佢就淨係日日都話食餅乾同飲水,其他嘢都冇講~~
係呀..另外嗰個同學仔就係朗睛,我第一日帶囡囡返學都有同佢媽咪傾過吓計~原來佢同澄澄同組架~真係唔知喎~
我今日又問佢係咩組,佢又話墨魚組~~仲話我先係海獅組....激死~~

原帖由 szenam 於 08-10-7 00:23 發表
Hi:

我個女話知你係邊個,另外個果同學仔係朗睛同你個女一組係海豚組,我個女都多講學校d嘢而且我日日都會問佢係學校做d咩,所以知多dd啦...

我地都有參加呀~~~

原帖由 utopian 於 08-10-7 03:35 發表
我地有參加! 係唔平,但始終係一個難得的機會,相信小朋友會玩得好開心!!!

hi, 澄澄爸爸
你好呀, 我係柏翹媽媽, 同你囡囡同一班, 唔好意思, 見到你段post 忍唔住搭下咀, 你囡囡講d 野咁似我囝囝架, 我日日問佢食乜茶點佢都係話食餅, 問佢邊組又話海馬又話墨魚, 真係激c
原帖由 carolnlk 於 08-10-9 00:01 發表
Hi 詩嵐媽咪,

你個囡囡都幾叻喎~~可以講咁多學校啲嘢俾你知.
我平時都係日日問囡囡學校啲嘢,食咩茶點呀..等等..佢就淨係日日都話食餅乾同飲水,其他嘢都冇講~~
係呀..另外嗰個同學仔就係朗睛,我第一日帶囡囡返學都有 ...

Hi all,
If you want to know the kids 食咩茶點呀, you can log in to the YYC intranet.   There is the October茶點 table posted.

I also join the travel day, but I am still ask if I can travel to there by ourself since we live in Shatin.

today menu
雜豆絲肉絲貝殼粉
tomorrow menu
牛油蛋糕仔

醒目開學勳章

hee...我尋晚發現咗有得睇佢地食咩茶點!全日班lunch都唔錯!! 但我想問"活動影片"有無嘢睇架?我開唔到!

我都唔知網上面有post到,我頭先上去睇亞女講得無錯佢話今日食貝殼紛,尋日佢就話d餅好甜唔知叫咩名,我頭先睇完原來係麥芽餅...
你地有無入去電腦課程度玩呀?你地知唔知依個電腦課程係咪學校自己編定係出面d出版商呢?我個女好鍾意玩架,同埋我覺得整得幾好好多嘢玩,連click入張bb床嘅圍欄都有嘢玩,如果係學校自己編制就真係值得加份,覺得自己無間錯依間幼稚園,好似上次生日會佢攞番來個生日袋幾多嘢食,我都覺得多左,我同d同事講佢地都話咁好,茶點都係160蚊其實都平,同埋你地有無入去個視象系統,我去度使用者名稱login唔度,係咪要到學校安排果日先可以login呢,有無家長答到我呀?

hi 柏翹媽媽,

haha..你個囝囝真係同我個囡囡差唔多咁.....我初時都以為真係日日食餅乾~~真係俾佢激死~~~而家先知道學校個website有得睇....真係唔該晒各位家長~~

原帖由 miu~miu 於 08-10-9 08:32 發表
hi, 澄澄爸爸
你好呀, 我係柏翹媽媽, 同你囡囡同一班, 唔好意思, 見到你段post 忍唔住搭下咀, 你囡囡講d 野咁似我囝囝架, 我日日問佢食乜茶點佢都係話食餅, 問佢邊組又話海馬又話墨魚, 真係激c
...

原帖由 bearbear2003 於 08-10-9 11:00 發表
Hi all,
If you want to know the kids 食咩茶點呀, you can log in to the YYC intranet.   There is the October茶點 table posted.

I also join the travel day, but I am still ask if I ca ...

HI, 可以自己去架~ 妳要同老師夾返時間, 不過, 我就自己有車都會同阿女一齊坐學校旅行車去, 因為, 老師會係車內同小朋友玩遊戲同唱下歌仔, 好開心架~
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38179&forum=3&221]家庭式廉價BB教學資源( 12.11.03)[url/]

原帖由 utopian 於 08-10-9 21:23 發表
hee...我尋晚發現咗有得睇佢地食咩茶點!全日班lunch都唔錯!! 但我想問"活動影片"有無嘢睇架?我開唔到!

因為未有影片, 有時學校搞活動 (如萬勝節) 就會節錄片段放上去
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38179&forum=3&221]家庭式廉價BB教學資源( 12.11.03)[url/]

原帖由 szenam 於 08-10-9 22:16 發表
我都唔知網上面有post到,我頭先上去睇亞女講得無錯佢話今日食貝殼紛,尋日佢就話d餅好甜唔知叫咩名,我頭先睇完原來係麥芽餅...
你地有無入去電腦課程度玩呀?你地知唔知依個電腦課程係咪學校自己編定係出面d出版商呢? ...

視像係要係當日時段 (即通告寫的) 先login 到架, 第一次會要求妳加裝程式 (通告好似都有教), 我記得有個制可以record 低架, 不過, 無聲同畫面細

hi all
唔好意思, 我上左學校website 但找不到menu, 請問係post 係邊架? thks~~~

係呀, 生日會好多野食,有糖, 紅雞蛋..... 重有禮物tim, 真係估唔到
個電腦課的確好得意, 我見有一度可以貼作品, 唔知係要我地响度企整, 定要等老師教先响學校整呢

原帖由 szenam 於 08-10-9 22:16 發表
你地有無入去電腦課程度玩呀?你地知唔知依個電腦課程係咪學校自己編定係出面d出版商呢? ...

醒目開學勳章

你跟返通告12,選"視像系統"...選取班別...login(圖1)....跟住就會入咗intranet(圖2),就見到"每月茶點"!!

原帖由 miu~miu 於 08-10-10 08:32 發表
hi all
唔好意思, 我上左學校website 但找不到menu, 請問係post 係邊架? thks~~~
‹ 上一主題|下一主題